Most én vagyok a hálátlan önző p. csa, vagy igazam van?
Nekem meg az evidens, hogy a gyerekem nem fizet villanyszámlát. Ha suli mellett képes elmenni dolgozni, és nem kell zsebpénzzel tömni, az éppen elég.
A pofám leszakadna, ha a gyerekemtől pénzt kérnék azért, hogy itthon élhet.
Hát én úgy gondolom, hogy ha a gyerek diákmunkán van, akkor ne tőlem kérjen szórakozásra, hanem azt fedezze magának. Sőt, 16 fölött el is fogom várni, hogy az extra cuccait diákmunkából keresett pénzen vegye. Számlára/kajára stb. ebben az esetben nem kérnék.
Viszont más a helyzet, ha teljes munkaidőben dolgozik, akkor attól függ hogy állunk anyagilag. Ha nagyon jól, akkor nem kérnék, hadd gyűjtögessen a jövőjére, de ha alig bírjuk kifizetni a számlákat, akkor megkérném, hogy szálljon be ő is valamennyivel, hiszen dolgozó felnőtt ember.
Én mikor végeztem a gimivel, szakmával, egy évig nem kaptam munkát, hiába jártam folyamatosan állásinterjúkra. Elköltöztem a vőlegényemhez, csak hétvégente voltam otthon, heti 2 napot, tehát heti 1x aludtam otthon. Anyám mégis követelte a pénzt, méghozzá nem csak a rezsi negyedét (4-en laktunk együtt), de albérleti díjat is!!! (Saját ház) Mindezt úgy, hogy a ház negyede az enyém, és 80%-ban otthon sem vagyok:D Az sem érdekelte, hogy nincs munkám, mégis miből fizettem volna? Majd elkezdte visszakérni a taníttatásomra fizetett összeget is. Szóval kérdező te még örüljél!
egy fenét volt divat dolgozni 18 éveseknek régen... én 95-ben érettségiztem, senki de senki nem dolgozott az osztályból, az volt a dolgunk, hogy tisztességesen tanuljunk. Én se várom el a gyerekemtől, hogy suli mellett eltartsa magát és beszálljon a lakás fenntartásába.
Tanítsátok meg a gyereketeknek a pénz értékét, magyarázzátok el neki, mire futja és mire nem, aztán akkor nem kell egetverő igényeket kielégítenetek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!