Ti hány babát vállalnátok?
A pár a férfi szüleinél lakik, mindenképpen szeretnének gyerekeket. Csak az a kérdés hányat. Csak a nő dolgozik a férfi nem kap munkát.
Ti kettő vagy három babát vállalnátok be?
"Esélyük sincs elköltözni. Mindenképpen szeretnének gyerekeket."
Így van, legfeljebb állam bácsi felneveli. Basszus, más stabil anyagi körülmények közt vívódik, vállaljon-e 1 gyereket, te meg a semmire hármat? Értelmes embernek tartod magad?
Épp ma vitattuk meg kollégákkal, ugyan mit éreznek a magadfajta csekély értelmi képességű, semmire gyerekeket pottyantó nők. Kérlek, válaszolj pár kérdésre!
1) Nem gondolsz arra, mi lesz, ha nem telik még alapvető dolgokra sem nemhogy 3 gyereknek, de jelenleg még egynek sem?
2) Végiggondoltad, milyen anyagi vonzata van 3 gyereknek? (És itt nem a beérkező családi pótlékra gondolok, hanem a kiadásokra)
3) Nem érzed önzőnek magad kicsit sem? Értem én: nagy családra vágysz. Más is vágyik sok mindenre. Csak épp végiggondolja: meg tudom-e teremteni a körülményeket? Az embernek túl kéne lépni a vágyain, és a realitás talaján maradni. Más, ha az ember törekszik a jobbra, mindent megtesz. De te magad írod: ESÉLYETEK SINCS ELKÖLTÖZNI. Tehát arra sem, hogy saját lakást vegyetek, de még bérelni sem tudnátok egy garzont sem. Ha erre nincs megoldás, hogy akarod megoldani 2-3 gyerek gondozását és felnevelését, te szerencsétlen?
Más egy bútorvásárlást jobban átgondol és megtervez, mint a magadatok fajta a gyerekvállalást, arra a nyakamat teszem...
Amíg nincs önálló lakhatási lehetőség,
és legalább egy biztos bevételi forrás,
( az állás nem számít annak kivéve ha valaki vezérigazgató)
addig egyet sem!
Természetesen egyet sem.
Intelligens, rendes ember vagyok és valószínűleg a gyerekeim is ilyenek lennének.
Esélyük sem lenne a sok erőszakos, primitív, bunkó ember között az életben és csak szenvedés várna rájuk.
Nincs tapasztalatom a gyerekek terén, de azt tudom, hogy a semmire egy gyereket se vállalnék.
Tudod a gyereknek kell kaja, ruha, pelenka, ovi, később suli. Ez nem két fillér.
Mi hárman vagyunk tesók. Már általános iskolában volt olyan hét, hogy kettőnknek kellett új tornacipő, mert elszakadt, ami alsó hangon 10-15 ezer forint. Esetleg beteg lesz valamelyik gyerek, a gyógyszer 3000 forint. Minden hónapban osztálypénz, mondjuk 2000 forint fejenként. Kirándulásra mennek a gyerekek, kell nekik valami zsebpénz, 5000 forint. Ruha fejenként havi 5000 forint. Még nem ettetek, nincs rezsi... Igényünk volt bizonyos kor után, hogy néha elmenjünk a haverokkal moziba, sütizni, később bulizni.
Az én szüleim mindketten dolgoznak(dolgoztak akkor is) és az átlagnál jobban keresnek és megtudták adni nekünk. Ti megtudnátok egy fizetésből?
Olyan dolgokat még nem is említettem, hogy nem árt a gyerekeknek külön szoba, hogy el tudjanak vonulni, ha akarnak...
Óóó azt hittem csak úgy a közönségtől kérdezed h ha megteheti mennyit vállalna, de aztán olvastam a kérdés alá írt dolgot.
Így egyet sem, de ha minden mindenképpen akarnak akkor menjen és dolgozzon a férfi, mert akkor legalább egy fizu + gyed lesz, és természetesen anyósékkel is meg kéne beszélni h szülhettek e oda! Ja és inkább ne 2 v 3baa gondolkodjatok hanem max egybe, talán annyit feltudnátok nevelni ha a férj dolgozik és anyósékat nem zavarja h ott laktok.
De sokkal jobban tennétek ha mindketten dolgoznátok, szereznétek kis albérletet és oda szülnél és nem más nyakára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!