Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha tiltani nem lehet a gyereke...

Ha tiltani nem lehet a gyereket a dohányzástól, szabad támogatni?

Figyelt kérdés
Ha tiltani nem lehet tőle, mert úgyis megveszi, ellopja rá a pénzt, akkor jó szülő vagyok, ha inkább adok neki egy doboz cigit hetente, mint hogy kilopja a pénztárcámból a pénzt rá?:

2014. dec. 22. 11:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
74%

Szóval, ha a gyereked öli éppen a szomszédot, akkor te átmennél neki segíteni,

mert amúgy is megölné??!

Te szülőként is beteg vagy!

2014. dec. 22. 11:54
 12/21 anonim ***** válasza:
75%
Az elcseszett nevelés mintapéldája vagy.
2014. dec. 22. 11:55
 13/21 A kérdező kommentje:
15 éves, és a haverjai megveszik! Nem akarok olyan szülő lenni akiben nem bízhat a gyereke!
2014. dec. 22. 12:09
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

És fordítva?

Az nem számít neked, hogy szülőként bízhatsz-e a gyerekedben?

2014. dec. 22. 12:35
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy jó szülő, ha egy nyomorult pénztárcát sem tudsz elrejteni.
2014. dec. 22. 12:56
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
3 évig cigiztem titokban, de SOHA nem loptam pénzt a szüleim pénztárcájából. Vettem a zsebpénzemből, inkább kevesebbet ettem, nem vettem csokit, udítőt. De soha nem jutott eszembe lopni...
2014. dec. 22. 14:07
 17/21 anonim ***** válasza:
46%

Itt tényleg a bizalom a kérdés. Én bevallom, volt, hogy csentem a szüleim pénztárcájából, gyerekként, nem is egyszer. Nem a tiszteletlenségről szólt ez közel sem... nem mertem kérni, viszont kellett.(Hogy mire, azt itt nem fejteném ki bővebben, röviden csak annyi, hogy más gyerekek "szeretetét" próbáltam így megvásárolni. Otthon egy elég dühös szülővel, aki szerintem tényleg kezet tört volna, ha rajtakap...de mégis kivettem. Ja zsebpénzem nem volt, nyilván a kettő közt kevés az ok-okozati összefüggés.)

Mi az, amit nem tud neked elmondani? Miért akar dohányozni? Mások miatt akar rászokni?

2014. dec. 22. 15:36
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
miért, olyan szülő akarsz lenni akit hülyére vesz/semmibe néz/meglop a gyereke??? gondolkozz már!!
2014. dec. 22. 17:09
 19/21 anonim ***** válasza:
22%

Ülj le beszélni vele! Érezze, hogy a beszélgetésnek van súlya. Állapodjatok meg, hogy mennyit szív egy héten. Azt vedd meg neki! De tedd hozzá, hogy ha még egyszer belenyúl a pénztárcádba, nem kap több cigit.

Én azt az elvet vallom, amit anno anyukám, mikor én elkezdtem cigizni. Tiltani felesleges, mint látjuk, megoldja így vagy úgy, hogy beszerezze. Akkor már inkább te vedd meg neki,mert ki tudja, hogy a haverjai honnan, milyen cigit szereznek neki... Ha nem akarod, hogy drogos is legyen, én ezt javaslom.

2014. dec. 22. 17:11
 20/21 anonim ***** válasza:
Engem apám megtanított gyerekkoromban, hogy csak a cigányok dohányoznak, így mivel én nem akartam cigány lenni, ezért soha nem tettem. :D
2014. dec. 23. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!