Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értethetném meg velük,...

Hogy értethetném meg velük, hogy az nem az ő hibájuk, amivel én pénzt keresek?

Figyelt kérdés

20 éves egyetemista lány vagyok és egy tehetős férfi támogat anyagilag. A lakásom és az autóm is tőle van, meg igazából ha ő nincs, ma valószínűleg nem élnék ilyen életszínvonalon.

Most ne gyertek azzal, hogy így milyen jövőm lesz, eldob majd, k..va/ri.anc/luxusprosti vagyok, stb. Mert ez egyáltalán nem érdekel.

Eddig ezt sikerült a családom előtt titokban tartani, de most kiderült és nem tudom, mihez kezdjek.

Apa anyát hibáztatja ezért, Ő pedig saját magát, mert hogy nem tudtak nekem mindent megadni és hogy erre kényszerültem az ő hibájukból.

Ráadásul itt a Karácsony is és szeretném, ha nem lenne ennyire feszült a levegő.

2014. dec. 22. 11:14
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
55%

#18-nak.

Szerintem meg azért nem reagálsz rá, mert nem is tudsz :)

Ja, és hogy hol vagyok? Nézzük. 16 éve élek párkapcsolatban, 2 kislányom van, ápilisban lejár a lakáskölcsönöm, mindent a saját magam erejéből értem el, és nincs lelkiismeret-furdalásom olyasmiért, hogy szétdobtam a lábam vagy letérdeltem némi pénzmagért. Meg kell hagyni, remekül alszom. És te hol jársz éppen? :D

2014. dec. 22. 13:28
 22/45 anonim ***** válasza:
76%

nehogy már azt tekintsük követendő példának, amit a kérdező felvázolt...

nem vagyok erkölcscsősz, de ronda sem, boldog párkapcsolatban élek, az az igazi gyerekkori szerelem :) , szóval még irigykednem sincs miért

valahogy jobban szeretek megdolgozni a kívánt célért, minthogy a könnyebb utat válasszam

2014. dec. 22. 13:39
 23/45 anonim ***** válasza:
20%
én csak azt nem értem, hogy egyesek miért vannak ennyire kiborulva attol, hogy màs egy kicsit többre vàgyik?én kerek-perec megmondom, hogy nem jönnék össze olyan pasival, aki havi 100ezret keres.Mert nem fogom az életemet ugy leélni, hogy ezt nem lehet, meg azt nem lehet.Szerencsére volt böven miböl vàlogatni, és ha megtehetem, hogy jo körülmények között éljek, nem fogok egy csoroval összejönni aztàn sepregetni a filléreket az àgy alatt, cska hogy màsok jo vélemnénnyel legyenek rolam.Akik meg hangoztatjàk, hogy szegényen boldog az ember, hat baromira nem, nekem az elsö nagy szerelmem Volt olyan, hogy nagyon szerettük egymàst, de évek alatt felörölte a szerelmet az, hogy àllandoan nyeltük az éhkoppot meg folyton a szàmlàk miatt kellett izgulni.Ugyhogy hagyjuk ezt!a férjem cégtulajdonos, engem is mindenki szapul, hogy biztos csak a pénz miatt jöttem vele össze, pedig baromira nem igy van, mert nagyon szeretem.Szerencsére a rengeteg utazàés meg szorakozàs meg vàsàrlàs mellett nincs rà idöm, hogy a sok irigy libàval foglalkozzak.én tuti nem tudnék boldog lenni olyan mellett, aki nem tud nekem bizonyos dolgokat megadni.Lehet lepontozni!!
2014. dec. 22. 13:43
 24/45 A kérdező kommentje:

Nem az volt a kérdés, hogy szerintetek helyes-e ez az életmód.

Én ezt választottam és boldog vagyok.

Lehet, hogy másnak oké, hogy egész évben dolgozik és mellette még tanul is, de télen nem tud elmenni 2 hétre a tengerpartra, vagy síelni, esetleg egy hosszú hétvégére valahová.

Másnak más a fontos és én ezt elfogadom, nem dörgölöm az orruk alá, hogy bezzeg én egy délelőtt alatt elkölthetem a féléves fizujukat. Ti miért teszitek ezt?

Elhiszem, hogy egyeseknek fontos a család, meg hogy nyugodt szívvel aludjanak a másfél szobás albérletbe, de nekem nem ez a lényeg.

Úgy nőttem fel, hogy azt hallgattam, hogy majd akkor lesznek drága holmijaim, ha majd megteremtem rá a pénzt. Hát tessék, megtettem. Én ettől vagyok boldog jelenleg, nekem az anyagi biztonság sokkal többet jelent annál, hogy büszke legyen rám a családom, akiket alig látok.

2014. dec. 22. 14:06
 25/45 anonim ***** válasza:
94%
az a baj Kérdezö, hogy ez még nem anyagi biztonsàg, amiben te vagy.Mert ez a pasi bàrmikor kidobhat, és akkor oda minden.Persze, mondhatod erre, hogy akkor talàlsz màsikat, de ez csak egy darabig megy, amig szép vagy és fiatal.Ezért én a helyedben arra törekednék, hogy okosan sàfàrkodjak azzal amim van.Ha ez a pasi tàmogat téged, akkor nyugodtan tanulhatsz mellette, fizetheti a Tandijadat olyan sulikba is, amröl amugy nem is àlmodhatnàl, fizetheti a nyelvoràidat, bejuttathat protekcioval jo helyekre dolgozni, stb.szoval persze ruhàk, meg utazàs, meg minden, de föleg olyan dolgokba fektess, amik utàna neked is megmaradnak és hasznukat veheted.Illetve keress jo férjjelölteket!
2014. dec. 22. 14:19
 26/45 anonim ***** válasza:
91%

Ha a te helyedbe lennék, én valószínűleg azt mondanám, hogy szerelmes vagyok abba a férfibe. 20 évesen felnőtt vagy, nem a szüleidet terheli már a felelősség.

Te döntöttél így, ezt jó lenne tudatosítani bennük is. Az más kérdés, hogy apukád amúgy tök helytelenül máson tölti ki a mérgét.

2014. dec. 22. 15:41
 27/45 anonim ***** válasza:
45%
A kérdésre válaszolva: sehogy nem tudod megértetni a szülőkkel. Mert valahol tényleg elrontották... De nagyon.
2014. dec. 22. 15:48
 28/45 anonim ***** válasza:
90%
Nem értetheted meg velük, hogy nem az ő hibájuk, mert az ő hibájuk. Ezt ők is tudják.
2014. dec. 22. 15:52
 29/45 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy milyen az a férfi, legalább vonzónak találod, szimpatikusnak? Vagy egy idős, elhízott bácsi? Mert egyáltalán nem mindegy. Mint ahogy előttem is írták, jó ötletnek tartom szerelemként beállítani a dolgot, esetleg bemutatni őt a szülőknek. Ha viszont a 2. kategóriába tartozik, akkor nagyon hallgatnék róla a helyedben. (Remélem azért a lakás és az autó is a te neveden van, ha nem, akkor ráirattatnám, mert lehet egyszer megunod ezt az életet/a pasas téged.)
2014. dec. 22. 16:25
 30/45 anonim ***** válasza:
23%

A szüleiddel úgysem tudod megértetni. Kár is rá fecsérelni az időt.. :)

Ne érezd rosszul magad egyáltalán, aki itt beszólt csak azért tette, mert nyilván őt senki sem támogatná.

Arra figyelj tényleg, hogy ha a pasi rádun, kidobhat a lakásból, visszaveheti az autódat, az ajándékokat. Tehát mindenképp tartalékolj is, hogy legalább addig ne kelljen sokat leadnod a szintből, amíg jön az újabb támogató.

Remélem azért a pártolód vonzó a számodra külsőleg és belsőleg is, nemcsak a pénze miatt. Ha az anyagi juttatások mellett jól is érzed magad vele, akkor semmi gond. :) Ha engem talált volna meg egy ilyen lehetőség, amikor még egyetemista voltam és egyedülálló is, elfogadom.

Boldog karácsonyt!

22L

2014. dec. 22. 16:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!