Hogy értethetném meg velük, hogy az nem az ő hibájuk, amivel én pénzt keresek?
20 éves egyetemista lány vagyok és egy tehetős férfi támogat anyagilag. A lakásom és az autóm is tőle van, meg igazából ha ő nincs, ma valószínűleg nem élnék ilyen életszínvonalon.
Most ne gyertek azzal, hogy így milyen jövőm lesz, eldob majd, k..va/ri.anc/luxusprosti vagyok, stb. Mert ez egyáltalán nem érdekel.
Eddig ezt sikerült a családom előtt titokban tartani, de most kiderült és nem tudom, mihez kezdjek.
Apa anyát hibáztatja ezért, Ő pedig saját magát, mert hogy nem tudtak nekem mindent megadni és hogy erre kényszerültem az ő hibájukból.
Ráadásul itt a Karácsony is és szeretném, ha nem lenne ennyire feszült a levegő.
#18-nak.
Szerintem meg azért nem reagálsz rá, mert nem is tudsz :)
Ja, és hogy hol vagyok? Nézzük. 16 éve élek párkapcsolatban, 2 kislányom van, ápilisban lejár a lakáskölcsönöm, mindent a saját magam erejéből értem el, és nincs lelkiismeret-furdalásom olyasmiért, hogy szétdobtam a lábam vagy letérdeltem némi pénzmagért. Meg kell hagyni, remekül alszom. És te hol jársz éppen? :D
nehogy már azt tekintsük követendő példának, amit a kérdező felvázolt...
nem vagyok erkölcscsősz, de ronda sem, boldog párkapcsolatban élek, az az igazi gyerekkori szerelem :) , szóval még irigykednem sincs miért
valahogy jobban szeretek megdolgozni a kívánt célért, minthogy a könnyebb utat válasszam
Nem az volt a kérdés, hogy szerintetek helyes-e ez az életmód.
Én ezt választottam és boldog vagyok.
Lehet, hogy másnak oké, hogy egész évben dolgozik és mellette még tanul is, de télen nem tud elmenni 2 hétre a tengerpartra, vagy síelni, esetleg egy hosszú hétvégére valahová.
Másnak más a fontos és én ezt elfogadom, nem dörgölöm az orruk alá, hogy bezzeg én egy délelőtt alatt elkölthetem a féléves fizujukat. Ti miért teszitek ezt?
Elhiszem, hogy egyeseknek fontos a család, meg hogy nyugodt szívvel aludjanak a másfél szobás albérletbe, de nekem nem ez a lényeg.
Úgy nőttem fel, hogy azt hallgattam, hogy majd akkor lesznek drága holmijaim, ha majd megteremtem rá a pénzt. Hát tessék, megtettem. Én ettől vagyok boldog jelenleg, nekem az anyagi biztonság sokkal többet jelent annál, hogy büszke legyen rám a családom, akiket alig látok.
Ha a te helyedbe lennék, én valószínűleg azt mondanám, hogy szerelmes vagyok abba a férfibe. 20 évesen felnőtt vagy, nem a szüleidet terheli már a felelősség.
Te döntöttél így, ezt jó lenne tudatosítani bennük is. Az más kérdés, hogy apukád amúgy tök helytelenül máson tölti ki a mérgét.
A szüleiddel úgysem tudod megértetni. Kár is rá fecsérelni az időt.. :)
Ne érezd rosszul magad egyáltalán, aki itt beszólt csak azért tette, mert nyilván őt senki sem támogatná.
Arra figyelj tényleg, hogy ha a pasi rádun, kidobhat a lakásból, visszaveheti az autódat, az ajándékokat. Tehát mindenképp tartalékolj is, hogy legalább addig ne kelljen sokat leadnod a szintből, amíg jön az újabb támogató.
Remélem azért a pártolód vonzó a számodra külsőleg és belsőleg is, nemcsak a pénze miatt. Ha az anyagi juttatások mellett jól is érzed magad vele, akkor semmi gond. :) Ha engem talált volna meg egy ilyen lehetőség, amikor még egyetemista voltam és egyedülálló is, elfogadom.
Boldog karácsonyt!
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!