Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért okolják magukat emiatt?...

Miért okolják magukat emiatt? Hogy értessem meg velük, hogy ez nem az ő hibájuk?

Figyelt kérdés

Tanácsot szeretnék, nem a szokásos "kamasz vagy, majd kinövöd dumát".

Eléggé megváltozott az elmúlt 1-2 évben az életem. Bekerültem egy eléggé gazdag, zárt társaságba, új barátaim lettek. Elkezdtem bulizni, utazgatni és alig vagyok itthon, néha suliba se megyek.

Nemrég elég sok olyan dolog kiderült rólam, amiről nem akartam, hogy a szüleim tudjanak. Most magukat okolják, hogy "tönkrementem" és hogy nem figyeltek rám, nem vették észre a "jeleket".

Anya mindenen kiakad, alig szól hozzám, apától hallgatom, hogy mekkorát csalódtak bennem és tegnap hallottam, hogy beszélgetnek és annyi volt a lényeg, hogy azt hiszik, erről a helyzetről ők tehetnek.

Mit csináljak, hogy megértség, ez nem az ő hibájuk és nekem ez így jó most?

17/L

2013. dec. 30. 16:28
 1/6 anonim ***** válasza:

A gyerekeim kb veled egyidősek (13, 15, 18 évesek) és el nem tudom képzelni, hogy tudnának hosszú távon lógni a suliból, utazgatni, sok pénzt költeni a tudtunk a nélkül. A barátaikat is ismerjük.

A szüleid nem azért érzik magukat rossz szülőknek, mert ezeket teszed most (bár nyilván ettől sem boldogok), de az sokkal nyomasztóbb lehet, hogy ennyire nem ismernek téged, ennyire nem bízol bennük.

2013. dec. 30. 16:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Mit csináltál ,hogy annyira hibáztatják magukat?

De a kérdeésedre a válasz szerintem az ,hogy le kellene ülj és beszélgess el velük a dolgok alakulásáról és az okokról, arról ,hogy te hogy érzed jól magad...

2013. dec. 30. 16:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem tudsz semmit sem csinálni..minden joérzésü szülö ezt tenné..én is magamat okolnám, hogy nem tudtam megfelelö alapot adni a gyerekemnek, nem tudtam megtanitani arra, hogy öszinte legyen, hogy hozzon jo döntéseket, és ismerje fel, hogy milyen barátok viszik elörébb, és kik azok, akik csak a hülyeségre buzditják..
2013. dec. 30. 17:07
 4/6 anonim ***** válasza:
65%

Igazából bizonyos mértékben tényleg a szüleid hibája az, hogy neked olyan sekélyes és gyér értékrended van, hogy fontosabbak számodra a "gazdag barátaid" meg a nyilván általuk fizetett utazgatások, mint a saját jövőd.

Igazából egyébként elképzelni nem tudom, hogy lehet valaki annyira primitív, ostoba és felelőtlen, hogy azt mondja: "nem járok suliba, csak bulizhatok, dehát jó ez így nekem." Egy 12 évesnek több esze van ennél, legalábbis az én környezetemben. Ha az anyád-apád lennék, és ezek a dolgok kiderülnének, lehet hogy még néhány nyaklevest is lekevernék neked, eltiltanálak azoktól a pénzes barátoktól, akik beléd plántálják ezeket a hülyeségeket és még egy pszichológushoz is elcipelnélek, ha már nekem nem sikerült normális értékrendet beléd nevelnem.

De, az égnek hála, te nem az én gyerekem vagy.

2013. dec. 30. 17:23
 5/6 anonim válasza:
de miket csinálsz?
2013. dec. 30. 17:45
 6/6 anonim ***** válasza:
37%

GRATULÁLOK 4es válaszoló

"lehet hogy még néhány nyaklevest is lekevernék neked, eltiltanálak azoktól a pénzes barátoktól, akik beléd plántálják ezeket a hülyeségeket és még egy pszichológushoz is elcipelnélek, ha már nekem nem sikerült normális értékrendet beléd nevelnem"

a nyaklevesektől aztán tényleg "megjavul", tiltsd csak el, az benzin az égő tűzre, a pszichológus előtt meg biztos megnyílna ;) Nagyon jó szülő lesz belőled!vagy nagyon jó szülő vagy...

kérdező: azért hibáztatják magukat, mert nem erre neveltek téged, nem voltál hozzájuk őszinte... az utazgatásokkal semmi baj, de hogy emiatt iskolába sem jársz, az már probléma.

2013. dec. 31. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!