Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez igazsagtalan velem szemben?

Ez igazsagtalan velem szemben?

Figyelt kérdés

eloree bocs helyesirasert

Na 12 eves lany vagyok a tesom 17fiu

A szuleim a tesomnak mindent megvesznek pl 63 ezres telefont.79 ezres playstation 3at a jatekokkal egyutt kb 150ezer mert minden jatok hozza 15 ezer fejenkent

egy csomo 30ezres telefont

es en ezt kaptam;17ezres myaudio tab series 7 (3 honap utan dobhattam ki es azt tavaly kaptam) kaptam egy kis szar telot 10 ezerert

meg par csomag gumit aminek az ossz osszege kb 5ezer

mast nem nagyon kaptam na jo meg par kutyas ujsagot mely darabja 495ft

meg par plussot amik kb fejenkent 1-masfel ezer forint es kb 5 plussot kaptam 2 ev soran (10 eves koromtol) ne hullyezzetek le mert szeretem a plussoket.JA majd elfelejtettem kaptam tavaj 1000ft ert egy degut es anyumek nem kepesek ketrecet venni neki meg tarsat mert ok szerint tul draga a tesomnak meg egy jatek kerul annyiba jajj en ezt nem ertem

Mit csinaljak most?:-(:-(

2014. dec. 19. 23:47
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
60%

Most fáj ezt olvasni... Tudod miért?!

Mert én beteg vagyok nem halálos, de gyógyíthatatlan és nincs szükségem ennyi kacatra, pedig jó volna betömni azt az ürességet (amit a betegség hozott) valamivel.

13 éves vagyok. Akkor kapok bármit is, ha megérdemlek. Hanem azt mondják "Van pénzed/ha nincs spórolj és vedd meg!". Szóval hagynak önállósulni. És meg is veszem amire szükségem van.

Két hónapja rendeltem 4 könyvet 14 ezerért. Egy hónapja pedig egy rajztáblát vettem szintén 14E-ért. És tényleg szükségem volt a rajztáblára (változás van a rajzmódomon) és a könyveket is érvezem.

Nemtudom mi lehet az, ami neked kell. Ha unatkozol játsz a deguval, hisz ez se adódik meg mindenkinek!

Bezzeg ha én plüssöt látok könyörögnöm kell, hogy megvegyék, de mindig "NEM!" a válasz, és megértem, hogy miért... hisz nem visz előrébb az életbe az a maci, de mégis tetszik nekem.

Ja, azt se feledjük, hogy a mi generációnkat átkozzák, mert olyan "elcs****tt"-ek vagyunk. Hát épp a magadfajtákért, mert olyankor nyávogsz, amikor mindened megvan, amire szükséged lehet.

2014. dec. 20. 08:31
 22/39 anonim ***** válasza:
78%
Nem jo otlet kigumizni a damut mert visszarantja mikor elszalad. Akvariumba se szabad tenni mert belefullad
2014. dec. 20. 08:33
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Vajon a bátyád mit kapott, mikor 12 éves volt? Most ezt lehet, hogy igazságtalannak érzed, de egy 12 éves még más, mint egy 17 éves. Például, ha a 12 éves gyerekemnek veszek 63 ezres telefont, és baja lesz a telefonnak, akkor én voltam a hülye, mert nem szabadott volna ilyen drágát bízni rá. A 17 évesnél már szerintem az ő hibája, tőle ez elvárható. Még ami eszembe jutott, hogy vajon ruhák esetén nem költenek rád többet?

A degut etetni, orvoshoz vinni nem kell? Két degunál ennek a költségével is kell számolni. Nem tudom, mekkora az az akvárium (ami amúgy nem terrárium?), de ha túl kicsi, akkor valóban jogos ketrecet kívánnod.

Nem tudom, hogy a fenti nyavalygásból mennyit és milyen stílusban adtál elő a szüleidnek, de lehet, hogy amiatt nem figyelnek a jogos kívánságaidra sem. Ha ez szerinted is gond lehet, akkor próbálj ezután felnőttesebben viselkedni. Persze 12 évesen nem kell felnőttnek lenned, de minél érettebben tudsz viselkedni, szerintem a szüleid annál komolyabban fognak venni. De nem ismerem őket, ez csak tipp.

Hogy most mit csinálj: ha van zsebpénzed, gyűjtsd össze a ketrecre. Ha nincs, akkor próbáld meggyőzni a szüleidet, de ne menj át közben "óvodásba", akkor se, ha nem akarják megvenni.

2014. dec. 20. 08:43
 24/39 anonim ***** válasza:
69%
Válaszolók: szerintem nem arra a gumira gondolt, amire ti, hanem arra, amiből kis karkötőket meg kulcstartókat lehet csinálni... :)
2014. dec. 20. 08:45
 25/39 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem az teljesen normális, hogy egy 12 éves gyerek az ajándékok miatt várja a karácsonyt. Ő nem tudja, hogy mennyit kell ezért dolgozni vagy, hogy mennyi feladatot, kötelességet jelent a karácsony a szülőknek mert ő ezt nem érzékeli belőle. Semmi baj nincs ezzel, ez nem elítélendő szerintem és ezért szerintem nem kell lehordani a kérdezőt. Természetesen van különbség egy 12 és egy 17 éves között, a bátyád jobban oda tud figyelni a holmijaira, ezért neki megéri drágább dolgokat is venni. Mondjuk én úgy gondolom, hogy műszaki cikkekből a pénztárcánknak megfelelően, de minőségi eszközöket kell venni, függetlenül attól, hogy kinek. Van különbség aközött, hogy egy gyerek vagy egy felnőtt tabletjét kell kéthavonta szervizelni, szállítási költség stb.? Szerintem nincsen, illetve az is fontos, hogy egyáltalán jól használható legyen. NEm értek hozzá, hogy hogyan, miként kell egy degut tartani, de szerintem a szüleidnek előbb utána kellett volna néznie ezeknek, hogy egyáltalán ez mivel jár és hogyan működik. Az ajándék értéke az tényleg nem fontos, nyilván ha ekkora különbségek vannak akkor az azért szembe tűnő, de engem nem zavarna ha én is jó, de ugyan olcsóbb ajándékokat kapnék. Nekem úgy jött le az írásodból, hogy annyira nem örülsz az ajándékoknak (nem csak az ára miatt) és kicsit olyan érzésem van, mintha a szüleid csak úgy hirtelen letudnák ezt és szerintem ez igazságtalan, pláne, hogy a tesódat is megkérdezik mit szeretne és azt kapja. Tőled megkérdezik, hogy mit szeretnél? Persze, ha olyan kéréseid vannak, amiket nem tudnak megfizetni, akkor az már más, de szerintem nem szabad különbséget tenni a gyerekek között. Én arra törekszem, hogy mindenki (ugyan nem gyerekek) de nagyjából egy értékű ajándékot kapjanak vagy esetleg az lenne a jó, ha kapnátok valami nagyobb, drágább, de közös ajándékot. A playstationt például nem tudom, hogy te is használhatod-e vagy az csak a bátyádé mert szerintem az például jó ajándék közös használatra.
2014. dec. 20. 09:13
 26/39 A kérdező kommentje:
a par csomag gumi azaz h azokbol lehet karkotot csinalni koszi a valaszokat
2014. dec. 20. 09:36
 27/39 A kérdező kommentje:

utolso ;en is hasznalhatom a playstationt es tetszik is de a tesom mindig azzal heccel h ha nem csicskaskodom neki akkor azt mondja h soha nem jatszhatok mar vele meg ilyenek

de engem az aggaszt h en szerettem volna egylovas ujsagot kapni ami eleg olcso volt es anyuek nem engedtek megvennem a tesomnak meg megvesznek mindent a par ezres ujsagokat is

es azert irtam ki az arakat a kerdesembe h tudjatok h mi mennyibe kerult neki meg nekem nem vagyok anyagias

2014. dec. 20. 09:51
 28/39 anonim ***** válasza:
54%
De igen, anyagias vagy. Csak 12 évesen nem érted, hogy ez miért baj. Én is azzal értek egyet, aki a szüleidet hozta fel. Katasztrófa, ahogy az életed alakul. Sem a lovas újság, sem a playstation, sem egyéb sok xar tárgy nem képvisel értéket az életben. Mikor voltatok együtt úgy a családdal utoljára, hogy csak ültetek és beszélgettetek egy jót? Kirándultatok a természetben, főztetek együtt, nevetgéltetek és jól éreztétek magatokat? INGYEN?
2014. dec. 20. 11:01
 29/39 anonim ***** válasza:
39%
Nalunk is ez megy. A 17 eves lanyomnak mufaszt vettem karacsonyra a tizeves occse meg nyavajog hogy neki is kell egy olyan.
2014. dec. 20. 11:02
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
kedves kérdező, nézz utána alaposan a degu tartásnak, mert ez így nem jó..
2014. dec. 20. 11:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!