Szülők, ti elengednétek 17 éves lányotokat a barátjához szilveszterezni?
Én vagyok a lány, márciusban leszek 18. Ezt csak azért tartom fontosnak leírni, hogy nem úgy vagyok 17 éves, hogy néhány napja még 16 voltam, és akkor mostmár enyém a világ, hanem mert tényleg hónapok választanak el attól, hogy jogilag is felnőtt legyek.
Szóval szeptember elején jöttem össze a barátommal, és szilveszterre meghívott magához.
Szüleim viszont sajnos eddig eléggé vaskalaposak voltak, sehova nem engedtek, délután se, nem még estére. Hanem mostmár azért én sem vagyok 5 éves, hogy a nyomomban kelljen lenni állandóan, szerintem.
Hazudni nem szeretnék, de van már annyira elegem az itthoni beteges szigorból, hogy megteszem ha kell.
Viszont leginkább szülői véleménye érdekelne, ti elengednétek a lányotokat?
... és nyilván abból kell kiindulni, hogy a kérdező hülyére k*féli majd mindenki a buliban, és tolják a drogot bele észnélkül. :)))
Nem hiszem, hogy a kérdező szülei olyan nevelést adtak neki, hogy ne bíznának meg benne.
Szerintem nyugodtan kéredzkedj el, nem lesz gond.
Engem ennyi idősen elengedtek, szintén a barátomhoz. Le a kalappal, hogy elviseled ezt a szigort (olvasva a másik kérdesed is) , nekem biztosan nem ment volna. Egyértelmű, hogy anyukád viselkedése erősen súrolja a betegesség határait. Lehetőségek:
1. megkérdezed, mehetsz-e, alternatívaként felajánlod, hogy pl. 2-re érted jönnek, megkéred az apukádat, hogy segítsen neked- bár szerintem így sem enged el.
2. feladod, mert úgysem engednek el
3. könyörögsz, ígérgetsz, sírsz, drámázol (hatástalannak gondolom és nem si túl korrekt dolog)
4. elmondod az őszinte véleményed a hozzáállásáról, kijelented, hogy elmész, akár tetszik neki, akár nem
5. elszöksz magyarázat nélkül ( egy cetlit hagyva, hogy mikor jössz)
Személy szerint a 4.-et választanám, bár nem gondolom, hogy ebben a helyzetben létezik helyes döntés. Vagy a családi nyugalom megőrzése érdekében meghunyászkodsz, vagy felrúgod a szabályokat, aminek gondolom lennének következményei....
Majd meséld el, hogy döntöttél :)
Sajnos ilyenkor úgy gondoljuk mi fiatalok, hogy majd a 18. szülinapunk után mindent lehet. Bár én nem voltam ilyen szigorúan fogva, de ha 18 évesen azt mondták hogy nem, akkor se volt egyszerűen kedvem szembeszállni, amúgyse szerettem soha vitázni, meg rosszul voltam amikor otthon feszültség volt (ha miattam)
Szóval te döntsd el, hogy neked megéri-e szembeszállni. másképpen viszont nem valószinű hogy elengednek.
én gimis korom óta el voltan engedve szilveszterezni.
De ismerték a baráti társaságomat, amikor pedig megismerték a barátomat, nyugodtabbak voltak, mert bíztak benne is és tudták hogy vigyázni fog rám.
Elhiszem hogy a szülők jobban féltik a lányukat a fiúktól (a szextől) de szerintem sokkal biztonságosabb úgy elmenni bulizni ha fiúk is vannak. a mai veszélyes világba én úgy lennék nyugodtabb. Ezt megmondhatod anyudnak is.
19 éves leszek.
a szüleim hasonló felfogásúak voltak mint te.
a titok az , hogy időben szólj, legyen idejük feldolgozni, és meggyőzni őket.
nem régóta vagytok együtt a barátoddal, de mivel írtad, hogy régebb óta ismered, nem hiszem, hogy baj lehet.
ismerik a barátod? ha nem, akkor mutasd be, hátha megenyhülnek.
szilveszter 1x van egy évben, és próbálj meg velük egyezkedni. már 13-14évesek elmennek ilyenkor házibuliba.
persze , ez nem jó indok, de nem hiszem, hogy otthon kéne ülnöd szilveszterkor, mert a szüleid úgy tartják jónak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!