Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti elengednétek 17...

Szülők, ti elengednétek 17 éves lányotokat a barátjához szilveszterezni?

Figyelt kérdés

Én vagyok a lány, márciusban leszek 18. Ezt csak azért tartom fontosnak leírni, hogy nem úgy vagyok 17 éves, hogy néhány napja még 16 voltam, és akkor mostmár enyém a világ, hanem mert tényleg hónapok választanak el attól, hogy jogilag is felnőtt legyek.

Szóval szeptember elején jöttem össze a barátommal, és szilveszterre meghívott magához.

Szüleim viszont sajnos eddig eléggé vaskalaposak voltak, sehova nem engedtek, délután se, nem még estére. Hanem mostmár azért én sem vagyok 5 éves, hogy a nyomomban kelljen lenni állandóan, szerintem.

Hazudni nem szeretnék, de van már annyira elegem az itthoni beteges szigorból, hogy megteszem ha kell.

Viszont leginkább szülői véleménye érdekelne, ti elengednétek a lányotokat?

2014. dec. 18. 22:15
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
2014. dec. 18. 22:17
 2/24 anonim ***** válasza:
20%
Ha csak ketten lennétek a barátoddal, akit néhány hónapja ismersz (azaz egyáltalán nem), akkor nyilván nem engednélek, a te érdekedben. De ezt meg kéne értened ha már elég nagy vagy. Ha ismerősökkel mész, barátnőkkel, valakivel akiben megbízik az anyád az úgy okés.
2014. dec. 18. 22:22
 3/24 anonim ***** válasza:
94%

Én elengednélek, ha tudom, hogy nem veszted el az önkontrollt, nem iszod magad részegre és ha netán :) lefekszetek abarátoddal, nem felejted el a védekezést.

De mivel nem az én gyerekem vagy, ezért igazán nem sokat segít rajtad, mert a saját szüleiddek kell kiegyezni.

2014. dec. 18. 22:24
 4/24 anonim ***** válasza:
69%

Elkeserítelek, de a szüleid ezek szerint 18 éves korod után is erősen fognak fogni A saját értékrendjük szerint.

Az a varázslatos 18 nem azt jelenti, hogy az addig szigorú szülők hipp-hopp, megváltoznak.

2014. dec. 18. 22:24
 5/24 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen 4 éve ismerem, csak most alakultak így a dolgok. De erre eddig nem is gondoltam, köszönöm. Lenne más is, közös barátok, kettőt közülük anyám is 14 éve ismer..
2014. dec. 18. 22:25
 6/24 anonim ***** válasza:
91%
Elengednélek. :)
2014. dec. 18. 22:25
 7/24 A kérdező kommentje:

Szeretnék a gyereketek lenni:)

Sajnos nekem is gyanús, hogy nem fog semmin változtatni a szülinapom, szóval számolom a napokat, amikor végre elkerülök egyetemre. Tudom, nem szép hozzáállás, de már most érzem, nem nagyon fogok hazalátogatni...

2014. dec. 18. 22:27
 8/24 anonim ***** válasza:
91%
Persze, 17 évesen simán.
2014. dec. 18. 22:37
 9/24 anonim ***** válasza:
79%
Én elengednélek. Mondjuk az én lányom együtt járna hónapok óta valakivel, akkor gondoskodnék róla, hogy legyen fogamzásgátlója és minden nap én ellenőrizném, hogy bevette-e.
2014. dec. 18. 22:51
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Engem simán elengedtek, nem kellett pitiznek - de az én anyukám ritka jó fej. Megbízott bennem, én meg nem léptem át az ő határait - amik egyébként kb az én határaim is. De ettől sajnos a te szüleid ugyanolyan korlátozók lesznek. Anyu példáját követve én is el fogom engedni a lányom - hozzáteszem, ha közel 18 évesen még tiltani kell, hogy találkozzon a barátjával, mert félek, hogy esetleg nem védekeznek, ott már régen baj van.
2014. dec. 18. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!