Hogy vegyem rá a szüleimet arra, hogy ne kelljen személyi edzőhöz járnom? 13/L
Túlsúlyos vagyok, már másodikos-harmadikos koromban az voltam, legalábbis akkor kezdtem el hízni. Akkor vették ki a mandulám is.
Szóval .. Mai napig (hetedikes vagyok) túlsúlyos vagyok, de nem szeretek személyi edzőhöz járni...
De muszáj mennem..:(
Legszívesebben kosárra járnék, vagy valami korcsolya, ezeket szeretem, ezzel is tudnék fogyni. Vagy a tánc.. Azt is szeretem..
Ez még élvezetes is lenne számomra.. Csak nem értik meg, hogy NEM AKAROK menni ahhoz az edzőhöz! Rá kényszerítenek..
Mi a T. Kérdező személyes problémája a személyi edzővel?
Úgy veszem ki a vitaindító magyarázatából, hogy utál egymagában lenni az egy szem idős edzővel (hiszen egy 13 évesnek már egy 31 éves is vén trotli). Egyetértek vele, hogy kortárs csoportban sokkal szórakoztatóbb sportolni, mint állandóan egy vén marha dögunalmas gyakorlatait vég és pihenés nélkül ismételgetni.
A kulcsszó tehát, amivel a szüleidhez fordulj: KORTÁRS CSOPORT!
Minden további magyarázat fölösleges, hacsak nem TAPOGAT a személyi edződ. Az viszont már rendőrségi ügy, nem családi.
És azért nem szégyenled magad, hogy túlsúlyos vagy és b..szol ellene tenni? Mert a kosárral meg társaival nem fogsz lefogyni, az fix.
Menj csak szépen -már elnézést- dagadtan középiskolában, ki fognak csinálni, aztán meg már sírhatsz, hogy dagadt vagy.
Eleinte mindenkinek szar a sport, mindenki rosszul van, elfárad, minden baja van, de ez idővel változik.
Ráadásul ha te annyira rosszul vagy, ha sportolnod kell, akkor ez a rosszullét miért nem jelentkezik, ha korcsolyázol és kosarazol? Érdekes, érdekes...
Azért egy olyan kérdésem lenne, hogy az edzés mellett tartasz valamilyen diétát, vagy edzel 1-1,5 órát aztán hazamész és a hűtő tartalmát átpakolod a gyomrodba? Mert akkor semmi értelme a tornának és már eleve így is kidobott pénz.
Mióta jársz az edzőhöz, és van látványos változás?
Bromira nem tudlak sajnálni, amiért kinevetnek, jaj, te szegény!
25 vagyok, hormonzavar miatt kórosan sovány (alig tudok hízni, pedig eszek), és NAPONTA megbámulnak, sugdolóznak, nevetnek, "anorexiás", és tsai, egy bácsi a metrón konkrétan kioktatott, hogy nem baj, ha hánytatom magam, de ne minden nap. Nézni, hogy a barátom állandóan aggódik értem, ráadásul tehetetlennek érzi magát... te meg jó dolgodban nem tudod, min hisztizz!
Azért azt is vedd figyelembe, hogy bizonyos túlsúly esetén nem mindegy, milyen mozgást végzel. Kosár, kori, tánc... tök jók, csak éppen ha olyan van, tönkreteszi az összes ízületedet. Most még erre is magasról teszel, csak ha 30 évesen nem tudsz mozogni se miatta, akkor majd bánod. Csak már hiába.
A szüleid jót akarnak neked. Ha csak az edző személyével van bajod, akkor ezt mondd el nekik és keressetek mást. Szerintem nekik édesmindegy, hogy kit pénzelnek.
Ha azzal van bajod, hogy nem egy nagy élvezet, meg fárasztó meg nem kellemes, akkor gondolj arra, hogy elsősorban a saját érdekedben teszed. Nem igazságos, de le kell nyelni a békát. Később sokkal nehezebb lesz megszabadulni a feleslegtől és egyre nagyobb kockázattal is jár.
Aztán ha egészségügyi akadálya nincs, beszélhettek arról, hogy szeretnél mellette más sportot is űzni. Nem hiszem, hogy a szüleidnek lenne ellene kifogásuk így. Nem a kínzásod a céljuk. Ha pedig eléred az egészséges súlyt, elég lesz a rendszeres sport és normális étrend is és megszabadulsz az edzőtől is ha akarsz.
Hany kilo vagy es milyen magas?
Amugy remelem a szuleid az etkezesedre is ilyen nagy gondot forditanak. Mert ha tovabbra is sokat eszel, akkor a szemelyi edzo sem fogja megoldani a problemadat.
Mit csinaltat veled a szemelyi edzo egyebkent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!