Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja a szüleimet,...

Miért zavarja a szüleimet, hogy órák hosszára elmegyek a kutyával sétálni?

Figyelt kérdés
Erdős rész közelében lakunk. Van egy németjuhászunk. Esténként egy óra hosszát minimum sétálok vele, hétvégén meg van, hogy 5 óra hosszára is elmegyek vele. Leengedem a pórázról es szaladgál. Imádja, meg én is. (nem nem magánterület, és igen a összeszedem a kakit még az avarból is nehogy belelépjen valami kiránduló. Tök szép helyen lakunk, friss a levegő,kevés az autó, tv-zni nem szeretek, házimunkában segítek, jegyeim jók. Minek kuksoljak bent a házban? Azt mondják féltenek. Nem értem. 8 éves koromban bezzeg elengedtek biciklizni ugyanoda, ahol most a kutyával mászkálok.
2014. nov. 21. 01:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
2%

szia! :) igaz nem írtad hogy fiú vagy làny vagy, de gondolj bele,hàny ilyen esetet hallani, hogy a futó nőket, lànyokat megerőszakoltàk, megölték az erdőben. ez megtörténhet akàr egy fiúval is, bàr valamivel kisebb az esély. én se szívesen engedném el a gyerekem. Az meg csak egy dolog hogy a kutyàtok veled van. őt is lehet àrtalmatlanítani, viszont màs kutyàval szemben kifejezetten hàtrànyt is jelenthet. elkóborolt kutyàk pedig bàrhol lehetnek.làttam màr ilyen tàmadàst, felzaklató volt, azóta hugomnak sem engedem hogy kivigye sétàlni a kutyàt az utcàra( szerencsére nagy udvarunk van, ki tudja elégíteni a mozgàsigényét a kutyus)

19/L

2014. nov. 21. 01:44
 2/12 anonim ***** válasza:
24%
Azóta változott a világ, erdőben, sötétedésben történnek a gyilkosságok...
2014. nov. 21. 01:46
 3/12 anonim ***** válasza:
22%

Egy erdős terület esetén pedig figyelembe kell venni, hogy vadászok is járhatnak arrafelé. Egy hagyománytisztelő vadász pedig indulás előtt áldomást iszik a vadra, a vadászatra, és még sok mindenre... Ha olvasol újságot, a közelmúltban egy medvét néztek vaddisznónak (bár szerintem ott más szempontok is voltak...). Manapság bátor dolog erdőbe menni, mivel a vadászokra ugyan vonatkoznak szigorú törvények, de a gyakorlatban ezeket "rugalmasan kezelik".

A vadászati törvényből egy pár éve vették ki, hogy aki kilő egy kutyát kap egy marék lőszert. A pletykák szerint azonban sok vadásztársaság "hagyománytiszteletből" továbbra is így jár el, mivel a törvényben nincs megtiltva, hogy adjon. A kutya kilövésének lehet oka, hogy vadat űz, illetve a fertőzések megelőzése (vajon milyen fertőzésveszélyt jelent egy oltott féregtelenített kutya? Illetve sokszor "igen tágan" értelmezik a "vadat űz kitételt"). A gyakorlatban, ha a kutya közel van hozzád, Te is veszélyben vagy, mert a sokadik áldomás után nem biztos, hogy a vadász a kutyát találja el, és hallottam vadászt dicsekedni, hogy sok 10 éve nem vett sörétet, mert a kutyák kilövéséért annyit kap, hogy az bőven elég...

Egy másik megközelítés, hogy én városi vagyok, kimondottan jó közbiztonságú helyen nőttem fel. Ennek ellenére, ha nem egyenesen haza mentem a suliból (később munkahelyről), mindig elindult a szöveg "úgy aggódtunk miattad..." ez nem függött attól, hogy meg volt-e beszélve, hogy még megyek valahova (mondjuk megkértek, hogy hazafele szaladjak be a boltba), ez utóbbi esetben érdemes lehet pszichológushoz fordulni, mert saját erőből igen nehezen kezelhető

2014. nov. 21. 05:22
 4/12 A kérdező kommentje:
En is varosi vagyok. A Normafanal lakunk, nem kint a prerin, ahol vadaszok meg baltas gyilkosok vannak. :)
2014. nov. 21. 05:48
 5/12 anonim ***** válasza:
52%
Szüleid aggódása érthető. Amióta hajléktalanok beköltöztek az erdőkbe és összetákolt kalyibákban laknak, azóta érthető, hogy egyesekben közbiztonsági, pontosabban a "közbizonytalansági" érzések merülnek fel.
2014. nov. 21. 08:17
 6/12 anonim ***** válasza:
52%

[link]

Ennyit a biztonságosnak vélt Normafáról.Szüleid jogosan aggódnak.

2014. nov. 21. 08:30
 7/12 anonim ***** válasza:
52%
Több dolog is történhet egy erdőben sötétben. Például ahogyan előttem is írták, megtámadhatnak, egy kóbor kutya is megtámadhat a kutyád miatt, valamint akár baleset is érhet. Akkor aztán kereshetnek a szüleid a tök sötét erdőben, hogy vajon 1 óra alatt meddig sétáltál és egyáltalán merre. Nem feltétlenül vannak ezek a dolgok életkorhoz kötve, tehát lehetsz 16 éves is, vagy akár 25, bármelyik előfordulhat veled a fenti példáimból. Én sem szívesen mászkálok sötétben még az utcán sem, nemhogy egy erdőben. Pedig felnőtt nő vagyok. Én sem örülnék ha a gyerekem egyedül csámborogna órákat, hiába van veled a kutyátok is. Csak aggódnak érted a szüleid, hidd el, ha majd neked is lesz gyereked rá fogsz jönni, és ugyanezt fogod átélni amikor a gyereked eltűnik pár órára és fogalmad sincs, hogy merre járhat, vagy kb. mikor ér haza egyáltalán.
2014. nov. 21. 08:30
 8/12 anonim ***** válasza:
52%

Egyreszt a mar leirtak.

Masreszt lehet hogy arra gyanakodnak hogy valami pasihoz jarsz szexelni ilyen sok időre.

2014. nov. 21. 09:23
 9/12 anonim ***** válasza:
Vidd többször egy órára, vagy másfélre. Szülők, aggódnak. Másrészt, azért ma már okuk is van rá. Annyi lányt erőszakolnak meg, vagy csak eltűnik. Még én sem szívesen mászkálok egyedül este 10 után, 23 évesen. Ha meg valaki sokáig jön mögöttem frászt kapok. Pedig nem vagyok ijedős, csak a környék..
2014. nov. 21. 10:27
 10/12 anonim ***** válasza:
54%
Aki azt gondolja, hogy a gyilkosok és az erőszaktevők az erdőben lesben várnak hetekig míg valaki szerencsétlen oda téved, az gondolja át még párszor.
2014. nov. 21. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!