Miért ilyen a lányom?

Figyelt kérdés

Üdvözletem.

A lányom jelenleg 20 éves. Mindig kiváló gyerek volt, már kiskorában is jóval intelligensebben volt, mint a többi gyerek és ez nem egyéni vélemény, hanem szakemberek általi.

Tanulásban is kitűnő volt, fogékony volt minden újra és egyszerűen olyan hamar fogott az agya, hogy én is és a férjem is sokszor le voltunk döbbenve, pedig mindketten orvosok vagyunk.

Aztán egyszer, nem tudjuk mi történt. Nem tudom mi lett az életében és mitől változott meg, de egyszerűen képtelen tanulni már. Ez elég nagy baj nekünk, mert egyetemen van és nem tud a tananyaggal foglalkozni. Ha kérdem mi van vele, akkor csak annyit mond, hogy ő sem tudja, egyszerűen olyan, mintha az agya kikattanna és képtelen a tanulásra összpontosítani.

Elvittük pszichiáterhez és a pszichiáter azt mondta, hogy rendkívül magas az intelligenciája, talán túl magas is, mert az ilyen embereknek mindig gondjuk van az alkalmazkodással.

Sokszor el van a saját világában és nem lehet kimozdítani onnan, nem lehet elérni hozzá...Mit lehet tenni ?

2014. dec. 11. 14:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
94%
Ilyen magas intelligenciájú, két orvosos szuperszülő csapar a gyakorin akar segítséget kérni? Le vagyok nyűgözve! A lánynak egyetlen baja, hogy baromi magasak az elvárások és megfullad! Hagyja ott a sulit, dolgozzon, éljen egy kicsit és ha majd olyat csinál, amit szeret és akar is, akkor menni is fog. Amíg csak nektek akar megfelelni és a baromi magas elvárásoknak, addig meg fog fulladni. Talán nem mondja ki, mert még a végén bezáratjátok a diliházba, de akkor is így van. Ne vizsgálgassátok, hanem hagyjátok végre békében élni a saját életét!
2014. dec. 11. 14:13
 2/19 A kérdező kommentje:
#1 - Tudom, hogy az első mondatod szarkasztikus volt, de a többivel kapcsolatosan: valóban azt hiszed, hogy megfulladva érzi magát ? Mivel lesz jobb, ha elmegy dolgozni ( egyetem nélkül ráadásul ) ?
2014. dec. 11. 14:16
 3/19 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem szerelmes, csak nem meri elmondani nektek, hogy ilyen egyszerű gondolatok foglalkoztatják:)

A világ legokosabb embere se tud koncentrálni, ha felette lebeg a rózsaszín köd. Főleg, ha első szerelem.

2014. dec. 11. 14:17
 4/19 Janka néni ***** válasza:
92%

Lehet, hogy egyszerűen "megtelt" a feje. Nincs motiváció,hisz mivel intelligens és gyors a felfogása, nyilván sikeres is, gyorsan éri el a jó eredményt. Mi sarkalná? Magában a diploma, aligha.

Próbáljátok meg, hogy halaszt egy évet és körül néz a világban! Szó szerint és átvitt értelemben is. Ha nincs is rászorulva, de elmegy, dolgozik valahol! karitatív munkát is vállalhat. nekem az a tapasztalatom, hogy a kiemelkedő képességű fiatalok nagyon feltöltődnek, ha segítői munkát vállalnak (kórház, gyermekintézmény, állatmenhely stb.)

Nem értem miért pszichiáterhez vittétek, nincs ilyen baja. pszichológushoz inkább érdemes volna járnia, mert mint mondja, ő sem érti mi van vele. Hátha ebben segítségére lenne egy lélekgyógyász.

Szerintem a fentiekről érdemes volna beszélgetnetek.

2014. dec. 11. 14:17
 5/19 A kérdező kommentje:
#3 - Már évek óta tart és nem hiszem, hogy szerelmes lenne. Nem olyan típusú az " elszállottsága " , hanem teljesen más. Folyton az élet értelmén gondolkozik és elvont dolgokon. Hiába próbáljuk a jelenbe és a gyakorlati dolgokba láncolni, mert mindig a föld felett jár néhány lépéssel.
2014. dec. 11. 14:20
 6/19 anonim ***** válasza:
42%

Kedves kérdező!

Én 28 éves vagyok, és bár lehet nagyképűségnek hangzik, én is intelligensebb vagyok az átlagnál (legalábbis minden jel erre mutat, és mondták is). Nálam ez olyan módon nyilvánult meg, hogy minden automatikusan sikerült tanulás nélkül. Gimnáziumban a magolós tárgyakat leszámítva (irodalom, töri) csak azért voltak rossz jegyeim mert sose csináltam házit, nem olvastam el a kötelezőket (füzetem se volt) az érettségi tételeket pedig elhagytam már másnap, miután megkaptuk őket (nem is tanultam érettségire semmit). Így abszolváltam egy 81% matekot és 76% biológia emelt szintet annak idején.

Nekem a probléma az volt a későbbiekben, hogy nem szoktam hozzá a munkához és a küzdéshez. Márpedig ezt is meg kellett volna tanulni gimiben. Még jegyzetelni se tudtam, hisz sohasem csináltam, hozzászoktam hogy minden automatikusan első hallás után sikerül. Így egyetemen meggyűlt a bajom a tanulással, nem voltam hajlandó elfogadni, hogy igenis itt már meg kell csinálni a beadandókat és a többit, különben nincs jegy... Azért sikerült egy 4-es diplomát szereznem a végén, de nem volt egyszerű.

Lehet a lányod is hasonló gondokkal küzd.

28/F

2014. dec. 11. 14:22
 7/19 anonim ***** válasza:
13%

Igazából..

Sz.mét vagyok,mert nekem is ez jutott először eszembe,hogy orvosok vagytok mindketten,nyilván többet tudtok az emberi testről. Gondolom praktizáltok,rendelőben,kórházban,vigyétek be a kollégákhoz és esetleg vizsgáltassátok ki. Amúgy ha elviszitek pszichiáterhez,kezelni fogja talán hónapokig,ha tényleg baj van.

2014. dec. 11. 14:23
 8/19 anonim ***** válasza:
85%
Én megismertem az egyetemen egy srácot anno, aki borzasztó okos volt, több nyelven beszélt, és szinte tanulnia sem kellett mert 1-2 olvasásra benne maradt minden infó. Minden vizsgán könnyedén átment. Aztán az államvizsga előtt 1 nappal valami történt, és teljesen kifordult magából. Az államvizsgára nem akart elmenni, a barátai vitték el szó szerint. Ott nem akart bemenni, de az egyik vizsgáztató kiment hozzá, és mondta neki, hogy menjen be, tudja, hogy ha bemegy akkor sikerülni fog neki, még ha nem is készült rá, mert olyan okos/intelligens, és minden vizsgán 5-sre átment. 3-ast kapott végül, mert nem érdekelte az egész, alig akart megszólalni a vizsgán. Pedig 5-st is kaphatott volna.. Utána pár napra pszichiátriára vitték és bent is töltött pár hetet, bekattant. A megfelelési kényszer tönkretette. Vigyázzatok, nehogy a lányotok is így járjon.
2014. dec. 11. 14:24
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem azt tanulja, amire belül hivatottságot érez? Mit tanul? van valami kifejezés, kézimunka, alkotás is az életében? Írás, éneklés, színjátszás, rajzolás, festés. 2 orvosnak mondom, (mert részben ezzel foglalkozom), a boldogság a kézimunkában rejtőzik. Teljesen elnyomva az életünkben. Alkotás. Orvosok: a megismerés: belégzés; az alkotás: kilégzés. Mi történik, ha valakit állandóan belégzésre kényszerítenek?
2014. dec. 11. 14:24
 10/19 Rbomb ***** válasza:
85%
6-os válaszolóval értek egyet.A túl intelligens gyerek az iskolában nem tanul meg tanulni.Hány intelligens gyerek kallódott már el ilyen miatt.Ha annyira intelligens akkor ugy is csak azt fogja tanulni és az fogja érdekelni amire Ő kiváncsi.A többit max. kényszerből elvégzi megtanulja de annak olyan is lesz az eredménye.
2014. dec. 11. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!