Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Hogyan kerüljem...

Mit tegyek? Hogyan kerüljem el a családi perpatvart, és óvjam a lányom?

Figyelt kérdés
Van egy 16 éves lányom. Semmi bajom vele, jók a jegyei, nincs gond a viselkedésével, buliba is ritkán jár, de most rosszat hallottam róla: összejött egy fiúval, 20 éves, akinek a családja eléggé rossz színvonalú. (Anyuka kukázik, apuka közmunkás) Állítólag a fiú kivétel, én csak annyit látok, hogy ápoltabb. Mit tegyek? A lányomnak fogalma sincs, hogy megtudtam. A férjem jelenetet rendezne. Hogyan kerüljem el a családi perpatvart, és óvjam a lányom?.

2014. nov. 9. 15:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem előbb ismerd meg a fiút, és utána gondolkozz.

A közmunkában semmi lenézendő nincs egyébként.

2014. nov. 9. 15:16
 2/18 anonim ***** válasza:
88%

"Rosszat hallottam róla"... Az miért rossz, ha ők más színvonalon élnek?

Az én barátom családja sem él olyan jól, mint mi, de ez sosem gátolta a szüleimet abban, hogy szeressék. Mellesleg legalább dolgoznak a szülei, ami szerintem becsületre méltó!

A lányodnak mondd meg, hogy megtudtad, de ne ítéld el kapásból a barátját, hanem próbáld megismerni.

2014. nov. 9. 15:18
 3/18 anonim ***** válasza:
97%
Először is, ne a szülei alapján ítéld el ismeretlenül a fiút. Mondd el a lányodnak hogy tudsz róla, és nyugodtan hívja el hozzátok, hogy megismerjétek. Majd ha lesz rá okod, akkor ítéld el, de addig ne. Attól még lehet teljesen normális, rendes srác, és a lányodnak is szerető párja lesz. Csakis a lányod érdekeit nézd.
2014. nov. 9. 15:19
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Volt szomszédaim, egy nagyon rendetlen, koszos, igénytelen, munkakerülő banda. Három gyerekük van, az egyik hasonló mint a szülők,a másik kettő amióta kirepültek, normális életet élnek, diplomások (nem mintha csak ez lenne a lényeg) dolgoznak, saját egzisztenciát teremtettek, nem lettek olyanok, mint a szüleik. Az ő párjaiknak, és a párjuk családjának is bízni kellett bennük, és nem azzal törődni, honnan jöttek.
2014. nov. 9. 15:47
 5/18 anonim ***** válasza:
65%

Szülőként mondom. Nagy szégyen egy embertől aki mások hozzáállása vagy viselkedése miatt ítélkezik egy emberről. Te is rögtön a szülők viselkedése, hozzáállása miatt elítéled a srácot, pedig szerencsétlenek semmi köze ahhoz, hogy az anyja és apja , hogy viselkedik.

Én most emiatt a kérdés miatt inkább a fiamat óvnám tőled.

2014. nov. 9. 15:53
 6/18 anonim ***** válasza:
78%

kukázik, közmunkás...

tehát nem lop, s ami munkát kap azt elvégzi.

a férjed jelenetet rendezzne.

tehát a férjedtől kell óvnod a lányod.

én azon gondolkoznék el, illetve tudnám e meg, kell e a fiut egy családtagnak a másik családtagtól óvnia.

én ugy látom inkább a te családod problémás nem a fiué...

illetve pénz nálatok van bőven, de komoly az esélye hogy szeretet meg a fiu családjában van bőven...

2014. nov. 9. 16:01
 7/18 anonim ***** válasza:
79%
A fiú anyja kukából guberál?
2014. nov. 9. 16:48
 8/18 A kérdező kommentje:
Jujj… Semmi bajom azzal, ha valaki szerényebben él! De ismerem a családot: az anya a kukákban turkál, és a hivatalban mindig reklamál, hogy kevés a segély; koszos és kevésbé ápolt; Az apa normálisabb(nak tűnik). A fiút csak látásból ismerem, mint írtam az elején, ápoltabb, rendesebbnek tűnik. Azt le se merem írni, h az anya roma származású, tőlem távol áll a rasszizmus. De ők is a romatelep közepén élnek, egy kis viskóban, azon a színvonalon élnek, mint az átlagos romák, ami valljuk be, aggasztó. Akik megszóltak a pénz miatt, őket is biztos aggasztaná, hogy a lányuk ilyen közegbe került. Engem csak az érdekel, hogy a lányom ne kerüljön rossz társaságba, ne kallódjon el. Egy szegényebb családot is elfogadnék, ha olyan életet élnének. A férjem is csak a lányom érdekét akarja, hogy megfelelő, hozzáillő barátja legyen, és egy átlagos, megbízható, színvonalas családból válasszon párt. (…) Lányom ma is pl. később jött, azt mondta, a barátnőjével beszélt. Szerintem a fiúnál volt.
2014. nov. 10. 17:28
 9/18 anonim ***** válasza:
78%

Én megértelek. Az alma nem esik messze a fájától!

Persze, biztos vannak kivételek, de ha lehet ne az én lányom kísérletezzen.

Van olyan előző hozzászóló, aki a kukából guberálásra azt írta: "tehát dolgozik"....jaj!!!!!

Kerdező, értelek, de nincs könnyű dolgod, ha a lányod szerelmes....

2014. nov. 10. 22:50
 10/18 anonim ***** válasza:
78%

ja az más, ha roma.

Én se vagyok rasszisa.

Szeretem a cigányokat.

Minnél messzebb vannak tőlem, annál jobban.

2014. nov. 11. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!