Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Hogyan kerüljem...

Mit tegyek? Hogyan kerüljem el a családi perpatvart, és óvjam a lányom?

Figyelt kérdés
Van egy 16 éves lányom. Semmi bajom vele, jók a jegyei, nincs gond a viselkedésével, buliba is ritkán jár, de most rosszat hallottam róla: összejött egy fiúval, 20 éves, akinek a családja eléggé rossz színvonalú. (Anyuka kukázik, apuka közmunkás) Állítólag a fiú kivétel, én csak annyit látok, hogy ápoltabb. Mit tegyek? A lányomnak fogalma sincs, hogy megtudtam. A férjem jelenetet rendezne. Hogyan kerüljem el a családi perpatvart, és óvjam a lányom?.

2014. nov. 9. 15:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Utolsó 2 hozzászóló, aranyosak vagytok, megy a zöld kéz! Annyira bizonytalan vagyok, mi lenne a jó megoldás. Hiszen a lányomnak fogalma sincs, tudok róla. Úgy érzem, minta becsapnám, pedig sosem adott rá okot. Az idő telik, egyre közelebb kerülhetnek majd egymáshoz, és aggódom érte. Ráadásul senkihez sem fordulatok, hisz csak én tudom… Hiába múltam el 40, az élettapasztalatom ellenére is így érzem magam. Életem során eddig mindi számíthattam vmelyik családtagra, de most… Ez más… Szerintetek rákérdezzek? Vagy puhatolózzak? Azt sem akarom, a lányom megutáljon… De így is megutálhat, a kiderül, tudok a dologról, és hallgatok… Hogyan cselekedjek?

Ráadásul hétvégén a barátnőjénél akar aludni… Kicsi logikámmal is sajnos mást sejtek… Szeretném elkerülni köztem és a lányom között a hazugságokat.

2014. nov. 12. 18:19
 12/18 anonim ***** válasza:

Ha el szeretnéd kerülni a hazugságokat, ülj le vele négyszemközt,és kérdezd meg,van -e barátja. Ami onnantól történik,nem a te sarad. Ha tagadja,biztosítsd róla,h bármilyen helyzetbe is kerül,te mellette vagy,teljes vállszélességel, akár még azt is mondhatod,h apunak nem kell tudnia róla. Ha ezek után sem teríti ki a kártyáit,akkor van kaki

De mindenképpen próbáld meg rávenni,h ő mondja el, mert csak akkor tudsz "segíteni".

És tényleg ne ítélkezz, a szerelem szét tudja szedni az ember személyiségét,reális látásmódját. Nekem is volt olyan 2 évem,h el sem hinnéd,és így visszagondolva,már én sem..

2014. nov. 12. 18:41
 13/18 anonim ***** válasza:

A szerelmet ebben a stádiumban nem igen lehet szabályozni.

Azt kéne valahogy elérni hogy ne szüljön neki gyereket s legyen hova menekülnie.

2014. nov. 12. 19:05
 14/18 mi a fene ***** válasza:
Miért baj az, hogy megtudtad. Az anyja vagy !Szembesítsd a tényekkel. Ilyen életet akarsz ? c....putriban. Ébredj lány !Eddig hányszor aludtál a barátnődnél ? Lehet hogy az apja helyretenné az agyát. Nem tudom nehéz !Irj ha van valami fejlemény !
2014. nov. 12. 19:30
 15/18 A kérdező kommentje:
Legutóbbi válaszolók, hálás vagyok, hogy írtatok, minden választ aggódva várok. Félek, ha rákérdezek arra, hogy van-e barátja, összeáll neki a kép, hogy tudom, és megharagszik, úgy fogja érezni, hogy becsaptam. Annyira szörnyű, hogy ilyen tehetetlen vagyok… :( És elvileg nekem van élettapasztalatom. Ma beszélgettünk, kérdeztem, milyen okból lesz ez az ottalvósdi. Ide nyugodtan elengedném, ez a barátnője rendes, de tudom (erősen sejtem) mi van a háttérben. Lányom mondta, hogy csak úgy. Ekkor kezdtem gyanakodni… (…) Aztán mondtam, hogy elszaladok vele kocsival, későn ne mászkáljon, de tiltakozott, h csak két utca. Szeretném, ha itthon maradna. Mit tegyek?? :(
2014. nov. 13. 18:48
 16/18 anonim ***** válasza:
Mondd el, hogy meghallottad, hogy van egy fiú az életében és hogy szívesen megismernéd, ha engedi. Ha nem érzi rajtad, hogy elítéled a fiút (amit én még mindig szörnyű dolognak tartok, nem minden roma olyan, amilyennek mondják), akkor el fogja neked mondani az igazat és utána rákérdezhetsz, hogy tényleg a barűtnőjéhez megy-e, mert ha a fiúhoz az is rendben van, csak vigyázzon magára.
2014. nov. 13. 19:33
 17/18 A kérdező kommentje:
Tegnap megtörtént az ottalvósdi, és elengedtem a lányom. Előtte azonban összefutottam annak a lánynak az anyjával, aki szervezte az egészet. Mondta, hogy tényleg lesz ilyen buli, és hogy a lánya mennyit dolgozott! Örültem, mert így igazat mondott a lányom. Végülis beleegyezett, hogy kocsival elvigyem; csak azért szégyellte, hogy hogyan nézne ki, ha én elkísérném a buliba, pedig ilyen közel lesz! Tegnap este kezdődött, ma 10-11 között várom haza : ) De hogy később ezzel a fiú-dologgal hogy lesz, arról továbbra sincs megnyugtató tervem… De egyelőre annak is örülök, hogy a lányom igazat mondott, és tényleg a barátnőjénél volt!
2014. nov. 16. 09:29
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem könnyű dolog.

Az igaz, hogy nem minden roma bünöző.

És az is igaz, hogy nem minden megtalált háborus gránát robban...

2014. nov. 16. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!