Fogamzásgátlót szeretnék szedni. Elmondjam anyának?
17 éves vagyok. A barátommal 3 hónapja vagyunk együtt, de nem emiatt szeretném elkezdeni a gyógyszert.
Elmondjam anyának, vagy ne?
Mert egyedül is elintézhetném, csak nem tudom, ő hogy reagálna.
Mindenképpen jó ha tud róla.
Egyreszt nem is olcsó, egyébkent is.
Pro-kontra..
Pro:
Egezsen biztonságos, ha megfelelően szeded, betartva mindnet, és nem szedsz mellette mast, nincs hasmenesed, és nem hánysz
Nem kell a pillanat heveben ezen gondolkodni
Jobb élmeny
Kontra
Nagyon korá elkezded magad hormonnal bombázni. Nem ajanlott hosszú ideig szedni a leggyengébbet sem, nem véletlenül
Leállítja a termeszetes működését a női testnek, egy mesterséges ciklust tart fenn, hivatalosan nem is menstrualsz, hanem csak megvonásos vérzésed lesz( egyébként ugyanolyan, a lenyeg, hogy nibcs peteérésed, és nem azert vérzel,menrt ez egy természetes folyamat, hanem mert nem szeded a tablettat, vagy ha 3 fázisos, akkor éppen a placebo-t szeded)
Nem véd más betegsegektől.
Komoly mellekhatásai lehetnek, és sok betegséggel szemben veszélyeztetettebb vagy..
Csökkenhet a libidó
Egyébként én szedem, azt hittem hogy majd nem fogom sokáig, aztán már 6 éve, azőta frontra hamarabb és jobban fáj a fejem, neha libidómon is érzem, és nem a kapcsolatomban a hiba, a ciklus bizonyos szakaszában nem reagál rendesen a testem...
Megfeflő tablettát szedek, minden évben ellenőrzi az orvosom, több vizsgalattal is.
27/n
Szerintem mondd el neki, bármit is reagál, legalább magában nyugtázza, hogy teherbe nem fogsz esni.
Más kérdés, hogy én sem ajánlanám a fogamzásgátlót, ha más is szóba jöhet nálatok. Kétségkívül a legbiztonságosabb, de minden barátnőmnek vagy a libidóját nullázta le, vagy hízni kezdett tőle, és csak a gyógyszer elhagyása után tudott ismét fogyni. Hiába sulykolják mindenhol hogy "nincs mellékhatása"..
Elmondanám neki, mert nem tudhatod, hogyan reagál rá a szervezeted és ha gond van anyudnak tudnia kellene, hogy okozhatja e az.
Pro/kontra - t nem kértél így arról nem papolok :)
:):) bocsi..az első kommentedben úgy olvastam kérsz pro- kontrat.. Ha azt nem olvasom nem ís írtam volna
Bocsiiiiiiiiiii
nem kell kozolnod ha ezen el kell gondolkodnod.
Okos dontes szerintem hiszen igy veded magad a korai terhessegtol ha mar a korai nemi elettol nem is.
Itt szokas a kamaszokat 3. gereracios gyogyszert felirni.
A gyogyszer mindig a kisebb rossz a treheseggel es az abortuszal szemben.
Ovszer es mas nem hormonos praktikak nem kamaszoknak valok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!