Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fogamzásgátlót szeretnék...

Fogamzásgátlót szeretnék szedni. Elmondjam anyának?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok. A barátommal 3 hónapja vagyunk együtt, de nem emiatt szeretném elkezdeni a gyógyszert.

Elmondjam anyának, vagy ne?

Mert egyedül is elintézhetném, csak nem tudom, ő hogy reagálna.

2014. dec. 8. 20:56
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy nem pro-kontra vélemények érdekelnek a fogamzásgátlóról! :)
2014. dec. 8. 20:56
 2/12 anonim ***** válasza:
39%
Mondd. Egy gyerek élete fontos dolgait megbeszéli az édesanyjával. Még egy felnőtt is.
2014. dec. 8. 21:03
 3/12 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező, csak te ismered az anyukád, mi nem... ha általában meg szoktál tudni vele ilyen intim dolgokat beszélni, akkor beszéld meg vele ezt is, ha meg nem olyan a viszonyok, vagy valamilyen irányban "kocka" ebben a témában, akkor meg felesleges.
2014. dec. 8. 21:10
 4/12 anonim ***** válasza:
37%

Mindenképpen jó ha tud róla.

Egyreszt nem is olcsó, egyébkent is.

Pro-kontra..

Pro:

Egezsen biztonságos, ha megfelelően szeded, betartva mindnet, és nem szedsz mellette mast, nincs hasmenesed, és nem hánysz

Nem kell a pillanat heveben ezen gondolkodni

Jobb élmeny

Kontra

Nagyon korá elkezded magad hormonnal bombázni. Nem ajanlott hosszú ideig szedni a leggyengébbet sem, nem véletlenül

Leállítja a termeszetes működését a női testnek, egy mesterséges ciklust tart fenn, hivatalosan nem is menstrualsz, hanem csak megvonásos vérzésed lesz( egyébként ugyanolyan, a lenyeg, hogy nibcs peteérésed, és nem azert vérzel,menrt ez egy természetes folyamat, hanem mert nem szeded a tablettat, vagy ha 3 fázisos, akkor éppen a placebo-t szeded)

Nem véd más betegsegektől.

Komoly mellekhatásai lehetnek, és sok betegséggel szemben veszélyeztetettebb vagy..

Csökkenhet a libidó

Egyébként én szedem, azt hittem hogy majd nem fogom sokáig, aztán már 6 éve, azőta frontra hamarabb és jobban fáj a fejem, neha libidómon is érzem, és nem a kapcsolatomban a hiba, a ciklus bizonyos szakaszában nem reagál rendesen a testem...

Megfeflő tablettát szedek, minden évben ellenőrzi az orvosom, több vizsgalattal is.

27/n

2014. dec. 8. 21:11
 5/12 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem mondd el neki, bármit is reagál, legalább magában nyugtázza, hogy teherbe nem fogsz esni.

Más kérdés, hogy én sem ajánlanám a fogamzásgátlót, ha más is szóba jöhet nálatok. Kétségkívül a legbiztonságosabb, de minden barátnőmnek vagy a libidóját nullázta le, vagy hízni kezdett tőle, és csak a gyógyszer elhagyása után tudott ismét fogyni. Hiába sulykolják mindenhol hogy "nincs mellékhatása"..

2014. dec. 8. 21:22
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Elmondanám neki, mert nem tudhatod, hogyan reagál rá a szervezeted és ha gond van anyudnak tudnia kellene, hogy okozhatja e az.

Pro/kontra - t nem kértél így arról nem papolok :)

2014. dec. 8. 21:33
 7/12 anonim ***** válasza:
63%

:):) bocsi..az első kommentedben úgy olvastam kérsz pro- kontrat.. Ha azt nem olvasom nem ís írtam volna

Bocsiiiiiiiiiii

2014. dec. 8. 21:42
 8/12 anonim ***** válasza:
15%
Miért akarod elkezdeni?
2014. dec. 8. 22:18
 9/12 anonim ***** válasza:
18%
Mondjad el igen. Nagyon sok esetben szükség lehet rá, hogy tudjon róla. Meg amúgy is az ember az ilyesmit megbeszélni.Meg különben i, akkor legalább nem kell aggódnia.
2014. dec. 8. 22:21
 10/12 anonim ***** válasza:
59%

nem kell kozolnod ha ezen el kell gondolkodnod.

Okos dontes szerintem hiszen igy veded magad a korai terhessegtol ha mar a korai nemi elettol nem is.

Itt szokas a kamaszokat 3. gereracios gyogyszert felirni.

A gyogyszer mindig a kisebb rossz a treheseggel es az abortuszal szemben.

Ovszer es mas nem hormonos praktikak nem kamaszoknak valok.

2014. dec. 8. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!