Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Köteles vagyok engedni, hogy...

Köteles vagyok engedni, hogy a gyereket lássa az apja?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki, hogy terhes vagyok. Még együtt vagyok a gyerek apjával, de el akarom hagyni. Megtehetem azt, hogy nem engedem, hogy részt vegyen a kicsi életében? Voltatok már ilyen helyzetben? Hová tudnék menni a kicsivel? Szüleim meghaltak.
2014. dec. 8. 12:23
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
66%

Joglilag nem vagy felelősségre vonható, ha nem mondod el, hogy terhes vagy, és lelépsz. Akkor sem, ha mondjuk az apának azzal veszed el a kedvét az apasági nyilatkozattól, hogy azt mondod neki, mástól van a kicsi.

Onnantól vagy kötelezhető bármire is, ha az apa aláírta a nyilatkozatot. De onnantól kikerülhetetlenül.

Szóval a válasz: igen, megteheted, hogy kihagyod az apát az életetekből. Hogy morálisan jogod van-e ehhez vagy sem, arról lehet vitatkozni, de gondolom nem ez volt a kérdésed.

2014. dec. 8. 14:15
 32/36 A kérdező kommentje:
A páromnak nincs munkahelye ellenben velem. Anyósoméknál lakunk és tudják,.hogy terhes vagyok.
2014. dec. 8. 15:02
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Akkor csak az apukán múlik.Ha akar vele kapcsolatot tartani akkor minden joga meg van hozzá.
2014. dec. 8. 15:25
 34/36 anonim ***** válasza:
59%

A párod szüleinél laksz, és most hogy összejött a baba, önként mész az utcára???

Lehet a gyereket eleve az apa kapja, mert ha ő jelenleg nem is dolgozik, de van ház és család...

Téged meg ki kéne miskárolni mint egy kutyát, ennyi ésszel, meg ilyen hozzáállással ne szülj, sok ember életét tönkreteszed ezzel, elsősorban a saját gyerekedét. Ha nem szereted a párod mi a fenéért nem védekeztetek?? Nekem még a csont is kiégne a pofámból nemcsak a bőr róla, ha otthagynám a befogadó családom, hogy ne is lássák a gyereket, unokát...

2014. dec. 8. 15:48
 35/36 anonim ***** válasza:
71%

1.te nagyon szőke vagy

esetleg

2. nem ő a gyerek apja? :-)

2014. dec. 8. 16:07
 36/36 anonim ***** válasza:
10%
#34 - "Téged meg ki kéne miskárolni mint egy kutyát" Amikor ilyet leírsz, nem fordul fel a gyomrod saját magadtól?
2014. dec. 8. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!