Köteles vagyok engedni, hogy a gyereket lássa az apja?
Figyelt kérdés
Úgy néz ki, hogy terhes vagyok. Még együtt vagyok a gyerek apjával, de el akarom hagyni. Megtehetem azt, hogy nem engedem, hogy részt vegyen a kicsi életében? Voltatok már ilyen helyzetben? Hová tudnék menni a kicsivel? Szüleim meghaltak.
Te se attol leszel az anyja, hogy "nevedre veszed", hanem attol hogy megszulod.
O az apja, ugyanolyan jogu szulo, mint te.
2014. dec. 8. 12:37
12/36 anonim válasza:
Minek akarsz gyereket ha még lakhelyed sincs? Meg az apának és a gyereknek is joga van ismerni egymást, valamint honnan tudod, hogy nem szeretné, nem foglalkozna vele? Ismerek ilyen pasit, akit terhesen elhagyott a felesége, eléggé megviselte a srácot, mert nagyon szereti/szeretné a gyereket...
Mindezekre kivétel ha a pasi agresszív, vagy züllött (pl pia), vagy hallani se akar a gyerekről.
2014. dec. 8. 12:39
13/36 A kérdező kommentje:
Nem akarom, hogy a nevére vegye, nem kell az ő családjától semmi. Nem akarom, hogy köze legyen a kicsihez.
2014. dec. 8. 12:42
14/36 anonim válasza:
Azt már elbuktad, hogy nem akarod, hogy köze legyen hozzá. Valahogy beléd került az a gyerek, nem? Akkor lettél volna ilyen határozott, amikor összehoztátok.
2014. dec. 8. 12:44
15/36 anonim válasza:
a magyar jog nem ismeri ,,a lemond rola,, kifejezest.
Minden gyereknek van biologiai apja hiszen csak Marianak sikerult egyedul teherbe esni.
Igy ha akarod ha nem az apanak joga van a gyerekhez 50%.
Sot ha nem vigyazol es nem teremted meg a korulmenyeket meg el is veheti toled hiszen a gyerek erdeke az olyan otthon ahol elhet.
2014. dec. 8. 12:51
16/36 anonim válasza:
Ne mond el neki hogy terhes vagy.
2014. dec. 8. 12:54
17/36 anonim válasza:
Apaként mondom, hogy ehhez nincs jogod. Nem csak a jog szerint, hanem az emberi jóérzés szerint sincs. Az apák ugyanúgy szeretik a gyereküket. Attól még, hogy nem ők szülik meg, ugyanúgy az övék is. Feltételezem, vagy annyi idős, hogy vállald a tetteidért a felelősséget. Nekem nem úgy tűnik a leírtakból, hogy megerőszakoltak gumi nélkül. Bocs, de ezt szebben nem tudom mondani.
2014. dec. 8. 12:57
18/36 anonim válasza:
Én a kicsi védelmében szólnék. Ne cseszd el az életét azzal, hogy nem lesz apja,apa mintaképe. Vetesd el sztem, buta vagy te ahhoz,hogy gyereket nevelj.
2014. dec. 8. 13:04
19/36 anonim válasza:
ha a gyerekszuleshez iq lenne szugseg magyarorszag regen kihalt volna.
Butak is szulnek semmi gond ezzel
2014. dec. 8. 13:08
20/36 anonim válasza:
Nem koteles vagy szivem, hanem meg az is elofordulhat, hogy az apa fogja nevelni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!