Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnál, ha egy családta...

Mit reagálnál, ha egy családtag ilyeneket írna a kamaszlányodnak?

Figyelt kérdés

Én vagyok a lány, 16 éves.

Apa testvérével nincs túl jó kapcsolatunk (az egész család így van vele, ő a "szükséges rossz"). Alig dolgozik, mamán élősködik (tata már nem beszél vele, azt mondja, neki apa az egyetlen gyereke) és mindenki máson. 41 éves, mégsem volt eddig egyetlen normális kapcsolata, se munkahelye.

Velem nagyon rossz a kapcsolata, mert próbálta kölcsönkérni a dolgaimat, amik elég drágák, én pedig nem adtam neki oda semmit, meg régen piszkált a súlyom miatt (duci voltam, de azért nem kellett volna folyton bántania emiatt). Ma mamával ebédeltem és mondta, hogy a nagybátyám befestette a haját, én meg mondtam, hogy láttam, elég b_zisan néz ki vele. Ennyi volt erről a "nagy" beszélgetés.

Erre most látom, hogy kaptam egy új üzenetet, amiben leírta, hogy megver, ha még egyszer leb--zizom, én meg megkérdeztem csak azért is, hogy "miért, csak nincs igazságtartalma a dolognak?", erre elkezdte, hogy reméli a karácsonyi ebéden nem leszek ott mamánál, mert úgy beleveri a fejemet az asztalba, hogy az éjszakát a sürgősségin töltöm és hasonlókat írt... Mielőtt megkérdezné bárki, nem, nem vagyunk kisebbségiek. Sőt, a családunkban rajta kívül mindenki egyetemet végzett és jó anyagi helyzetben van.

Nem tudom, hogy ezt megmutassam-e anyáéknak.

Ráadásul Apa próbál neki segíteni, csak nem véletlen, hogy minden munkahelyéről hónapokon belül kirúgják.

2014. dec. 6. 22:36
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
100%
Mutasd meg nekik, és a mamádnak szólj, hogy mi volt a reakció arra, hogy ő átadta a megjegyzésedet.
2014. dec. 7. 01:50
 22/53 anonim ***** válasza:
40%

Jo taplo csalad a gyerektol a felnottig.

Nem is tudom miert karacsonyoznak egyutt. Amugy ha a szomszedot b**ziznad le, mar tuti, hogy reg megvert volna. Az is meg lehet, hogy a te hajad meg k**rvas a nagybacsi szerint, csak meg nem mondta egy rokonnak sem aki atadta volna.

2014. dec. 7. 02:39
 23/53 anonim ***** válasza:
96%

Ide elvileg felnőtt emberek írnak többnyire(?), ehhez képest elképesztő hogy nem tudnak különbséget tenni a "b*zis haja van a nagybácsinak" és a "nagybácsi egy b*zi" kifejezés között.

Az egyik bunkó személyeskedés (feltéve, hogy a b*zi sértésnek van szánva, és nem arról van szó, hogy az illető tényleg homoszexuális), a másik meg egy szabadszájú, de őszinte kritika (feltéve, hogy nem pusztán rosszindulatból mondta). A kettőt összemosni ostobaság.

Kérdező, jól érzékeled, a helyzetet, a levelet pedig feltétlen mutasd meg a szüleidnek, nekik kell eldönteni hogy mit lépjenek. Minimum fel kellene világosítani a nagybácsit a kulturált társalgás módjáról. Saját érdekében is.

2014. dec. 7. 03:17
 24/53 anonim ***** válasza:
98%

Én lányomnak, húgomnak írna ilyet bárki, az a markában vinné haza a beleit. Komolyan mondom.

Mutasd meg mindenképpen a szüleidnek, de még talán a rendőrségnek is.

A mi családunkban fel sem merül, hogy rokon gyereknek akár hasonlót is mondana az ember. Ezt a faszit ki kéne herélni, vagy minimum szépen "elbeszélgetni" vele családilag, amit utána egy kórházban pihenne ki.

Egyébként a látens búzák a legrosszabb fajta búzák, akik megjátsszák a nagy heterót, de közben a farokra izgulnak, és ez olyan feszültséget meg agressziót kelt bennük, hogy nem bírnak normális módon viselkedni, hanem megpróbálják terrorizálni a gyengéket meg kisebbeket, és különösen a búza témára nagyon ugranak, mert zavarja őket a saját búzaságuk.

2014. dec. 7. 03:17
 25/53 anonim válasza:
3%
na látod/játok,nem csak a "kissebbség"nél fordul elő az ilyen!!
2014. dec. 7. 04:12
 26/53 anonim válasza:
65%
22es! megkaptad a likeomat!
2014. dec. 7. 04:15
 27/53 anonim ***** válasza:
100%
A nagymama nem került szóba, pedig tőle sem volt szép dolog, hogy ezt visszamondta.
2014. dec. 7. 04:51
 28/53 anonim ***** válasza:
3%
Nem kelett volna beszolnod. Azt is elmomdod ugye, hogy te provokaltad ki? Egy xaros 16 eves ne szoljon mar be egy felnottnek.
2014. dec. 7. 05:10
 29/53 anonim ***** válasza:
11%
Ja, hiy mi reagalnek: neked lekevernek egy pofont, elrangatnalak anagybacsihoz, hogy bocsanatot kerj, neki oedig megmondanam, hogy fogja vissza magat.
2014. dec. 7. 05:30
 30/53 anonim ***** válasza:
2%

Rengeteg a kamu kérdés az oldalon, de ez nem az. Igen, mutasd meg Anvukádnak, é mindenkinek, FB, mindenhova posztold ki ennek az elmebeteg vadbaromnak a dolgait.

Remélem, tényleg nem kamu, mert ha ez is az, akkor az életbe nem lépek be erre a szar oldalra.

2014. dec. 7. 07:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!