Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnál, ha egy családta...

Mit reagálnál, ha egy családtag ilyeneket írna a kamaszlányodnak?

Figyelt kérdés

Én vagyok a lány, 16 éves.

Apa testvérével nincs túl jó kapcsolatunk (az egész család így van vele, ő a "szükséges rossz"). Alig dolgozik, mamán élősködik (tata már nem beszél vele, azt mondja, neki apa az egyetlen gyereke) és mindenki máson. 41 éves, mégsem volt eddig egyetlen normális kapcsolata, se munkahelye.

Velem nagyon rossz a kapcsolata, mert próbálta kölcsönkérni a dolgaimat, amik elég drágák, én pedig nem adtam neki oda semmit, meg régen piszkált a súlyom miatt (duci voltam, de azért nem kellett volna folyton bántania emiatt). Ma mamával ebédeltem és mondta, hogy a nagybátyám befestette a haját, én meg mondtam, hogy láttam, elég b_zisan néz ki vele. Ennyi volt erről a "nagy" beszélgetés.

Erre most látom, hogy kaptam egy új üzenetet, amiben leírta, hogy megver, ha még egyszer leb--zizom, én meg megkérdeztem csak azért is, hogy "miért, csak nincs igazságtartalma a dolognak?", erre elkezdte, hogy reméli a karácsonyi ebéden nem leszek ott mamánál, mert úgy beleveri a fejemet az asztalba, hogy az éjszakát a sürgősségin töltöm és hasonlókat írt... Mielőtt megkérdezné bárki, nem, nem vagyunk kisebbségiek. Sőt, a családunkban rajta kívül mindenki egyetemet végzett és jó anyagi helyzetben van.

Nem tudom, hogy ezt megmutassam-e anyáéknak.

Ráadásul Apa próbál neki segíteni, csak nem véletlen, hogy minden munkahelyéről hónapokon belül kirúgják.

2014. dec. 6. 22:36
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:

Hát, azért azt nem nevezném "viszonzásnak", ha valaki, aki naponta 2 órát edz kb. 15 éves kora óta, megver egy 16 éves, 47 kg-os lányt olyan dolog miatt, amit mindenki lát. Nem csak én vagyok ilyen véleményen a hajáról, már anya is kérdezgette, hogy nem lehet, hogy a férfiakat szereti-e, azért nem volt soha egyetlen tartós kapcsolata sem...

Akkor utána én is küldjem rá az összes kétajtós szekrény típusú ismerősömet, meg a profin verekedő barátaimat, esetleg még apa haverjait is csapjuk hozzájuk?

2014. dec. 6. 22:53
 12/53 anonim ***** válasza:
75%
Oké hogy nem kellet volna leb.iznod elmondhattad volna a nemtetszésedet máshogy is de azért a nagybátyád fenyegetése sokkal dúrvább volt. Mindenképp mutasd meg a szüleidnek az üzenetet és tartsd meg az üzit bizonyítéknak.
2014. dec. 6. 22:53
 13/53 anonim válasza:
77%
Èn apának mondanám el ,el beszèlgetne vele aztá kicsit meggondolná mit beszèl. Amúgy te is szemèt voltál vele s mivel rokonok "vagytok talán csak hasonlóan nyiltan komonikál mint te :)
2014. dec. 6. 23:37
 14/53 anonim ***** válasza:
93%

Hát jó nagy tahó a csávó az biztos. De te is az vagy, bár próbálod magadat meg az egész családot jó színben feltüntetni.

16 évesen ne b*zizd az embereket, főleg ne 150 kilósakat. Biztos egy tirpák az illető, de ha te felülemelkedsz és állításod szerint intelligensebb is vagy, akkor a bunkóságot csak egy mosollyal meg valami elmés szarkazmussal kell elütni.

2014. dec. 6. 23:58
 15/53 anonim ***** válasza:
54%
Megmutatnám az egész családnak és megkérdezném, hogy akkor ki legyen ott a családi ebéden, ő vagy te?
2014. dec. 6. 23:59
 16/53 anonim ***** válasza:
65%

Egy olyan ember aki egész életében mások jóindulatán él, az elég labilis idegzetű ember lehet, így a reakciója ami nem igazán normális, de valahol érthető. Egy labilis idegzet embert megsértettél. Nem volt normális a reakciója, de hát nem is épeszű aki írt neked. Viszont te sem vagy különb 16 évesen. A szüleid téged sem tanítottak meg a jómódorra, és arra, hogy mikor milyen helyzetben legyél őszinte. Lehet szerinted b*zis a nagybátyád frizurája, de ha nem tudod magad megvédeni egy labilis idegzetű embertől akkor az őszinteségedet a szekrényben kellett volna hagyni. Elég lett volna annyit mondani a mamádnak, hogy

- hát fura a haja, de ha neki ez tetszik akkor nekem 8.

Azzal meg ne gyere, hogy jaj mert a nagybátyád 15 éves kora óta edzi magát, és 100 kilós te meg 40 kilós vagy. Ha tudod az erőviszonyokat akkor tud tartani a pici szádat is. Nem lesznek mindig a szüleid a hátad mögött, hogy megvédjenek..

2014. dec. 7. 00:33
 17/53 anonim ***** válasza:
93%
Mindenképp mutasd meg. Az ilyen anyaszomorítónak pedig nincs helye semmiféle családi programon. Nem tudom elképzelni, hogy valamelyik testvérem bármikor is így viselkedne a gyerekemmel és ilyen életvitele lenne, de az tuti hogy egy ilyen után komolyan elbeszélgetnék vele arról, hogy mennyire akarja a veséjét a helyén tudni.
2014. dec. 7. 00:39
 18/53 anonim ***** válasza:
58%

ma 00:39

Abban igazad van, hogy az ember egyik testvérétől sem tűrné el, hogy a gyerekét így megfenyegesse. De mondjuk én szülőként a gyerekemtől sem tűrném el, hogy a testvéremet leb*zizza.

2014. dec. 7. 00:45
 19/53 anonim ***** válasza:
17%
Legjobb lenne ha otthon megkapnád a kiérdemelt nyaklevesedet, és akkor mindenki nyugodtan mehetne a családi vacsorára. Szerintem is mutasd meg az üzenetet.
2014. dec. 7. 00:58
 20/53 anonim ***** válasza:
29%

A nagybátyád szerintem is egy tapló. Mutasd meg nyugodtan, hogy mit írt neked.

Ettől függetlenül ne használd már légyszi szitokszónak a b.z.it. Ne legyél homofób! És rasszista se: a kisebbségről szóló félmondatod elég gáz. Nem csak a cigányok verekednek ám. A bunkóság és az agresszió nem függ a bőrszíntől.

2014. dec. 7. 01:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!