Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos hogy néha úgy érzem...

Jogos hogy néha úgy érzem mintha nem is lennék családtag?

Figyelt kérdés

Általában jó szokott lenni a viszonyunk anyuval és a nővéreimmel, de néha mintha mindenki bekattanna.

Néha elfelejtenek szólni hogy ebéd van és arra megyek ki hogy ők már végeztek az evéssel.

Az egyik nővérem gyakran jár külföldre, mindenkinek szokott hozni ajándékot, régebben nekem is hozott, de az utóbbi két évben nem.

A szülinapom sem volt megtartva az utóbbi pár évben, illetve anyu ott volt, meg nagyobb családdal is meg volt tartva, de a nővéreim sose jöttek el, pedig én mindig ott vagyok az ő szülinapjukon, az enyémnél meg mindig halogatjuk hogy majd megtartjuk valamikor úgy hogy ők is ott vannak, aztán elmarad.

Igaz hogy nagyon nagy a korkülönbség köztünk, de attól még ezt nem tartom normálisnak, és pláne hogy ha felhozom a dolgot akkor anyu úgy csinál mintha az én hibám lenne az egész.

Tényleg lehet hogy miattam van, mondjuk azért mert magamtól annyira nem keresem őket, mert bár nem laknak itthon de sokat járnak haza és olyankor úgyis találkozunk és beszélgetünk?

Vagy miért lehet ez?

2014. okt. 25. 13:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Teljesen jogos, és ez nem a te hibád.

Beszélj velük erről vagy amint tudsz költözz el

2014. okt. 25. 14:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Velem is ugyanez a helyzet. A nővéreim sokkal idősebbek nálam. Olyan érzés mintha ők egy külön család lennének. Ők összeszoktak, volt egy életük, közös emlékeik, minden... aztán jöttem én évekkel később és ebből mind kimaradtam.
2014. okt. 25. 14:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Bizonyára a nagy korkülönbség az oka. Gondolom sokkal több közös téma van a nővéreid és anyukád között így egy kissé perifériára szorultál.

Nővéredék gondolom egy korosztályba tartoznak, a nagyon nagy korkülönbség arra utalhat hogy ők valószínűleg együtt élték le a gyerekéveiket, te nem voltál akkor még sehol, így szokták meg, egymással nőttek fel gyanítom ezért is téged inkább egyfajta köv. generációs testvérként könyvelnek el, ők már kirepültek a fészekből elkezdték a saját életüket, te még otthon vagy anyukáddal a kötődés természetesen nem olyan erős.

2014. okt. 25. 16:07
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen, köztük csak két év különbség van, szóval ők együtt nőttek fel, és most már elköltöztek és van saját családjuk is, de gyakran hazalátogatnak.

Én most fogok külön költözni és attól tartok hogy akkor méginkább eltávolodunk egymástól, amit nem szeretnék mert alapvetően azért jó szokott lenni köztünk a viszony, még ha nem is olyan erős a kötődés mint a testvérek közt általában.

2014. okt. 25. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!