Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne egy szülővel...

Hogyan lehetne egy szülővel közölni, hogy nem lesz unokája?

Figyelt kérdés

Elsősorban, apámat nem ismerem. A bátyámmal még évek óta nem tartjuk a kapcsolatot, szóval én vagyok az egyetlen gyereke. Másodsorban, én valóban soha nem is szeretnék gyereket, először is azért mert úgy hiszem nem éppen ez a világ volna jó egy gyereknek. Másrészt, nem is nagyon keresem a lányok társaságát abból szempontból hogy komoly kapcsolatot alakíthassak ki bárkivel is, én inkább próbálok a saját egzisztenciámra fókuszálni, hogy mégse egy léhűtő legyek, aki mellékállásban a számítógép előtt maszturbál.

Szóval ebből a két szempontból adódóan úgy érzem nem jönne össze egy gyerek. De úgy érzem anyám már várja.. mintha csak neki szülné egy nő. Persze nem kérdezget, nem traktál olyan kérdésekkel hogy van-e már barátnőm, etc, csak néha vannak olyan kis apró megjegyzései amik szinte szúrni tudnak, és azonnal levágom belőle, hogy mire gondol.

2014. dec. 4. 13:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

"17-es, szóval mindenki egyszerű elme, aki nem tényként kezeli egy 19 éves fiú életigazságait. Szerintem neked kicsit nagy az egód. Semmi jelentősége nincs, hogy az ember kora ifjúkorában hogyan áll a gyerek témához. Engem sikeresen meggyőztél, hogy egyszerű elme vagy, aki képtelen átlátni az élet által okozott gondolkodásbeli változásokat, a felnőtté válás folyamatát. Ja, és nem szeretnék gyereket. Ha okosat nem tudsz írni, mert nem vagy az, legalább ne butítsd a kérdezőt. Függetlenül attól, hogy ki mennyire akar gyereket, 19 évesen semmiféle összefüggésben nincs a végleges helyzettel, akkor sem, ha közben nem változik a véleménye, ugyanis más okok állnak a háttérben 19 és 35 évesen. Ha ugyanazok az okok, akkor egyszerűen csak nem fejlődött szellemileg az illető."

:)

Szövegértéssel hogy állsz? sztem nem túl jól. az első mondatban leírtam, h vagy változik, vagy nem. pont azért, mert idővel változhat. először talán gyakorold az értő olvasást, aztán nevezz másokat egyszerű elmének.

azért neveztem másokat egyszerűnek, mert azok. 19 éves nem akar gyereket = azért, mert fiatal, ennyi. el sem tudják azt képzelni,h van olyan, h vki fiatalabb korban tudja, h nem akar gyereket, és igen ez egyszerű együgyű gondolkodás, akkor is, ha ez fáj nektek. sőt, továbbmegyek. az is az emberek egyszerű gondolkodását mutatja, h 19 évest ennyire éretlennek tartanak. mert ugye egy tizenéves csak hülyeségeket beszélhet, nem lehet, bezzeg az idősebbek...ez is egyszerű sablonok szerinti gondolkodás, de sztem úgyse fogod megérteni.

"Ha ugyanazok az okok, akkor egyszerűen csak nem fejlődött szellemileg az illető"

tehát ha mondjuk 35 évesen sem akar gyereket erre a világra, akkor szellemileg nem fejlődött? hát hogyne. 19 évesen ezzel a nemakarokgyereket erre a világra gondolkodással már most sokkal érettebb nálatok, akik összevissza szülnek önző okokból. engem nem érdekel, mindenki lehet egyszerű. joga van hozzá, de ettől a sok marhaságtól amit írtok, a kérdező azt fogja érezni, h vmi nem stimmel vele, pedig a hiába nálatok van.

a lepontozgatással reagálás nélkül meg semmi nem értek el. mondjuk te legalább megpróbáltál vmit írni, az más kérdés, h kiderült, h nem teljesen érted, amit olvasol, meg igazából azt bizonyítottad, ami álltíottam :)

2014. dec. 4. 15:39
 22/26 anonim ***** válasza:
67%

Jaj istenkém!

Ne akard már azt mondani, hogy egy 19 éves és egy 35 éves ugyanolyan rálátással rendelkezik a világra!

Majd ha 30-40 évesen is itt tart, akkor elfogadom, hogy kellő tapasztalattal rendelkezik egy ilyen döntés meghozatalához, de 19 évesen még biztosan nincs ezeknek birtokában!

Azért is írtam, higy kár még ezen túráztatnia magát!

2014. dec. 4. 15:53
 23/26 anonim ***** válasza:
32%
Az, hogy valaki öregszik, nem jelenti azt, hogy okosabb is lesz. Ha valaki 80 évig él az isten háta mögött, és nem csinál semmit, csak a napi rutint, nem lát a világból semmit, nem tapasztal, az ugyanúgy nem okos, csak öreg.
2014. dec. 4. 16:11
 24/26 anonim ***** válasza:
én őszintén elmondtam az édesanyámnak, hogy addig nem fogok gyereket vállalni, amíg nem érzem hogy megtalálom magamat az életben. Ezt nem a munkára értem hanem arra hogy önmagam tudjak lenni. Majd ha már önmagamat tudom adni, és egyedül is voldog vagyok, békés, akkor szeretnék gyereket, és neki ezeket a dolgokat átadni. Manapság úgy gondolom sok az olyan szülő, anya, aki lelki támasznak szül egy gyereket, mert nem kap elég szeretetet senkitől, majd a gyerek ad neki... és utána ha felnő, ő is olyan szeretetéhes lesz mint az anyja. Ezt szeretném elkerülni. Édesanyám ezt elfogadta, mondtam neki lehet csak 40 évesen fog eljönni, azt mondta hogy rendben. Szerintem el lehet magyarázni egy szülőnek normálisan. Bár az én szüleimnek már van unokája, szóval nem panaszkodhatnak.
2014. dec. 4. 18:46
 25/26 anonim ***** válasza:

előző vagyok, most látom hogy még fiatal vagy. Szerintem ennyi idősen nem várják el hogy gyereked legyen :D

Valóban van aki idős, de még sem tudatos ember, se a világról, se önmagáról alig tud valamit. De ennek az ellentéte is van, hogy valaki fiatal, 20 év körüli, mégis sokkal bölcsebb, és tudatosabb mint egy 80 éves :) Szóval ne csak azt emlegessük hogy öregen is lehet "hülye" valaki :) mert fiatalon is lehet lelkileg érett.

2014. dec. 4. 18:49
 26/26 anonim ***** válasza:

Nem olvastam válaszokat..

Több oldalról közelítem a dolgot

Szeritem teljesen feseges ezt közölni s szülőel.

Időel esz dogja venni.

Ha nincs baratnőd akkor mg nyaggatni sem tud, mert nincs aki megszülje azt az unokát. Alesz barátnőd,tehát aktualitását nyerhetné a dolog, es nyaggat, akkor esetleg lehet mondani, hogx nem tervetek..vagy azt mondani, hogyamikor úgy érzitek

Másik kérdés. Még csak 19 éves vagy, magamból kiindulva szinte még gyerek. Ennyi idősen én sem akartam gyereket, kapcsolatom igaz volt nőként, viszont a ferjemet tekintve ..hát nek enm volt komoly barátnője, sőt az első hosszabb moly kapcsolata én voltam.

22 évesen még ő is azt vallotta, hogy sosem akar gyereket,errea világra minek, meg nem neki való dolog.

Most 28 éves, és nyaggat hogy mikr lsz mar( munkajoi okok miatt még várnék)@a embe változhat.. Persze e nem törvenyszerű.. Sőt.. De van ilyen is, emiatt felesleges egy szülőt sokkolni.

Jah min lejötta valaszomból, azóta én is vágyom a közös babára. Nem gyerekre,mhanem a mi gyerekünkre.

Amíg nincsen olyan parod addig nem tudhatod mi lesz..

Tehá azt mondom észre fogja venni...

19 évesen eg szeritem te képzeled be azt, hogy anyukád mit var tőled.. Mrmint most m tuti nem várja hogy unokája legyen

2014. dec. 4. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!