Van itt olyan, aki alkoholista szülővel nőtt fel?
Én is alkoholista anya mellett nőttem fel. Ráadásul agresszív volt. Előbb ütött, utána kérdezett. Kiheverni nem nagyon, mert több mint 20 év után is előjönnek a fájóemlékek. De megtanultam azt, hogy az én gyerekemnek nem kell ezt átélnie. 42 évesen sosem iszom alkoholt, még szilveszterkor sem, mert képtelen vagyok rá. Én 18 évesen elmenekültem, és bár emiatt nagy hibát követtem el, mert házasságba menekültem ( mentségem az, hogy a házasságom ameddig tartott nem volt katasztrófa) és nem tartottam a kapcsolatot anyámmal. Amikor meghalt, nem mentem el a temetésére, de idővel magamban letudtam zárni, és egy nap kimondtam amit úgy éreztem ki kell mondanom: Megbocsájtok.
Végül is minden rosszban van valami jó.
Nem iszom, így az én családom soha nem látott részegen. Megtanultam a megbocsájtást is, és tudom értékelni az örömet, boldogságot amit most kapok a kis családomtól. Ami a lényeg: Nem rágódom ezen állandóan magam, és a felnőtt sorsomért ami legyen jó vagy rossz, már nem az alkoholista anyámat hibáztatom.
Én is alkoholist apa mellett nőttem fel. Gyűlöltem és imádtam egyszerre. Belekötött az élő fába is részegen, de józanul nem volt vele semmi gond. Sokára hevertem ki. Én is 18 évesen elmenekültem otthonról. (két héttel a szülinapom után már 300 km-re voltam tőlük).
Már nincs hatással az életemre, lezártam a múltat.
Anyukám is alkoholista volt és apám is az. Mostanában jöttem rá, hogy nagyon sok dolgot azért nem csináltam úgy, ahogy akartam, mert szégyelltem az életemet.
Pl. ez egy 10 éves történet... szerettem egy fiút, akit soha nem engedtem magamhoz közel, mert akkor meg kellett volna ismernie a családomat és tudtam, hogy nem akarom ezekbe a borzalmakba bevonni. Imádott engem és én is őt de ezt ő nem tudhatta. Úgy csináltam, mintha nekem nem számítana és összehoztam egy lánnyal, akinek szerető biztonságos családja van és boldogan élnek a rózsadombon.
Nekem semmim sincs, nem örököltem semmit, évekig támogattam, ápoltam édesanyámat és ez vár a másik oldalról is.
Általában nem szoktam ilyen negatív lenni de most jöttem rá mit miért csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!