Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, aki alkoholista...

Van itt olyan, aki alkoholista szülővel nőtt fel?

Figyelt kérdés
Hogy tudtátok kiheverni? Mennyire van hatással a mostani életetekre?

2014. aug. 31. 22:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%
A párom.Az anyukája ivott,nagyon.Ő nem dohányzik,nem iszik és ragaszkodóbb,mint bármelyik pasi,akit ismerek.
2014. aug. 31. 22:29
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is alkoholista anya mellett nőttem fel. Ráadásul agresszív volt. Előbb ütött, utána kérdezett. Kiheverni nem nagyon, mert több mint 20 év után is előjönnek a fájóemlékek. De megtanultam azt, hogy az én gyerekemnek nem kell ezt átélnie. 42 évesen sosem iszom alkoholt, még szilveszterkor sem, mert képtelen vagyok rá. Én 18 évesen elmenekültem, és bár emiatt nagy hibát követtem el, mert házasságba menekültem ( mentségem az, hogy a házasságom ameddig tartott nem volt katasztrófa) és nem tartottam a kapcsolatot anyámmal. Amikor meghalt, nem mentem el a temetésére, de idővel magamban letudtam zárni, és egy nap kimondtam amit úgy éreztem ki kell mondanom: Megbocsájtok.

Végül is minden rosszban van valami jó.

Nem iszom, így az én családom soha nem látott részegen. Megtanultam a megbocsájtást is, és tudom értékelni az örömet, boldogságot amit most kapok a kis családomtól. Ami a lényeg: Nem rágódom ezen állandóan magam, és a felnőtt sorsomért ami legyen jó vagy rossz, már nem az alkoholista anyámat hibáztatom.

2014. aug. 31. 22:40
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Apám alkoholista volt, tönkretette az életünket, részegen az összes háziállatomat halálra rugdosta/kínozta, eladta a fejünk fölül a házat és elfelejtett szólni(amit a mamámék nekem szántak miután betöltöttem a 18-at), elitta a pénzt aztán sajnos anyu megbocsájtott neki és újra összeköltöztünk aztán hitelt vett fel rá és részegen az utcán osztogatta a pénzünket ki tudja kinek, ellopta anyu fizetését, 10 évesen arra kellett minden nap hazamennem, hogy otthon parádézik minden nap és nekem kellet a hányását meg a törött cuccokat összetakarítani mert anyu estig dolgozott. Sokszor kidobott a lépcsőházba mert nem akartam megtenni azokat amiket kért tőlem és ott ültem estig még anyu haza nem jött, és még azt is kellet néznem, hogy anyuval otthon verekednek. Aztán a hitel miatt elvették a házat. Most azóta is egy kis lyukban kuporgunk anyuval, pszichológushoz kell járnom szorongok és szociális szindrómám van, anyu pedig idegbeteg. Minden nap eszembe jut, hogy az a szemét patkány el*szta az életünket és az nyugtat hogy ö most egy csöves valahol és remélhetőleg nagyon szenved!
2014. aug. 31. 22:41
 4/19 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, 18/L
2014. aug. 31. 22:42
 5/19 anonim ***** válasza:
77%

Én is alkoholist apa mellett nőttem fel. Gyűlöltem és imádtam egyszerre. Belekötött az élő fába is részegen, de józanul nem volt vele semmi gond. Sokára hevertem ki. Én is 18 évesen elmenekültem otthonról. (két héttel a szülinapom után már 300 km-re voltam tőlük).

Már nincs hatással az életemre, lezártam a múltat.

2014. aug. 31. 23:01
 6/19 viktorvarga ***** válasza:
100%
fél ország,és sehogy nemlehet kiheverni.mindenkibe nyomothagy
2014. aug. 31. 23:09
 7/19 anonim ***** válasza:
78%
6. azért alkoholista és alkoholista között is vannak különbségek. Ki lehet heverni. Minket pld. nem bántott az apánk... van akit ütött-vert, takarítani kellett a hányást utána, stb. stb.. Velünk pld. "csak" kötekedett, és lelkileg gyakorolt ránk nyomást. Én kihevertem, nem lettem tőle lelkibeteg... de sokára hevertem ki, ez tény.
2014. aug. 31. 23:11
 8/19 anonim ***** válasza:

Anyukám is alkoholista volt és apám is az. Mostanában jöttem rá, hogy nagyon sok dolgot azért nem csináltam úgy, ahogy akartam, mert szégyelltem az életemet.

Pl. ez egy 10 éves történet... szerettem egy fiút, akit soha nem engedtem magamhoz közel, mert akkor meg kellett volna ismernie a családomat és tudtam, hogy nem akarom ezekbe a borzalmakba bevonni. Imádott engem és én is őt de ezt ő nem tudhatta. Úgy csináltam, mintha nekem nem számítana és összehoztam egy lánnyal, akinek szerető biztonságos családja van és boldogan élnek a rózsadombon.

Nekem semmim sincs, nem örököltem semmit, évekig támogattam, ápoltam édesanyámat és ez vár a másik oldalról is.

Általában nem szoktam ilyen negatív lenni de most jöttem rá mit miért csináltam.

2014. aug. 31. 23:13
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
apukám az még most is. vert néha engem is meg anyut is,persze utána nem is tudott róla,mert nem volt magánál. bennem mély nyomott hagyott,nem tudok/merek kibontakozni,ami rossz a munkában is. nem olyan vagyok,mint szeretnék lenni,magabiztos,stb.. bátrabb vagyok képzeletben,persze sokszor nem merek megszólalni,mert flek,h vmi rosszat teszek mondok,és rossz dolgok villanak be,kikapok érte vagy ilyesmi
2014. aug. 31. 23:20
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért furcsa, hogy a dohányzás ellen mennyire kiáll pl. a kormány a piareklámok meg folyamatosan mennek.
2014. aug. 31. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!