Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkoholista szülővel mit...

Alkoholista szülővel mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Anyám 4 éve kezdett inni. Szerintem meg akar halni. Azóta kirohadtak a fogai, alig bír lábra állni, és gyakran összevizeli magát. Ha a vécére eljut, nem húzza le utána. Gyakran hozzám menekül, mert nem bírja apámmal és ilyenkor úgy beiszik, hogy összeokádja a lakásom, összetör dolgokat, belefekszik az ágyamba bekakál bepisál, mindenbe belekeni a hányását. Arra játszik, hogy mozdíthatatlanra igya magát, ha taxival elvitetném akkor ott is úgy viselkedik, hogy el se vigye, vagy minden pénzem rámenjen. Ha nem dugom el a tárcám, reggelre nincs kp-m, van viszont egy fél literes tekegolyó, aminek a fele hiányzik, anyám pedig ordítva okád. Ha így folytatja, egy éven belül meghal, de kezd a f**zom kilenni, de nagyon. A sírig tagad nyilvánvaló bizonyítékok, tanúk, minden ellenére, ha véletlen bevall valamit percek múlva azt is tagadja utána, rendes tudathasadásos állapotba kerül. Időnként kívánom, hogy meghaljon, hogy ne szenvedjünk tovább mindannyian. Van, aki hasonló helyzetben volt, és pont került a dolgok végére?
2014. ápr. 7. 11:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Vannak emberek, akik nem tudják vagy nem merik saját maguk lerendezni az életüket. Apáddal is beszélni kellene, hiszen ha kettejük között van gond, akkor azt kellene megoldani.
2014. ápr. 7. 11:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Elsőkörben nem engedném be többet a lakásomba, és megmondanám neki, hogy amíg iszik, ez nem fog változni.

Anyád nem a te felelősséged, aki függő, az csak saját elhatározásából lehet képes fölhagyni a függőségével. Enélkül a környezet csak annyit tehet, hogy kivonja magát a dolgokból, hogy ne menjenek tönkre ők is a függővel együtt.

2014. ápr. 7. 11:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Második leírt a lényeget.

A család egy szó, egy alkoholista, erőszakos, rokon meg a valóság, nem kell kitartani az ilyen ember mellett, legyen az akárki is.

1. Lakásba ne engedd be

2. Szakítsd meg vele a kapcsolatot

Egy felnőtt emberért senki nem felelős ilyen szinte, ezt az életet választotta, akkor hájra, igya magát halálra.

Én nem is foglalkoznék vele.

2014. ápr. 7. 12:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Muter agyvérzést kapott, hónapokra kórházba került, én közben terhes lettem és meg is született a fiam.

Valami akkor megváltozott. Most is bagózik, meg zugivó, de ha megbeszélünk találkozót, nem iszik, tisztán él (önmagához képest), fürdik, főz, stb.

Ehhez mondjuk az is kellett, hogy kiragadjuk a megszokott közegből, elköltözött Budapestről a mi városunkba.

Én a helyedben hagynám a francba, olyan emberen nem lehet segíteni, aki nem akarja, hogy segítsenek neki.

Esetleg mentőt hívnék rá, hátha a detoxon ki tudják úgy takarítani, hogy megutálja a piát.

2014. ápr. 7. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!