Elfogadnad, ha egy csaladtagod reborn babarol gondoskodna? Mi a velemenyed a reborn babakrol?
Én elveszítettem az egyik gyermekemet babakorában. Szerintem biztos megbolondultam volna, ha helyette egy ilyen babát gondozgatok. Terápiás célra a lehető legrosszabb, hiszen a terápia lényege, hogy a szülők elfogadják, hogy meghalt a babájuk/gyerekük. Ebbe simán bele lehet így őrülni. És az első időkben sem lenne szabad megengedni, nagyon-nagyon sokat tud rontani az amúgy is piszok nehéz helyzeten. Ahogy az egyik válaszadó is írta, sokszorosára növeli a gyászidőt, pontosabban szólva végtelenné teszi kb. És nem kiutat ad, hanem egyre mélyebbre süllyeszt. Szörnyű.
Aki meg csak úgy "nevelget" ilyen babát, az tényleg nem komplett.
Nekem úgy önmagában a babákkal semmi gondom nincs, sőt, ha belegondolok, hogy mindegyik kézzel készült, nem kis munka ilyen élethűre megfesteni a bőrüket, szálanként behelyezni a hajukat, stb., szóval ha csak ezt nézem, szerintem nagyon szépek (tudnak lenni).
Még azt sem tartom feltétlenül betegnek, aki ilyen babát vásárol. Hallottam olyanról, aki a gyerekének vette, mert nagyon szeretett volna kistestvért, de nem lehetett a szülőknek több gyerekük, így kapott a kislány egy ilyen babát. Kaphatott volna sima hajasbabát is, de inkább ilyet vettek neki, szerintem egy gyerek esetében nincs nagy különbség, csak hát ez tényleg pont olyan, mint egy igazi. Nem is lett "bolond" a gyerek, aki kapta, pont úgy babázott vele, mint a többi kislány, aztán amikor már kinőtt a babázásból, eltették, és kész.
Olyanról is hallottam, hogy valaki azért vesz ilyet, mert saját gyereke nem lehet. Nem mondom, hogy az egy teljesen egészséges dolog, ha valaki ilyenkor elkezd egy műcsecsemőről gondoskodni, de már eleve az sem egészséges lelki állapot, ha valakinek nem lehet gyereke, pedig mindennél jobban vágyik rá, és amíg csak saját magát vigasztalja vele, addig nem hiszem, hogy el kellene őt ítélni. Hány és hány pótcselekvése van még az embereknek, aminél nem kérdőjelezik meg a mentális állapotukat, pedig azok sem jók semmire. Gondolok itt akár a dohányzásra, a körömrágásra, a mértéktelen édességfogyasztásra, vagy a hajvégrágcsálásra. Egyik sem egészséges dolog, mégsem mondjuk ezekre az emberekre, hogy bolondok.
Nyilván ott már nem kis bajok vannak, ahol a baba gazdája elveszíti a realitásérzékét, és teljesen igaziként kezeli a babáját, babakocsiban tologatja, másoknak is úgy mesél róla, mintha igazi lenne, stb.
Kb olyan, mint amikor mutatják a tv-ben, hogy valaki együtt élt hosszú ideig, a halott hozzátartozójával.
Sajnos rengeteg a normálisnak csak látszó, de a valóságban agybeteg nő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!