Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Neked van olyan családtagod...

Neked van olyan családtagod vagy ismerősöd, barátod, aki 30 évesen még semerre se halad? Mi ennek az oka?

Figyelt kérdés

Az én helyzetem eléggé szánalmas, az elmúlt 10 évben csak arra törekedtem, hogy művészeti pályán érvényesüljek, most már kezdek rájönni, talán nem vagyok mégsem olyan kimagasló, mint amilyennek régebben gondoltam magam.

Most 30 évesen felvételizek egyetemre, tanulok angolul, munkát keresek, le vagyok maradva 10 évvel. A nyelvtanulás is azért szorult háttérbe, mert helyette grafikai programokat tanultam éjjel-nappal. Na mindegy is, a kérdésem az, hogy van-e rajtam kívül más is, aki később döbbent rá, rossz úton halad, illetve 30 évesen nem késő már mindehhez?

2014. febr. 1. 22:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Van.

Nekem a legtöbb 30 éves ismerősöm sehol sem tart.

2014. febr. 1. 22:40
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
igen sajna van, a mai vilagban nem is ritka. Vannak 40-50-evesek is akik semmire sem vittek.
2014. febr. 1. 22:50
 3/20 anonim ***** válasza:
91%
A legtöbb ismerõsöm még tanul és igen szinte sehol sem tartanak.
2014. febr. 1. 22:51
 4/20 anonim ***** válasza:
93%

Én is 30 éves vagyok, s szerintem nincs késő semmihez. Nem mindenkinek adatik meg, hogy elsőre - forgatókönyv szerint - mindent elérjen. Van, aki anyagi okok miatt nem tud úgy haladni, ahogy szeretné, van olyan, aki egészségügyi okok miatt, sőt olyan is akad, aki ilyenkor döbben rá, hogy mi az, amire vágyik.

Én sem érzem azt, hogy eddig jó úton haladtam volna, viszont büszke vagyok arra, hogy a rossz gyerekkorom ellenére nem kallódtam el, sosem kellett másoktól kéregetnem, vagy sajnáltatnom magam.

2014. febr. 1. 22:52
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
30 évesen egyáltalán nem vagy lekésve semmiről. Nekem nappalin volt 29 éves csoporttársam.
2014. febr. 1. 23:04
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Hajajj, van ám... 30-on igencsak túl és kissé elveszetten...

Speciel én 27 évesen jöttem rá, hogy rajzolni akarok, de most, 10 évvel később sem megyek szilárdan eme úton. Bár nem ebből akarok megélni, de a munkámban azért jól tudna jönni.

De találkoztam már olyannal, aki 40 éves kora után kezdett el rajzolni. Nem tudom, mit akar vele, de munka, gyerekek mellett rengeteg időt áldoz rá, mert erre kell.

A páromnak olyan munkája volt 10 évig, ami túl speciális, szinte semmi esélye ilyen területen elhelyezkedni még egyszer... Újra tanulás és gyakorlatilag pályakezdés... Van ilyen.

Nem olvastál cikkeket, könyveket arról, hogy hány híres író, színész, egyéb kezdte karrierjét nem 30, de 40 éves kora után? Jobb akkor, mint soha ;) Való igaz, találkozhatsz lelkes ifjakkal, akik 10-20 évvel fiatalabban járnak ott, de ami nagyon fontos, hogy ne másokhoz mérd magad. Tudod hány drámázó ifjat láttam, akik sírtak, hogy van náluk fiatalabb, aki náluk nagyobb művész? Nálam van 24 évvel fiatalabb ember, aki sokkal jobban s főleg kreatívabban rajzol. Nem jó érzés, hogy nem kezdtem hamarabb, de felesleges ezen ölni magam. Csak előre :D

2014. febr. 1. 23:07
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Nincs késő mindenhez. De pontosan mi akadályozott meg abban, hogy az legyél, ami szeretnél? Esetleg grafikus. Csak kíváncsi vagyok a véleményedre. Miért nem döntöttél úgy régen, hogy belevágsz és elvégzel egy művészeti egyetemet/főiskolát, ha ezt szeretnéd csinálni? Eddig mit dolgoztál? Bocsi, de nekem kicsit kifogás szagúnak tűnik az egész történet. 10 éven át grafikai programokat tanulni éjjel-nappal nem lehet, mert nincs olyan grafikai program, amihez ne szoknál hozzá 1-2 hónap alatt. Én ezen a pályán vagyok, de enélkül is megmondanám ezt neked.

Szerintem az ambícióddal van gond, megmondom őszintén. Sosem késő semmit sem elkezdeni, kivéve akkor, ha el vagy kallódva, mert akkor mindig késő van.

2014. febr. 1. 23:07
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
hüha mennyi grafikus van itt :D én is az vagyok..
2014. febr. 1. 23:10
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
az évfolyamunkba jár egy "srác", most januárban ünnepelte a 40. szülinapját, és ha minden jól megy idén júliusban avatják orvosnak. Szóval nincs késő.
2014. febr. 1. 23:12
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem pont grafikus vagyok. :D Csak a "média" pályáján dolgozok, aminek a grafika csak egy része. A lényeg, hogy elég sok programot ismerek profi szinten, és nem arról van szó, hogy zseni lennék, hanem egyszerűen csak beleszokik bármilyen újba az ember pár hét alatt, és szépen rakódnak a dolgok később. Ezért nem értem ezt a kifogást, hogy azért csúszott, mert 10 évig éjjel-nappal programokat "magolt". Ettől függetlenül hangsúlyozom, hogy minden igaz, amit előttem is írtak, tehát NEM vagy még öreg, és NEM késő elkezdeni, csak ne fogd rá ilyen butaságokra.

Hetes voltam.

2014. febr. 1. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!