Párommal pár hónapja szétmentünk, nem részletezném a dolgokat, van egy közös gyermekünk akinek idén lesz az első karácsonya.
Kértem a volt páromat hogy a Szentestét had töltsem velük, mert nem szeretném a fiam első Szentestéjét kihagyni.
Azt mondta hogy nem akarja hogy velük legyek, meg amúgy is az anyjánál lesz és karácsony második napján jöhet hozzám. Szerintetek ez a korrekt hozzáállás?
9-es, nem értem, hogy jön ehhez a kérdéshez ez a válasz? A kérdésben szereplő gyerek még olyan kicsi, hogy nem fogja megviselni, hogy mikor lesz az anyjával, mikor az apjával.
Az meg megint egy más szituáció, ha a volt feleség szívesen fogadja a volt férjet szenteste egy-két órára, hogy együtt ünnepeljenek a gyerek kedvéért.
Itt szó sincs erről. A gyerek még nagyon kicsi és a volt feleség nem akar a volt férjjel közösen ünnepelni.
Köze nincs az általad leírt szituációhoz.
2014. nov. 29. 20:46
12/28 A kérdező kommentje:
Hétvégén elhozom egy napra mindig, hétköznap meg meglátogatom. Ezt én is elismerem hogy a gyerek nem fog fel sokat ebből, én csak annyit szerettem volna hogy a fiam első szentestéjét vele tölteni. Jövőre már "nem akarnám" ezt.
2014. nov. 29. 20:48
13/28 anonim válasza:
Legyen a karácsony második napja a ti külön "szentestétek". Szerintem az együttlét fontosabb, mint az alkalom. Az alkalmat meg lehet teremteni.
2014. nov. 29. 20:54
14/28 anonim válasza:
Azért kíváncsi lennék mi történt, hogy ennyire megromlott a viszony, és egy ilyen pici gyerek már csonka családban nő fel :( Egyébként ismerősömék is "feleztek". Kezdett a gyerek az apukánál délután, este meg már az anyukával ünnepelte a szentestét, meg a 25-öt, 26-án az apukájával volt.
2014. nov. 29. 20:55
15/28 A kérdező kommentje:
Azt hiszem leülnétek ha megtudnátok miért romlott meg a dolog! De ezt nem szeretném publikusan leírni...
2014. nov. 29. 21:03
16/28 anonim válasza:
Én is emlékszem a kérdésre, idősebb gyerekek voltak, akiknek már hozzátartozik valamilyen szinten az apjuk a karácsonyhoz. Viszont kicsi az esély, hogy a kérdező és az exe újra együtt legyenek, úgyhogy kár lenne a gyereket olyan rendszerhez szoktatni, ami úgyis meg fog változni. Jobb, ha tényleg 2 karácsonyhoz szokik a kicsi. Az pedig szerintem érthető, ha a nő a szakítás után az anyjával tölti a karácsonyt, és nem az exével.
2014. nov. 29. 21:08
17/28 anonim válasza:
A szenteste teljes együtt eltöltése tényleg furcsa lenne. De az apának is jár szerintem az az élmény, hogy lássa a kisfiát, amint először megpillantja a karácsonyfát... :( Valami köztes megoldást kellene kitalálni, pl. a fa felállítása után érkezel, még mielőtt a kicsit bevinnétek a karácsonyfa mellé. Mikor megérkezel, fa fényei fel, kicsivel a szobába be, így láthatod, milyen cuki, ahogy ámul a karácsonyfa láttán. Ajándékot odaadni, pár udvarias mondat anyukával és szüleivel, kicsitől búcsúzni, hazaindulni. 1-2 óra az egész, és te sem maradsz ki az élményből, és ők eltölthetik a szentestét külön. Ha ennyibe nem képes az anyuka belemenni, akkor nincs szíve. :(
2014. nov. 29. 21:36
18/28 anonim válasza:
Az is egy jó megoldás, amit a 17-es válaszoló ír. Ha nem laktok túl messze, esetleg megbeszélni, hogy hadd láthasd, amint a kisfiad meglátja a karácsonyfát, odaadod neki az ajándékot, megnézed, hogy örül neki, aztán hazamész, nem vacsorázol velük, nem ülsz le órák hosszát, ennyi. Mondjuk ez nem 1-2 óra, 1 óránál nem tart tovább. Így nem maradsz le az élményről és nem kell együtt ünnepelnetek az exeddel sem.
2014. nov. 29. 21:40
19/28 A kérdező kommentje:
17-18! Igen én is így képzeltem, nem akarok én ott lenni egész nap! Csak látni egy picit. Ő a legfontosabb nekem, ő a családom, a szenteste pedig erről szól... Elég lesz nekem a többi évben elviselni hogy nem lehet velem a szentestéken.
2014. nov. 29. 22:04
20/28 anonim válasza:
Akkor szerintem így próbáld előadni és ne úgy, hogy velük akarod tölteni a szentestét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!