Szenteste külön?

Figyelt kérdés

Párommal pár hónapja szétmentünk, nem részletezném a dolgokat, van egy közös gyermekünk akinek idén lesz az első karácsonya.

Kértem a volt páromat hogy a Szentestét had töltsem velük, mert nem szeretném a fiam első Szentestéjét kihagyni.

Azt mondta hogy nem akarja hogy velük legyek, meg amúgy is az anyjánál lesz és karácsony második napján jöhet hozzám. Szerintetek ez a korrekt hozzáállás?

2014. nov. 29. 19:51
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, Te vagy az apuka.

Máshogy fogalmaznék: "így szokás".

2014. nov. 29. 19:55
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
A ti esetetekben még nem lehet azt mondani, hogy a gyereknek hiányoznál karácsonykor, mert azt sem tudja, miről van szó. Az exed és az anyja pedig bizonyára nem szeretne veled ünnepelni. Én is a másnapot tartom korrektnek.
2014. nov. 29. 19:59
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát sok ünneplés nem lenne az biztos.
2014. nov. 29. 20:02
 4/28 A kérdező kommentje:
Külön él az anyjáéktól, én se akarok az exemmel lenni, de fiammal annál inkább! De ha "ebből" a szemszögből nézzük a dolgot hogy nem hiányoznék neki, akkor az anyja sem hiányozna neki arra a pár órára...
2014. nov. 29. 20:03
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos, a fiad hozzá fog szokni, hogy a szenteste számára az éppen aktuális szoros családjával telik. Mivel külön éltek, és a volt párod elzárkózik a közös ünnepléstől, így számodra marad az elvált apukák általános következő napi találkozása a gyerekkel.
2014. nov. 29. 20:09
 6/28 A kérdező kommentje:
Egyébként egyáltalán nem rossz a kapcsolatunk, minden héten látogatom a fiamat, pár órát ott töltök vele, közben beszélgetek az exemmel általános dolgokról. Nem várom én hogy ünnepeljünk mint egy boldog család, csak had lássam egy kicsit hogy ne legyen totálisan rossz az estém.
2014. nov. 29. 20:18
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akar veled ünnepelni a volt párod, akkor előbb-utóbb úgyis az lesz, hogy karácsony egyik napján nála lesz a gyerek, a másik nap nálad.

Szerintem korrekt így.

Ünnepeld akkor a karácsonyt, amikor veled lesz a fiad.

Hidd el, ha velük töltenéd a szentestét, akkor sem lenni jó estéd, inkább fájdalmas.

2014. nov. 29. 20:32
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet érteni téged is, de nem gondolod, hogy egy kicsit morbid lenne? Amúgy meg azzal töltse a szentestét a gyerek, akivel él. Mivel te "csak" látogatod, ezért korrekt a másnap. Vedd úgy, hogy idén neked 25.-én van 24.-e. 24.-én ne ünnepelj, így a fiaddal ünnepelsz először.

Később egyébként tervezed, hogy néha elviszed magadhoz a fiad? Miért nem viszed el egyszer kétszer magadhoz is, hogy ott aludjon nálad? Jó, ha már kezdettől fogva hozzászokik, hogy elviszed.

2014. nov. 29. 20:35
 9/28 anonim ***** válasza:
24%

Milyen érdekes, tegnap egy nő kérdezte, mit szólunk hozzá, hogy a párja átmenne szenteste a fiához, ott meg mindenki azt írta, naná, menjen, az ő gyereke, a válás megviseli (holott csak most lett kimondva, tavaly sem voltak együtt a szülők, akkor apu nem is ment át szenteste).

most meg morbid lenne, ha az apuka a gyerekkel lenne, meg a volt feleséggel?

2014. nov. 29. 20:38
 10/28 anonim ***** válasza:

Utolsó: annál a kerdésnél az apa több évig élt a gyerekkel, és az volt a "normális" karácsony, hogy az apa-anya-gyerek együtt töltik évek óta.

Itt a gyerek még nincs egy éves, és soha nem volt közös karácsony, ezen kivül itt az anya sem akarná az exférjjel tölteni at ünnepet.

A két helyzet azért elég különbözö, éppen a gyerek kora miatt.

2014. nov. 29. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!