Szenteste külön?
Párommal pár hónapja szétmentünk, nem részletezném a dolgokat, van egy közös gyermekünk akinek idén lesz az első karácsonya.
Kértem a volt páromat hogy a Szentestét had töltsem velük, mert nem szeretném a fiam első Szentestéjét kihagyni.
Azt mondta hogy nem akarja hogy velük legyek, meg amúgy is az anyjánál lesz és karácsony második napján jöhet hozzám. Szerintetek ez a korrekt hozzáállás?
Gondolom, Te vagy az apuka.
Máshogy fogalmaznék: "így szokás".
Ha nem akar veled ünnepelni a volt párod, akkor előbb-utóbb úgyis az lesz, hogy karácsony egyik napján nála lesz a gyerek, a másik nap nálad.
Szerintem korrekt így.
Ünnepeld akkor a karácsonyt, amikor veled lesz a fiad.
Hidd el, ha velük töltenéd a szentestét, akkor sem lenni jó estéd, inkább fájdalmas.
Meg lehet érteni téged is, de nem gondolod, hogy egy kicsit morbid lenne? Amúgy meg azzal töltse a szentestét a gyerek, akivel él. Mivel te "csak" látogatod, ezért korrekt a másnap. Vedd úgy, hogy idén neked 25.-én van 24.-e. 24.-én ne ünnepelj, így a fiaddal ünnepelsz először.
Később egyébként tervezed, hogy néha elviszed magadhoz a fiad? Miért nem viszed el egyszer kétszer magadhoz is, hogy ott aludjon nálad? Jó, ha már kezdettől fogva hozzászokik, hogy elviszed.
Milyen érdekes, tegnap egy nő kérdezte, mit szólunk hozzá, hogy a párja átmenne szenteste a fiához, ott meg mindenki azt írta, naná, menjen, az ő gyereke, a válás megviseli (holott csak most lett kimondva, tavaly sem voltak együtt a szülők, akkor apu nem is ment át szenteste).
most meg morbid lenne, ha az apuka a gyerekkel lenne, meg a volt feleséggel?
Utolsó: annál a kerdésnél az apa több évig élt a gyerekkel, és az volt a "normális" karácsony, hogy az apa-anya-gyerek együtt töltik évek óta.
Itt a gyerek még nincs egy éves, és soha nem volt közös karácsony, ezen kivül itt az anya sem akarná az exférjjel tölteni at ünnepet.
A két helyzet azért elég különbözö, éppen a gyerek kora miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!