Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ciki, ha 28 évesen a szüleimme...

Ciki, ha 28 évesen a szüleimmel élek?

Figyelt kérdés

Van rendes munkám, így tudok félretenni, persze beszállok minden költségbe ha úgy van. Ha albérletbe mennék, semmit sem tudnék félretenni, ezért nem látom értelmét költözni. Egy nagy családi házban élünk, próbálok összekuporgatni annyi pénzt, hogy el tudjak indulni, de ez rettenetesen nehéz. Vagy ez lesz a mostani és a későbbi generációknál is? Nem sokan tehetik meg, hogy vesznek saját lakást, házat, maximum, ha örököl az ember.

28/f

2014. nov. 28. 19:54
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
9%

Nem csak egy ház. egyedi ilyen nincs senkinek és tök új.

Fiatalon nem életem de most igen ;)

sok sikert mindenkinek.

ui: saját ház vs albérlet. 10.20 év alatt igen ugyanannyiba kerül mint fentebb írták. de a ház mellet döntesz lesz egy házad vazze amit eladhatsz pár millióért ha nagyon tovább akarsz állni.

2014. nov. 29. 13:45
 22/35 anonim ***** válasza:
Eladni eladhatod, utolsó, a kérdés az, hogy el tudod-e adni, amikor éppen arra van szükség.
2014. nov. 29. 15:53
 23/35 anonim ***** válasza:

olyan városban építettem ahol van kereslet a házakra. mert van munkalehetőség.

nem vagy hüle vazz

2014. nov. 29. 16:41
 24/35 anonim ***** válasza:
lényegtelen mennyiért is adnám el az pénz! még ha albérletben vagy őrülsz ha visszakapod a 3 havi kauciót
2014. nov. 29. 16:42
 25/35 anonim ***** válasza:
Az a ciki, ha megházasodik, pompás esküvő, majd jönnek a gyerekek és elválnak nagy dirrel-durral. Na az látod több mint ciki.
2014. nov. 29. 20:51
 26/35 anonim ***** válasza:

Egy társbérlet miben jobb mint az ősökkel otthon lakni?

Mivel önálóbb az aki társbérletben van? Ha nem jön ki az ember a szüleivel akkor menjen el otthonról de csak azért mert divatos "idegenekkel" együtt élni hülyeség a társbérlet. Abból a pénzből inkább segítse a szüleit, mondjuk küldje el őket nyaralni.

2014. nov. 29. 22:04
 27/35 anonim ***** válasza:
29%

26-os, leírtam, miért. Azért, mert a társbérletben másokkal laksz ugyan, de idegenekkel, akik nem fogják megkérdezni, hogy hová mész, mikor jössz, mit eszel, ettél-e rendesen. Míg otthon jó eséllyel igen- ilyen egy normális család, hogy a szülő érdeklődik a gyerek iránt.

Ha az adott gyerek nem költözik el, sokkal nehezebb leválni a szülőtől, és elérni, hogy felnőttként kezeljék. Persze nem lehetetlen, de nem is elterjedt. Tehát ha azt hallom valakitől, hogy 28 évesen otthon él, akkor elgondolkoznék azon, hogy a felnőtt kor mely küszöbén áll, és levált-e már édesanya csecséről.

Persze, mint írtam, árnyaltabb a helyzet, ha tudom, hogy különálló lakrésze van, vagy esetleg az egyik szülő ápolásra szorul, és azért lakik otthon, hogy segítsen. Nem tudom, a kérdezőnél melyik áll fenn, ezért csak arról tudok nyilatkozni, én mit gondolok, amikor azt hallom, hogy egy dolgozó 28 éves még otthon lakik.

Nekem azért jön be jobban a társalbérlet (akár), mert az már egy lépés a teljes önállóság felé, kifejezve vele, hogy kirepültünk a családi fészekből.

2014. nov. 30. 15:36
 28/35 A kérdező kommentje:
2 emeletes családi házban lakunk, így kényelmesen elfér mindenki. Szerintem van különbség, ha valaki lakásban vagy házban él együtt a szüleivel, lakásban kicsit nehézkesebb az élet. Ha lenne komoly párkapcsolatom, valószínű, hogy különköltöznék, de így szerintem nincs értelme és ha nem lenne jó viszony a szüleimmel.
2014. nov. 30. 16:00
 29/35 anonim ***** válasza:

27-es továbbra sem értem ,hogy egy társbérlettől mitől mennyivel lesz felnőttebb egy ember. Ilyen logika alapján a legfelnőtebb emberek a desszantos-légiós katonák akik bárhol képesek megélni ahol ledobják őket és olyan ételtől életben maradni amitől egy kecske elhányná magát.

Bár ez lehet ,hogy így is van.

2014. nov. 30. 21:42
 30/35 anonim ***** válasza:
20%

29-es:

Azért, mert nem a szüleivel él. Ennyiért, nem többért. Mert a lakótársak idegenek, akikhez máshogy kell alkalmazkodni, mint a szülőkhöz, akik felnevelték, és élete végégig a gyereket látják benne akkor is, ha belátják, hogy közben felnőtt. (Ez nem baj, ilyen egy jó család. De ettől még nem egészséges 28 évesen otthon lakni, sajnálom. Önállótlanságot sugall, legalábbis számomra.)

Lehet, hogy a társalbérlet még nem a teljes önállóság, de legalább egy lépés afelé. Így már érted?

2014. dec. 2. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!