Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ciki, ha 28 évesen a szüleimme...

Ciki, ha 28 évesen a szüleimmel élek?

Figyelt kérdés

Van rendes munkám, így tudok félretenni, persze beszállok minden költségbe ha úgy van. Ha albérletbe mennék, semmit sem tudnék félretenni, ezért nem látom értelmét költözni. Egy nagy családi házban élünk, próbálok összekuporgatni annyi pénzt, hogy el tudjak indulni, de ez rettenetesen nehéz. Vagy ez lesz a mostani és a későbbi generációknál is? Nem sokan tehetik meg, hogy vesznek saját lakást, házat, maximum, ha örököl az ember.

28/f

2014. nov. 28. 19:54
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
10 évet simán le tudok tagadni a koromból, de azért néha zavar, hogy nem jutok egyről a kettőre, pedig gürizek ezerrel és tudom, hogy sokan vannak így ezzel.
2014. nov. 28. 20:15
 12/35 anonim ***** válasza:
12%

Így nem is lesz ha neten lógsz állandóan.

én 06:00 tól 16-ig hegesztettem . 16:00 tól kimentetem a kamionos parkolókba megvettem az ukrán cigit a kamionosoktól. 20:00 mentem éjjeli őrnek a HAJDÚ-BÉT KFT hez. mint egyéni vállalkozó. Ott spórolt gázolajat vettem le a sofőröktől. és aludtam 3-4 órácskát.

reggel 6 írány a gépgyár, hegszetés.

vasárnap napi 20 óra alvás.

2000-2007 ig ez így menet semmi szórakozás semmi élet. 28 évesen úgy néztem ki mint egy 40 éves.

Most 36 évesen mint egy 41 éves ;) kezdek helyre jönni.

havi 168 óra max nincs hitelem van munkám és van hova hazamenni, ahol várnak rám.

2014. nov. 28. 20:15
 13/35 anonim ***** válasza:
84%

24 éves vagyok..en is a csaladommal elek...de nem azert mert igy kenyelmes..

Most ert veget egy parkapcsolatom ..hazakoltoztem..a mai vilagban nem latom ertelmet kulon alberletbe koltozni...plusz nem szeretnek mindennap a melo utan egy ures lakasba hazamenni,ahol senki nem var.

Igy legalabb meg a szuleimnek is betudok segiteni.

Persze ha egyszer ujra lesz parom,s eljutunk odaig akkor elkoltozom.

2014. nov. 28. 20:47
 14/35 anonim ***** válasza:
86%
Nem. Egy átlag ember mondjuk 25 éves korától kezd el rendesen dolgozni. (A diákmunkákat inkább ne számítsuk bele) Ez azt jelenti , hogy 3 éve dolgozol rendesen. Egy átlag ember biztos nem tud megkeresni 20 de még 10 millió forintot sem ennyi idő alatt. Én idősebb vagyok 6 évvel és a válság úgy betett,hogy még 10 év múlva se fogok lelépni ha a mostani béremet nézem.
2014. nov. 28. 20:59
 15/35 anonim ***** válasza:
25%
Nem leszek népszerű, de szerintem meg igen, ez már kissé gáz. Nálam alapvető, hogy ha felnőtt vagyok, akkor leválok a szüleimről, saját háztartást tartok fent (akkor is, ha éppen nincs párkapcsolatom, mert nem vagyok már kislány, hogy hazaszaladjak, mert megijedek az üres lakástól), a saját keresetemhez alakítom az igényeimet, és abból élek meg. Én egy évvel fiatalabb vagyok nálad, de már nyolc éve nem a szüleimmel élek, pedig nagyon jó a kapcsolatom velük, de megőrülnék, ha egy háztartásban kellene élnünk.
2014. nov. 28. 21:12
 16/35 anonim ***** válasza:
65%

Akkor apukám is ciki, mert 52 évesen a szüleivel él. :)) Többszintes házunk van, elférünk úgy, hogy ne zaklassuk egymást.

Egyébként akkor lenne ciki a te esetedben, ha 28 évesen nem dolgoznál, hanem ugyanúgy eltartanának, mint eddig. De ez így teljesen normális, a családoddal élsz, közösen fizetitek a kiadásokat.

2014. nov. 28. 21:14
 17/35 anonim ***** válasza:
38%
Ugyanennyi vagyok, jelenleg én is a szüleimmel élek. Állatira szenvedek, amiért nem tudok saját háztartást vezetni, kiszolgálnak (mert hiszen az a dolguk, ugye), szóval gyereknek érzem magam. Iszonyú rossz, főleg úgy, hogy vezettem már saját háztartást.
2014. nov. 28. 21:38
 18/35 anonim ***** válasza:
29%

Nos, nézzétek. Külföldön amúgy sem divat az saját lakás, mindenki bérel. Mert mire fel is jó a saját? Huszonéves korban felveszel egy hitelt, tíz-húsz évig fizeted. Ugyanott vagy, mintha albérleted lenne, vagy még kicsit olcsóbban is jártál. Ha nem az ideális esetet nézzük, akkor addigra, mire letelik a hitel, el is válsz. Tehát mehetsz albérletbe.

Egyébiránt én 25 éves nőként azt mondom, hogy szívesebben veszek egy 28 évest, aki társalbérletben lakik másokkal, mint azt, aki otthon lakik. Nekem fontos az egzisztencia, az önállóság, és valljuk be, ha valaki otthon lakik, akkor nem az az első gondolatunk, hogy hűű, de önálló. (Akkor se, ha amúgy igen, de az első reakciónk nem az önállóság gondolata.) Persze árnyalja, hogy különálló lakrész, vagy közös a szülőkkel, mennyit tesz félre, ha félretesz, akkor tud e valakivel közösen albérletbe menni, és a többi. Hajlandóság kérése is.

Első körben azt mondanám, hogy kizáró ok nálam, hoyg ennyi idősen otthon laksz. Második körben már nem biztos, lehet, hogy látom benned a potenciális jövőbeni partnert. vagy előbb megismerlek (munkahelyen), szimpatikus leszel, és csak utána tudom meg, hogy otthon élsz. Tehát nőtől is függ, hogy áll hozzá a helyzethez.

2014. nov. 28. 22:14
 19/35 anonim ***** válasza:
12, oszinte reszvetem. Te gyakorlatilag nem eltel fiatalon.
2014. nov. 28. 22:45
 20/35 anonim ***** válasza:
71%

tegnap 20:15

Tököm se cseszne el 7!!! évet az életéből, csak hogy legyen egy háza...

2014. nov. 29. 08:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!