17 éves lányom terhes lett, mit tegyek?
Gyerek elet? Erdekes most a kerdezo lanyat, mindenki egy felelotlen csitrinek titulalja, de azert a "felelosseget" vallalja?
Nekem is vannak tinimami ismeroseim, hat... En latom rajtuk, hogy nem epp igy gondoltak a gyerek nevelest. Csak nem merik maguknak sem bevallani.
Nem, nappal is lehet szexelni, valóban. De lehet azt is mondani, hogy nem érett arra, hogy szexeljen, mert abból baba is születhet. De ugye a lány szexhez való joga az fontosabb, mint a magzat élete. Pettingelt volna, ha már mindenképp orgazmust akart, vagy csinálta volna magának.
17 éves gyerekről van szó, nem felnőttről! Felelőtlen a gyerek, és a szülők is, akik nem tanították meg, hogy a szex nem egy délutáni élvezkedés, hanem komoly, felnőtt emberek sportja!
Megszüli, és leérettségizik később. Tanulja meg, hogy felelősséget vállal magáért és a tetteiért. Igen, 17 évesen is.
Kedves kérdező, ne hibáztasd maga. Ha nem hagyod, hogy ott aludjon, akkor megtörtént volna máskor. (A hiedelmekkel ellentétben, nem csak este lehet szexelni)
Beszélgessél vele, mit szeretne, a terhesség előtt mik voltak a tervei (továbbtanulás, hivatás, utazgatás), és ezek közül mi az amit feladna, ha megtartja a babát.
17 évesen még nem számít felnőttnek, de végig tudja gondolni a jövőjét.
Én ennyi idősen az abortuszt választottam volna, mert "karrierista" vagyok, nekem számított, hogy amit elterveztem azt véghez vigyem. Viszont vannak kortársaim, akiket ez nem érdekelt és nagyon jól érezték magukat fiatal szülői szerepben.
A lányodnak is ezt kell mérlegelnie, hogy neki mi a fontos.
Mind a két (három) kimenetel után van jövője.
Ha elveteti a magzatot (vagy örökbe adja), akkor ezt a tényt kell feldolgoznia, és folytathatja a kortársaihoz hasonlóan az életét. Kell a támogatás, hogy túl tudjon ezen jutni, de ha erős jellem, akkor túl teszi magát rajta.
Ha megtartja, akkor esti iskolában le tud érettségizni, mikor nagyobb a gyerek egyetemet is tud végezni (levelezőn, de akár nappalin is). Egyetem alatt sok 20 éves anyukával találkoztam. Ehhez persze kell a családi háttér, mert egyedül nem tudja megcsinálni.
Állj mellette. Támogasd bárhogy is dönt.
26N
35: én speciel 19 éves koromig vártam. És onnantól kezdve is csak akkor feküdtem le bárkivel, ha úgy gondoltam, nem baj, ha baba lesz belőle. Nem is volt megszámlálhatatlan szexpartnerem, de egyetlen magzat halála sem terheli a lelkem.
És nem csúsztam le semmiről azzal, hogy felelősséggel szexeltem.
Szomorú, hogy ma már teljesen normális az is, hogy 15-16 évesek szexeljenek. És a szülők még támogatják is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!