Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi ez a duma mindenkitől,...

Mi ez a duma mindenkitől, hogy majd elkéri a gyerekének a fizetése egy részét és gyűjti, majd később odaadja neki?

Figyelt kérdés

Ne azzal a pénzzel akarjon már felvágni, amit a gyerektől beszedett.

Jó, kedves gesztus lehet, de ha megneveli a gyereket akkor az magától is tudni fogja, hogy ezt az összeget félre kell rakni és nem elkölteni.

Aztán várja a szülő a meglepit azért, mert odaadja azt ami nem az ő pénze.

(túlmenő részletekbe nem kell belemenni, hogy akkor az anya-apa megkeresi a pénzt aztán az ő pénzükből evett gyerekkora óta a gyerek, stb)

2014. nov. 19. 12:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Látom, nem érted. Leadok egy összeget, hogy beszállok a költségekbe. Majd a maradékból spórolok, hogy legyen későbbre. De aztán évek múlva visszakapom a leadott összeget, amiről ha tudom, hogy visszakapom, akkor a maradékból az évek alatt nyilván jobban éltem volna, hisz nem kellett volna spórolnom.

Ez a gond, hogy megvontam magamtól dolgokat, pedig nem lett volna muszáj.

2014. nov. 19. 15:41
 22/24 anonim ***** válasza:

Én inkább azt látom problémának, hogy túlzottan gyerek szerepben tartják ezzel az illetőt. "Te kis butus, te úgyse tudnád ezt kezelni, majd én megcsinálom helyetted."

Tehát nincs meg a bizalom a szülő részéről, hanem önkényesen hoz pénzügyi döntést a gyerek pénzéből.

2014. nov. 19. 16:46
 23/24 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek a kérdezővel és 19-es hozzászólóval. Persze, szép dolog az ajándék, meg a meglepetés, de az legyen egy csokor virág, vagy egy mozijegy, ne pedig x összeg. Pénzügyekben igen is hosszútávra kell tervezni, át kell gondolni, hogy mit hogyan akarok csinálni, mi a célom, és hogy érem el. Ha nekem van 100 ezer forint fizetésem, amiből x összeget oda kell adni anyucinak, én meg a maradékból "élek" és még félreteszek, teljesen más jön ki, mintha tudom hogy az x összeg is félre van téve, meg amit amúgy is félretennék is megvan. És ha én lakást akarok venni, és hirtelen odaadnak egy nagyobb összeget, akkor nyilván borul a tervem, mert más összeg, más lakás, stb.

Az se mindegy, hogy anyuka mit csinál azzal a pénzzel. Bevarrja a párnába? Vagy az ágy alatt őrizgeti? Míg én a tényleges tartalékot bankban tartom, ahogy neadj isten még kamatozik is? (Ezen lehet veszekedni, de nagyobb összegnél nem mindegy az a kamat.)

A másik része, hogy akkor most tényleg felnőttről beszélünk, vagy csak anyuka akar ovist csinálni a gyerekéből? Nem tartja annyira a gyerekét, hogy felérje ésszel, hogy takarékoskodni kell, nem pedig elverni?

Igen is, vagy a gyerek gyűjtse magának, vagy ne. De ezt a "majd a hátad mögött én úgy is jobban tudom" hozzáállást nem bírom.

2014. nov. 19. 17:52
 24/24 anonim ***** válasza:

Nézzük a tényeket: a magyarok többsége képtelen spórolni. Kifolyik a kezéből a pénz, bármennyit is keres. Pedig spórolni minimálbérből is lehet, nekem ne mondja meg senki.

Higgyétek csak el, a legtöbb fiatal nem fog magától rájönni a spórolásra, mert a többségük szülője sem olyan, hát hol látott volna erre jó példát?

Viszont nem egy olyan előrelátó, spórolós embert ismerek, aki fiatalsága gondtalan szakaszában szórta a pénzt két kézzel, őt az apja vezette, kényszerítette rá, hogy félrerakjon: nyitott neki lakás előtakarékossági számlát, és onnantól muszáj volt raknia. Eltelt több évtized, áldja a nevét ezért!

Nem mindenkit kell rákényszeríteni. Minden nagyképűség nélkül állíthatom, eddig bármilyen keveset is kerestem, kijöttem a pénzemből. Mikor elköltöztem a szüleimtől, alig több, mint 1 év munkaviszony után 700 ezer forintom volt, számítógépem, telefonom, egy csomó holmim a költözéshez. Pedig szakmunkás minimálbért kerestem, nettó 85 ezer forint körül.

Albérletben is boldogultunk férjemmel, akkor még élettársammal, pedig ő még kevesebbet keresett. Mégis félre tudtunk tenni, pedig az albérlet egyikünk fizetését felemésztette.

2014. nov. 20. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!