Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi ez a duma mindenkitől,...

Mi ez a duma mindenkitől, hogy majd elkéri a gyerekének a fizetése egy részét és gyűjti, majd később odaadja neki?

Figyelt kérdés

Ne azzal a pénzzel akarjon már felvágni, amit a gyerektől beszedett.

Jó, kedves gesztus lehet, de ha megneveli a gyereket akkor az magától is tudni fogja, hogy ezt az összeget félre kell rakni és nem elkölteni.

Aztán várja a szülő a meglepit azért, mert odaadja azt ami nem az ő pénze.

(túlmenő részletekbe nem kell belemenni, hogy akkor az anya-apa megkeresi a pénzt aztán az ő pénzükből evett gyerekkora óta a gyerek, stb)

2014. nov. 19. 12:46
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Ki beszél felvágásról?
2014. nov. 19. 12:47
 2/24 A kérdező kommentje:

Saját példa:

Apukám azt a pénzt kapta meg amit mamám mindig elkért tőle.

Kedves vagy nem kedves, de aput zavarta hogy ott mindenki előtt nyájaskodva játszotta a jólelkűt és azt adta oda nekik.

Inkább ne adott volna semmit.

2014. nov. 19. 12:48
 3/24 A kérdező kommentje:
*az esküvőjén történt ez
2014. nov. 19. 12:49
 4/24 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem ez inkább jó dolog, hogy nem a rezsire, a megélhetésre fordítja a szülő a gyerek hozzájárulását, hanem kigazdálkodja máshogy, és a gyerek pénzét pedig félreteszi.

Én nagyon örültem volna neki, ha megkapom egyszer egy összegben :)

Mondjuk mi rosszul álltunk anyagilag, ezért valóban szükség volt a hozzájárulásomra, amikor elkezdtem dolgozni.

2014. nov. 19. 12:51
 5/24 A kérdező kommentje:

ez akkor lenne szép ha a gyerek magától adná.

adta is apu, nem volt ellenvetése, de az ki is volt követelve.

Tehát, kiköveteli a szülő, holott a gyerek azt szeretné félretenni inkább, és nem hazaadni (addig nem tudhatja hogy majd megkapja)

nah de értitek, ez abszurd

2014. nov. 19. 12:53
 6/24 anonim ***** válasza:
88%
A fizetése egy része a rezsibe és a kajába kell, ha visszaadja akkor ingyen lakott, evett. Tehát az a pénz igenis a szülőtöl jön. Ez nem felvágás hanem egy ésszerű döntés. 1 a gyerek megtanulja ingyen koszt és szállás nem létezik, 2 nagy segítség ez mindkét félnek a gyereknek nem bulizta el a kezdőtőkét , a szülőnek nem kell egyszerre nagyobb összeggel megterhelni a költségvetést amikor kirepül az utód.
2014. nov. 19. 12:56
 7/24 anonim ***** válasza:
74%

Te majd máshogy csinálod, ennyi.

Biztos mindenkinek meg van az oka rá, hogy mit miért tesz.

Ha nem tetszik, elé állsz-nem csak itt fröcsögsz-és megbeszéled vele. Ha meg nem akkor teljesen mindegy, hogy hányan értünk itt veled egyet, ő akkor is így fogja csinálni.

2014. nov. 19. 12:56
 8/24 anonim ***** válasza:
79%

AZ az abszurd, ha felnott dolgozo ember ingyen lakik valaki mas terhere.

Nem vendegseg, hanem eletvitelszeru ottlakas: ilyenkor a minimum hogy ha mar lakbert nem fizet, legalabb a rezsibe szalljon be.

Onnantol pedig ez a szuloi kassza resze, nincs felcimkezve, szoval ha visszakapja, oruljon neki.

En nagyon orultem volna, hasonlo esetben, de nekem az jutott, hogy ok laknak nalam, mivel sajat lakasuk nincs, es emiatt nekem kell otszobas alberletet fenntartani...

2014. nov. 19. 12:57
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Oké, követelték. De szerinted nem normális, ha egy a szüleivel élő, felnőtt, dolgozó ember ad haza pénzt? Miért tartanák el továbbra is.

Meg aztán visszakapta a pénzét! Ennek inkább örülni kell!

2014. nov. 19. 13:00
 10/24 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem az a nem mindegy hány éves dolgozó gyerektől kérik el. Mert az hogy 30 évesen még otthon lakik és ezért kéri a szülő hogy szálljon be a rezsibe ok. De ha a gyerek középsikola mellett dolgozik néha hétvégén, akkor Q-ra nem szép azt a kis 10-15e ft amit megkeres elkérni tőle, mert gyakorltilag a zsebpénzét keresi meg.
2014. nov. 19. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!