Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi ez a duma mindenkitől,...

Mi ez a duma mindenkitől, hogy majd elkéri a gyerekének a fizetése egy részét és gyűjti, majd később odaadja neki?

Figyelt kérdés

Ne azzal a pénzzel akarjon már felvágni, amit a gyerektől beszedett.

Jó, kedves gesztus lehet, de ha megneveli a gyereket akkor az magától is tudni fogja, hogy ezt az összeget félre kell rakni és nem elkölteni.

Aztán várja a szülő a meglepit azért, mert odaadja azt ami nem az ő pénze.

(túlmenő részletekbe nem kell belemenni, hogy akkor az anya-apa megkeresi a pénzt aztán az ő pénzükből evett gyerekkora óta a gyerek, stb)

2014. nov. 19. 12:46
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Az igaz, hogy adjon haza a rezsibe ha dolgozik, ezzel egyetértek.. :)

A felvágással van gond.

Nem értem miért mondja mindenki azt hogy elbulizza?

Én 22 éves vagyok, adok haza mert nem bírnánk anyagilag, de a többiből ritkán ruhát veszek ha muszáj, és amugy félreteszem mindet, és nem járok bulizni sőt nem is akarok, és pénzt herdálni sem akarok.

Magamtól megvan a józan eszem.

Miért gondolja bárki hogy elbulizná?

2014. nov. 19. 13:18
 12/24 anonim ***** válasza:
A párom 18 éves kora óta dolgozik,és egészen 30 éves koráig lakott otthon, mert addigra tudott félretenni annyi pénzt, hogy igaz szülői segítséggel, de tudott venni egy 2 szobás lakást magának. 18 éves kora óta adot a szülőknek havi x összeget, amit a szülei félreraktak neki, végül amikor lakást vett azt a pénzt adták vissza amit ő beleadott a közösbe az évek alatt. Nincs ebben semmi furcsa, és szerintem tökmindegy hogy végülis az az ő pénze amit ő adott évekig, vagy a szülők pénze, mert egy a lényeg, hogy szeretnének segíteni a szülők. Nem teljesen mindegy, hogy mit adnak vissza? (mármint sajátot, vagy a gyerek pénzét) Az rosszabb lenne ha azt játszanák el az ilyen szülők, hogy egy vasuk sincs és nem tudnak segíteni, miközben milliók csücsülnek a bankszámlán amit a gyerek minden hónapban adott. De még akkor sem lennének számonkérhetőek.
2014. nov. 19. 13:22
 13/24 anonim ***** válasza:

Tök mindegy, hogy elbulizza vagy sem, hogy tesz-e félre vagy nem.

Ezektől függetlenül tök jó dolog, hogy kapsz egy nagyobb összeget, amire egyáltalán nem is számítottál.

Én örültem volna neki, és azzal sem lett volna semmi bajom, ha az én hozzájárulásomból spórolgatták volna össze.

Nem értem, miért nem lehet örülni annak, ha kap valamit az ember. Szerencsés! Sokaknak nincs rá lehetőségük, hogy anyagilag is segítsék a gyereküket.

Annyira gáz, hogy vannak, akik nem képesek örülni semminek sem, és mindenben a rosszat keresik, hogyan hogyan lehetne belekötni.

2014. nov. 19. 13:26
 14/24 anonim ***** válasza:

Nekem nem kellett soha hazaadnom, anyukám majdnem négyszer annyit keresett, mint én kezdőként.

De ez az elteszem neki is furcsa. Akkor sem szokja meg a gyerek, hogy felelősen költsön, első pár ilyen után várni fogja, hogy anyuka fizessen.

2014. nov. 19. 13:30
 15/24 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha úgy csinálja a szülő, hogy 10-20 ezret elkér, mondván a rezsire és kajára (ami nem egy nagy összeg, albérletben mennyivel többe fájna mindez?), és ezt végül is nem fekteti a háztartásba, hanem félrerakja, akkor is úgy gondolod, hogy a gyerek pénzét veszi el, meg adja vissza?

Gondold már végig: ingyen lakik, ingyen kajál, ez mind a szülő ajándéka a gyerek felé évekig. És nem a gyerek és kamaszkorról beszélek, ahol természetes, hogy ellátom a gyerekem, hanem ha már felnőtt, kereső ember, de otthon lakik.

Mit szólnál akkor, ha a szülő kiszámlázná mindazt, amit addig költ rá, miután elvileg a gyereke önellátó ember?

2014. nov. 19. 13:35
 16/24 anonim ***** válasza:
Én nem örülnék neki. Ha elkéri, és félrerakja úgy, hogy nem tudok róla, akkor még nyilván magamnak is rakok félre a maradékból, hogy legyen később mivel elindulni, így gyakolratilag az életre, kikapcsolódásra nem marad. Néhány év spórolás után tuti ki lennék akadva, hogy mennyi mindenről maradtam le a pénz miatt.
2014. nov. 19. 14:16
 17/24 anonim ***** válasza:
Férjemék ketten vannak. Amikor ő és a húga is elkezdtek dolgozni, akkor a szülők a gyerekek fizetésének nagy részét eltették. Amikor már elég szép összeg gyűlt össze, mind a két gyereknek vettek a belvárosban lakást (persze elég rendesen kipótolták). Mindegyik lakás kb 10-12.000.000 volt. Ez azért leírhatatlan segítség az életkezdéshez.
2014. nov. 19. 14:20
 18/24 anonim ***** válasza:
16: De ha nem rakja félre és nem adja oda később, akkor elkölti a rezsire. Az miért jobb, ha nem kapsz semmit, mintha váratlanul kapsz egy nagyobb összeget? :)
2014. nov. 19. 14:45
 19/24 anonim ***** válasza:
Nyilván nem annak nem örülök, hogy kapok egy összeget, hanem hogy előtte évekig nem élhetek úgy, ahogy szeretnék, mert le kell adni egy részt, és a maradék nem elég annyi mindenre.
2014. nov. 19. 15:12
 20/24 anonim ***** válasza:
19: Akkor szerinted nem kell egyáltalán beszállni a költségekbe? Hanem ingyen kell otthon élni egy felnőtt, dolgozó embernek?
2014. nov. 19. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!