Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi az a pont, ameddig egészség...

Pszi1984 kérdése:

Mi az a pont, ameddig egészséges, hogy a párom gyermeke van előtérbe kettőnkkel (velem) szemben, holott én várom jobban, hogy jöjjön hozzánk is?

Figyelt kérdés
Párom 42 éves férfi, én 30 éves nő vagyok. Van egy helyes, és szeretni való 14 éves fia. Szerencsére nagyon jó a kapcsolatunk. :) Nekünk nincs közös gyermekünk, még a kapcsolat fiatalsága miatt (másfél év). De bevalloom elgondolkodtató, ahogy kezeli ezt a szituációt. Nem vagyunk mély segénységben, de gazdagságban sem. Mondhatni átlag emberek mindennapjait éljük, annak minden problémájával. Mivel az Ő gyermeke is, nem csak az anyukájáé, elfogadtam a gyerektartás fizetését, bár a rá eső házrészt ott hagyta a gyermek részére, és semmi nélkül távozott a kapcsolatból... De rendben, legyen.. elfogadom, mert szeretem mindkettőjüket. Ám úgy alakult, hogy egy komolyabb műtétre kell mennem, s szükségem lenne pénzre, amit... (a folytatást gondolom mindenki gondolja, s most nem ez a lényeg.) Sajnos nem tudok bejelentkezni a műtétre, mert Ő nem kapja rendesen a fizetését, de a gyereknek kell cipő, farmer, zsebpénz... Meg perszre vigyük vissza a koleszba.... Igazából nem is tudom miért teszem fel a kérdést, csak valahol fáj, hogy az nem számít velem mi lesz.... (?) Szóval mit gondoltok..? S kérem, aki válaszol, tiszteljen meg, s ne azt mondja, hogy sajnálom a gyermekétől.... mert nem így van. :) Szeretem, mint a sajátom, s ezt a gyerkőc is érzi, hiába 14... Sokat tanulunk és főzünk Vele együtt. Köszönöm.

2014. nov. 17. 09:46
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
Most a leendő gyerekednek, gyerekeidnek van szüksége arra hogy műtéttel rendezd a női szerveid egészségét.
2014. nov. 17. 11:54
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Na a martirkodast be lehet fejezni

Rosszul valasztottal ennyi majd rajossz

2014. nov. 17. 12:00
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ezzel az egész történettel egyetlen problémám van, ami igazság szerint azért valahol okafogyottá teszi a dilemmád lelkiismereti részét szerintem (bár egyéb kérdéseket problámákat azért felvet).

Szóval hogy hogy a fenébe van az, hogy a gyermek apukája egy ilyen helyzetben -amikor a párja egészsége forog kockán- nem maga dönt úgy -a legtermészetesebb módon- hogy mindenfajta lamentálás nélkül, sőt ha kell akár erőszakkal rávegye a nőt hogy elmenjen az orvosi beavatkozásra és hogy az egészségügyi probléma minél előbb megoldható legyen???

Nem szeretnék vállalkozni arra, hogy ehelyütt most meg is válaszoljam a saját költői kérdéseket és nem szeretnék többet ártani neked és a kapcsolatodnal kedves kérdező, de azért azt kell mondjam -miközben a leginkább diplomatikus és legkevésbé kapcsolatromboló vagy széthúzást gerjesztő szeretnék maradni-, hogy e történet alapján van alapja az aggályaidnak.

2014. nov. 17. 12:25
 34/41 anonim ***** válasza:
Jav.: *kérdéseket, *kapcsolatodnak
2014. nov. 17. 12:27
 35/41 anonim ***** válasza:
Na még egyszer. *kérdésemet
2014. nov. 17. 12:28
 36/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ilyen szemszögből is elmondtad a véleményed... sajnos ez már nekem is járt a fejemben, de megnyugtattam magam azzal, hogy mikor kiderült a probléma, totál kétségbeesett volt. Volt olyan vizsgálat (szűrés), ahová elkísért... Szóval mellettem volt. Szabadnapot vett ki. Számomra ez azt bizonyítja, hogy aggódik. Az, hogy elém helyezzük a gyermeket, valószinű az Ő részéről azért van, mert nem akar konfligtust a volt párjával... (bár ez csak az én gondolatom...)
2014. nov. 17. 12:31
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

36: Azzal nincs is gond, hogy foglalkozik a gyerekével. Mondjuk az már más kérdés, hogy ezt a te pénzedből teszi meg.

És az is hülyeség, hogy a gyereket helyezi eléd, vagy téged helyez a gyerek elé. Nem erről szól. A betegség megoldását helyezzük egy új farmer vagy cipő elé. Ez egyértelmű.

Igazából mi a kérdésed? Te mennél a műtétre és a párod nem engedi és ágál a pénz miatt?

Mert ilyen jól megvagytok és aggódik érted, akkor gondolom, nem szólt azért, hogy most az orvosra megy több pénz és nem a gyerekre? Vagy szóvá tette? Ez nekem nem derült ki az egész eddigi írásokból.

2014. nov. 17. 12:40
 38/41 A kérdező kommentje:
Nem, nem tette szóvá. Sőt küld... De ha az össes pénz elmegy a ház fenntartásra, az utiktg-ére, gyermekre és az életünk minimális igényeire, akkor nem tudjuk finanszírozni ezeken felül. S itt nem csak a gyermek miatt nem... Csak a Rá költött pénzen tudnánk megtakarítani, mert amin lehetett, már szorítottam.
2014. nov. 17. 12:49
 39/41 A kérdező kommentje:
De már megvan a megoldás. Beszélek a gyerekkel. Elmondom neki mi a helyzet. S bejelentkezek dec első hetére az orvoshoz. Köszönöm, hogy szántatok rám időt. Szép napot.
2014. nov. 17. 12:51
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszed! Kitartás, műtét után pedig mielőbbi javulást!
2014. nov. 17. 13:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!