Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi az a pont, ameddig egészség...

Pszi1984 kérdése:

Mi az a pont, ameddig egészséges, hogy a párom gyermeke van előtérbe kettőnkkel (velem) szemben, holott én várom jobban, hogy jöjjön hozzánk is?

Figyelt kérdés
Párom 42 éves férfi, én 30 éves nő vagyok. Van egy helyes, és szeretni való 14 éves fia. Szerencsére nagyon jó a kapcsolatunk. :) Nekünk nincs közös gyermekünk, még a kapcsolat fiatalsága miatt (másfél év). De bevalloom elgondolkodtató, ahogy kezeli ezt a szituációt. Nem vagyunk mély segénységben, de gazdagságban sem. Mondhatni átlag emberek mindennapjait éljük, annak minden problémájával. Mivel az Ő gyermeke is, nem csak az anyukájáé, elfogadtam a gyerektartás fizetését, bár a rá eső házrészt ott hagyta a gyermek részére, és semmi nélkül távozott a kapcsolatból... De rendben, legyen.. elfogadom, mert szeretem mindkettőjüket. Ám úgy alakult, hogy egy komolyabb műtétre kell mennem, s szükségem lenne pénzre, amit... (a folytatást gondolom mindenki gondolja, s most nem ez a lényeg.) Sajnos nem tudok bejelentkezni a műtétre, mert Ő nem kapja rendesen a fizetését, de a gyereknek kell cipő, farmer, zsebpénz... Meg perszre vigyük vissza a koleszba.... Igazából nem is tudom miért teszem fel a kérdést, csak valahol fáj, hogy az nem számít velem mi lesz.... (?) Szóval mit gondoltok..? S kérem, aki válaszol, tiszteljen meg, s ne azt mondja, hogy sajnálom a gyermekétől.... mert nem így van. :) Szeretem, mint a sajátom, s ezt a gyerkőc is érzi, hiába 14... Sokat tanulunk és főzünk Vele együtt. Köszönöm.

2014. nov. 17. 09:46
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
89%

Ha apuka (a saját pénzéből) kifizette a gyerektartást, szerintem a jövő hónapban nem lenne olyan fontos a gyerek egyéb igényein gondolkodni.

Fiatal, harminc éves nő vagy. Most első az egészség. Nem várhatják el tőled hogy egy cipő, tab, vagy zsebpénz után következzen az egészséged. Ezt a gyerek is meg fogja érteni. Megértem én is hogy miért van nagyobb bizodalmad a fizetős klinikákban. Sajnos tényleg nagy különbségek vannak. Államiban néha kötszer és fájdalomcsillapító sincs elég.

Szóval első az egészség. Legyél túl a műtéten sikeresen. Lehet hogy még babavárás is az élettervedben van. Akkor pedig tekintsd ezt úgy hogy a saját gyerekedért, a problémamentes várandósságért teszel ott lent mindent rendbe. Ezt tényleg ne halogasd!

A nagy fiú is meg fogja érteni ha szeret téged. Egyébként gondolj csak bele: Mi lenne ha neki lenne szüksége műtétre? Halogatnátok? Megvárnátok amíg könnyebben telne rá? Vagy lemondanátok dolgokról és első a gyerek egészsége lenne? Ugye?

A karácsonyt is lehet szeretettelivé és varázslatossá tenni nagy ajándékok nélkül is.

Ha nem tetszik a társadnak vagy a fiúnak az ötlet kezdhetsz kételkedni a szeretetükben.

2014. nov. 17. 10:36
 22/41 A kérdező kommentje:
Nos, nem olyan egyszerű ez a kérdés.... Mivel nekem még azért nincs gyermekem, mert féltem, hogy egyedül nem tudnám felnevelni. Igen, most biztos elgondolkodtok, hogy jóóó.. de a gyermeknek van apja is. Igen van. De mondjuk 4 év után kiderül, hogy nem szeretne anyuci és apuci egymás idegeire menni, s inkább békésen külön költöznek. Természetesen a gyermekem nem adnám a páromnak, így nekem kellene nevelni, hozzáteszem abból amit keresek... S ha akar ad pénz, ha nem akkor nem.. (biztos vannak különböző segítségek ahol el lehet érni, hogy márpedig adnon, de a gyermekemet soha nem tenném ki ilyen meghurcolásnak.. éppen eléggé sérül, ha elmegy tőle az egyik szülő.)Ezért állok a gyermek mellett.. Mert én ilyen gondolkodású ember vagyok. S egy cseppet sem tartom ezt rossznak. Szóval nem is a párom... sajnos inkább én helyezem Őt magam elé.
2014. nov. 17. 10:42
 23/41 A kérdező kommentje:
Szerencsére a fiúval szuper a kapcsolatunk. :) S biztos megérti majd. De minden képpen elmondom neki, hogy mi miért történik..
2014. nov. 17. 10:44
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
A fiú biztosan meg fogja érteni és ha jó a kapcsolatotok, akkor ebből nem lesz gond. Ha a párod szeret, akkor 2mp-ig sem fogja szívni a fogát.
2014. nov. 17. 10:47
 25/41 anonim ***** válasza:
23%

Ajanlom ne szulj ennek a ferfinak mert az elso gyereke mindig fontosab lesz neki mint a ti gyereketek vagy te.

Gondolkodj el ezen.

2014. nov. 17. 10:51
 26/41 anonim ***** válasza:
81%
A kérdésedben van egy mondatrész ("a házrészt otthagyta a gyermek részére") ami teljesen furcsává teszi a mögötte lévőket. Kié volt az a házrész, amit otthagyott? Mert ha ráeső, akkor vagyonközösség megosztásakor ki kellett volna fizetni a bent maradónak. Hivatalosan nem lehet "semmivel" kilépni egy házasságból. Minden, de minden a házasság fennállása alatt szerzett vagyon fele-fele arányban illeti a váló feleket, függetlenül az anyagi hozzájárulás mértékétől. A másik oldala a dolognak: ha ti ennyi pénzt áldoztok a párod fiára, aki már nem olyan kicsi, meg tudnátok beszélni, hogy most csak gyerektartás, szolid karácsony, és akkor lesz műtétre pénzed. Szerintem ezt egy 14 fiú már meg tudja érteni.
2014. nov. 17. 10:53
 27/41 anonim ***** válasza:
85%

Fiatal, 30 éves nő vagy, aki beletenyerelt a tutiba.

Most olvasd ezt végig, aztán gondolkozz egy picit.

Fiatal nőként:

- összejöttél egy 12 évvel idősebb manussal

- aki elvált

- akinek van egy gyereke

- akinek nincs rendes fizetése

- aki nálad lakik, mert 42 évesen gyakorlatilag semmije sincs

- aki képtelen az alapvető kötelességéről (tartásdíj) gondoskodni

- aki nagy ívben rak rá, hogy mi történik az egészségeddel

A te életed, de ha 5-10 év múlva megbánod, az elvesztegetett időt soha nem fogod visszakapni.

2014. nov. 17. 10:54
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok. Nekem a kérdésből nem volt egyértelmű, hogy a te fizetésedből megy inkább a gyerekre. Azt, hogy nem kapja rendesen a fizetését úgy értettem, hogy a gyerektartás levonása miatt. Azt a részt pedig, hogy szükséged lenne pénzre egyértelműen úgy értettem, hogy ezt tőle várod, hiszen az fel sem merült bennem, hogy neked elég lenne rá a saját kereseted, de elvárja a párod, hogy az egészséged helyett a fiának adj belőle zsebpénzt. A kommentedet meg csak az én válaszom után írtad. Végülis így is helytálló a válaszom, a saját fizetésedből nyugodtan fizesd ki a műtétedet, ez nem önzőség és azért sem szólhat meg senki, ha magánba mész.
2014. nov. 17. 11:07
 29/41 anonim ***** válasza:
63%
Minek költesz egy vadidegen gyerekre. Annak a gyereknek nem te vagy az anyja se az apja. Semmi közöd hozzá. Én biztos nem költeném a saját pénzemet más gyerekére. Apuka,ha megtudta csinálni nevelje is fel. Ha meg véget ér a kapcsolat pisloghatsz nagyokat. Inkább költsd magadra vagy tedd félre a pénzt.
2014. nov. 17. 11:14
 30/41 A kérdező kommentje:
Kedves 29. válaszoló..... Sajnos ez nem így működik... Sajnos nem tudom férfi vagy e vagy nő, de ha nő, te is juthatsz még olyan helyzetbe, hogy egyedül neveled gyermeked. Én egész családban nőttem fel, s a szüleim a maximumot adták nekem és öcsémnek is. Megfogadtam, ha tudom életem végéig hálálom ezt nkik, és a gyermeknek, aki a családomba születik, vagy a páromé lesz... Sajnálom.. mindenki más.. s én így gondolom az életet.... s a családot.
2014. nov. 17. 11:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!