Aki járatos a margarin gyártásában, netán pont egy ilyen gyárban dolgozik, attól kérdezném a következőt: Valójában miből is készül? Mikor megeszek egy vajas kenyeret mire gondoljak mit eszek? Egészséges margarint vagy netán mást?
Természetesen a kérdésemben nem a hagyományos házi készítésűre, hanem a gyárban készülőre vagyok kíváncsi.
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Pici off bocs. Várj csak. Ha vajas kenyeret eszel, az nem margarinos. Bocs hogy kötözködöm, de ha már a téma mélységeit boncolgatjuk...:)
A vaj az tejből van, a margarin pedig növényi zsírból. Nagyon nem ugyanaz a kettő. Tényleg egészségtelen a margarin, állítólag az állatok nem tekintik tápláléknak, még a hangya sem mászik rá. Persze a vaj sem koleszterinmentes, de én inkább azt veszem, bár jóval drágább. De finomabb is. Viszont ritkábban használjuk.
Üdv.
Én ezt találtam hirtelen:
Minden termék amit nagyüzemekben állítanak elő, tele van ízfokozókkal, állományjavítókkal, színezékekkel, tartósítószerekkel. Minden margarin kőolajszármazékból, pálmazsírból, és csomósodást gátló anyagból készül.
Nem dolgozom az élelmiszeriparban, de sok információt kapok ebben a témában. A Spektrumon is levetítettek több filmet: Jamie Oliver - több rész, Egészségünk - tények és tévhitek sorozat.
Összefogás köszönöm a választ!
Hajt a kíváncsiság vajon mi az igazság az egyes termékekkel kapcsolatban, elképzeléseim vannak, de ezt sokkal érdekesebb lenne egy olyan embertől tudni aki ott van és ezzel dolgozik és látja, hogy mit is eszünk valójában. Minden esetre köszönöm a választ :)
Akik az élelmiszeriparban dolgoznak, azoknak tilos ezekről a dolgokról beszélni, mert kirúgnák őket üzleti titkok megsértése miatt.
Ha regisztrálsz a ketesaruk.hu -ra, konkrétan rákérdezhetsz az adott termék összetevőire.
Kedves összefogás!
Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna.
Az, hogy gőzöd sincs a szerves és a szervetlen olajok közötti különbségekről, az minősíti a válaszod. Talán jobb lenne visszalapozni a középiskolás kémia könyved!
A kőolajszármazékok szervetlen olajok. Mint olyanok valóban ehetetlenek, és a szervezet nem igazán tudja őket hasznosítani. De ezeket nem használják élelmiszerekben, annál inkább kozmetikumokban.
A margarin esetében elsősorban szilárd növényi zsírokat használnak, legtöbbször pálmazsírt. Ez kb annyira halálos méreg, mint a napraforgó olaj :P
Szintén használnak olyan szörnyűségeket, mint a citromsav, ami nyomokban előfordul citromban, és képes elpusztítani a mikrobák és gombák nagyrészét! Benne van a szintén halálos sárgarépa alkotó a béta karotin. Ja, és ne feledjük a vizet, amit titokban szintén hozzáadnak. Tudvalevő, hogy ez az összetevő nagy mennyiségben fulladást okoz!
Úgyhogy rettegj!
/egy állását nem féltő élelmiszeripari dolgozó/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!