Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Aki járatos a margarin gyártás...

Aki járatos a margarin gyártásában, netán pont egy ilyen gyárban dolgozik, attól kérdezném a következőt: Valójában miből is készül? Mikor megeszek egy vajas kenyeret mire gondoljak mit eszek? Egészséges margarint vagy netán mást?

Figyelt kérdés

Természetesen a kérdésemben nem a hagyományos házi készítésűre, hanem a gyárban készülőre vagyok kíváncsi.

A válaszokat előre is köszönöm! :)


2011. márc. 20. 19:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Pici off bocs. Várj csak. Ha vajas kenyeret eszel, az nem margarinos. Bocs hogy kötözködöm, de ha már a téma mélységeit boncolgatjuk...:)

A vaj az tejből van, a margarin pedig növényi zsírból. Nagyon nem ugyanaz a kettő. Tényleg egészségtelen a margarin, állítólag az állatok nem tekintik tápláléknak, még a hangya sem mászik rá. Persze a vaj sem koleszterinmentes, de én inkább azt veszem, bár jóval drágább. De finomabb is. Viszont ritkábban használjuk.

Üdv.

2011. márc. 20. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen igazad van és tudtam és hogy van különbség a kettő között, elég nagy :) csak ugye én hozzá szoktam, hogy anyumék mindig vajas kenyérnek nevezték :) de ha már itt tartunk mind a kettőről érdekelnek a vélemények. Főként a gyárban készülők érdekelnek.
2011. márc. 20. 19:41
 3/11 A kérdező kommentje:
Pontosítom a kérdést a gyárban mit kevernek bele? Ehető dolgokat vagy olyan dolgot amiről jobb ha nem tudok...
2011. márc. 20. 19:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt találtam hirtelen:

[link]

2011. márc. 20. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a linket :) egész máshogy látom a dolgokat, de arra nagyon kíváncsi lennék a gyárakban, hogyan is készítenek egyes termékeket, és persze miből. De erre készítek egy új kérdést.
2011. márc. 20. 21:52
 6/11 Összefogás ***** válasza:
80%

Minden termék amit nagyüzemekben állítanak elő, tele van ízfokozókkal, állományjavítókkal, színezékekkel, tartósítószerekkel. Minden margarin kőolajszármazékból, pálmazsírból, és csomósodást gátló anyagból készül.

Nem dolgozom az élelmiszeriparban, de sok információt kapok ebben a témában. A Spektrumon is levetítettek több filmet: Jamie Oliver - több rész, Egészségünk - tények és tévhitek sorozat.

2011. márc. 21. 02:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Összefogás köszönöm a választ!

Hajt a kíváncsiság vajon mi az igazság az egyes termékekkel kapcsolatban, elképzeléseim vannak, de ezt sokkal érdekesebb lenne egy olyan embertől tudni aki ott van és ezzel dolgozik és látja, hogy mit is eszünk valójában. Minden esetre köszönöm a választ :)

2011. márc. 21. 18:31
 8/11 Összefogás ***** válasza:
80%

Akik az élelmiszeriparban dolgoznak, azoknak tilos ezekről a dolgokról beszélni, mert kirúgnák őket üzleti titkok megsértése miatt.

Ha regisztrálsz a ketesaruk.hu -ra, konkrétan rákérdezhetsz az adott termék összetevőire.

2011. márc. 21. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Jogos! a mai világban mindenki félti a munkahelyét. Köszi a linket :)
2011. márc. 21. 21:22
 10/11 Szmeagol72 válasza:

Kedves összefogás!

Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna.

Az, hogy gőzöd sincs a szerves és a szervetlen olajok közötti különbségekről, az minősíti a válaszod. Talán jobb lenne visszalapozni a középiskolás kémia könyved!

A kőolajszármazékok szervetlen olajok. Mint olyanok valóban ehetetlenek, és a szervezet nem igazán tudja őket hasznosítani. De ezeket nem használják élelmiszerekben, annál inkább kozmetikumokban.


A margarin esetében elsősorban szilárd növényi zsírokat használnak, legtöbbször pálmazsírt. Ez kb annyira halálos méreg, mint a napraforgó olaj :P

Szintén használnak olyan szörnyűségeket, mint a citromsav, ami nyomokban előfordul citromban, és képes elpusztítani a mikrobák és gombák nagyrészét! Benne van a szintén halálos sárgarépa alkotó a béta karotin. Ja, és ne feledjük a vizet, amit titokban szintén hozzáadnak. Tudvalevő, hogy ez az összetevő nagy mennyiségben fulladást okoz!

Úgyhogy rettegj!

/egy állását nem féltő élelmiszeripari dolgozó/

2013. márc. 1. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!