Szülők! Mit szólnátok ha kiderülne hogy a 15 éves lányotoknak tetkója van?
Na itt és most az emberek egy része lehet, hogy le fog pontozni, de nem izgat, mert ez az én véleményem! Vállalom! A tetoválás minden szülő rémálma (tisztelet a kivételnek, és akinek tetoválása van szülőként), és ezt úgy mondom, hogy nekem anyám-apám ellenezte és most sincsenek kibékülve vele. Pedig felnőttként csináltam.
Én a gyermekemet úgy nevelném, hogy ilyen ne történjen meg, olyan szinten, hogy megbeszélném vele, hogy ha szeretne rendben, de mindenképpen szóljon nekem is.
Ilyen színten az van, hogy az a 15-16 éves gyerek/kiskamasz is külön egyén és bármíly hihetetlen vannak saját döntései és el tudja dönteni, hogy mi jó neki. Már elég nagy ahhoz, hogy eldöntse. Az meg a másik, hogy az ő teste, ő fogja élete végéig magán hordozni, ha bánja Istenem neki kellett. És őszintén nem arra kell gondolni, hogy mi lesz 20-30 év múlva, mert akkor az ember soha semmit nem fog kipróbálni, mert folyton azon gondolkozik, hogy mi lesz 20 év múlva. Ez meg szerintem nem jó. :) Úgy érzem, hogy bánnám, ha nem tetováltattam volna. :)
"mert folyton azon gondolkozik, hogy mi lesz 20 év múlva."
Nem is muszáj 20 évvel előre látni. Elég ha csak 2-3 évvel előbbre tekint!
20 éves koromra akkorát változott a testem a 15 éves korombelihez képest, hogy egy tiniként felvarrt tetkó csak egy torz paca lett volna.
Már csak ezért is orbitális baromság ilyen fiatalon tetováltatni!
És ha ezt az egyszerű tényt, hogy még változhat (és ezt előre nem látni), nem képes belátni a kislány/kisfiú, az jól jellemzi, hogy MÉG JÓCSKÁN NEM ÉRETT arra, hogy egy ilyen horderejű döntést hozzon!
az durva
én 19 vagyok de komolyabban soha nem fordult meg az eszembe hogy tetkóm legyen
a szüleim ennek biztos örülnek
én 18 alatt nem mertem volna csináltatni
bátor vagy
nagyon
Bellatrix:3 nevű felhasználónak.
Én anya vagyok 2 gyerekkel. Egy 15 éves lány, és 23 éves fiú anyukája. Van tetkóm, három is. Mind 30 éven túl varrattam magamra.
Szóval rám nem lehet azt mondani, hogy tetkó ellenes vagyok. Sőt! Egy csodaszép tetkó igenis szép látvány a szemnek. De még jómagam is lemennék hídba ha a 15 éves lányom hazaállítana azzal a szöveggel, hogy,
szia Anyu, tetkóm van!.
Tapasztalatból mondom. Minden korszakunknak megvan a maga felfogása, minden korszakunkban másképp viselkedünk, gondolkodunk.
14 évesen otthon magamnak tűvel átszúrtam a fülemet 3 helyen is. Ma 42 évesen ha rágondolok kiver a víz, és az jár a fejemben, hogy miképpen lehettem ennyire buta. 18 évesen külföldön nyaraltam, és ott láttam életemen először egy szép tetoválást egy nőn. Sose felejtem el. A vállára volt tetoválva 1979-es japán animációs film kis hableánya. Annyira tetszett, főleg, hogy láttam a mesét is. Úgy vágytam én is egy ilyen hableányra.
De 18 évesen apám nem engedte, igaz tetováló szalon se nagyon volt még. Most örülök, hogy nem volt lehetőségem akkor megcsináltatni. Ma már másképp gondolkodom, és ha rajtam lenne ma azon agyalnék, hogy miképpen tüntessem el.
15 évesen látom a lányomon, hogy milyen a gondolkodásmódja. Pontosan tudom, hogy alig pár év, és totál megváltozik, szinte mindenben más lesz a véleménye. Lehet 15 évesen cuki egy hello kittys tetkó, de 20 évesen a falba veri majd a fejét az ostobasága miatt.
Ezért nem engedem, hogy 15 évesen tetkója legyen. Igenis várjon pár évet ezzel. Ha 20-25 évesen kar, akkor rendben, addigra már van egy megszokott életfelfogása, akkor már okosabban tud majd dönteni.
Mindkét gyerekem akar tetkót. A fiamnak már nem szólnék ha úgy döntene elmegy egy tetoválószalonba. De még ő is vár, mert bár tudja mit akar, de vár, hogy erősebb legyen az elhatározása. A lányomnak várnia kell. Nincs tiltva de várjon..
Kedves Bellatrix:3 nevű felhasználó.. attól senki sem lesz jó szülő ha mindent megenged egy serdülőgyereknek. Az a szülő aki engedi, hogy a tinédzser gyerek teste tetkókkal legyen kivarrva, az nem felelős szülő.. Ők azok akik abszolút nem foglalkoznak a gyerekükkel csak vannak és kész..
Nyilván nem engednék meg mindent a gyermekemnek, de ha megtiltom azzal csak olajat öntök a tűzre. Mert én személy szerint úgy gondolom, hogy a tinédzser korú gyerek még azért is megcsinálná, ha tiltanám neki. Leülnék vele megbeszélni, a dolgot, és elmondanám neki a véleményem, onnatól már a saját döntése. Ezért azt sem tiltanám meg neki, hogy dohányozzon. Elmondanám, hogy milyen baja lehet tőle, de a saját élete, azt tesz vele amit akar. (Dohányzom rendesen)
Ugyan akkor, simán várhat 18 éves koráig a tetoválással. Minimum 2 évet várjon vele, ha kell neki, akkor csinálja. Én eltiltani nem fogom, mert annak soha nincs jó vége.
Személy szerint úgy gondolom, hogy a tetováltatást meg kell gondolni. Akkor kéne az ember varrason, ha már hiányzik a testéről a minta, vagy szöveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!