Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit szólnátok ha...

Szülők! Mit szólnátok ha kiderülne hogy a 15 éves lányotoknak tetkója van?

Figyelt kérdés
A derekamon van egy kisebb és egy nagyobb ami a vállamtól indul és a könyökömig tart.Még egyet szeretnék a a lábamra csak az a baj hogy a szüleim nem tudnak róla hogy csináltatom.Nem annyira szigorúak de azért mégis csak..

2014. nov. 16. 19:28
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
86%
8-as vagyok, és nem értem, minek pontoztatok le. tényleg kell hozzá írásos engedély.
2014. nov. 16. 19:51
 12/37 anonim ***** válasza:
61%
Az emberek mindig lepontozzák a helyes választ előző...
2014. nov. 16. 19:54
 13/37 anonim ***** válasza:
75%
Én is feljelenteném azt aki engedélyem nélkül egy gyereknek tetkót csinál. Azért arra is kíváncsi lennék, hogy miből fizette a lány, mert nem olcsó egy nagy tetkó elkészítése.
2014. nov. 16. 19:55
 14/37 anonim ***** válasza:
71%
valószínű, hogy a 15 éves tetovált liba pontozza le
2014. nov. 16. 19:57
 15/37 A kérdező kommentje:
Igazából ismerősök csinálták és kicsit hazudtam is mert azt mondtam hogy otthon tudnak róla.Egyébként nem "olyan" hely mint amire ti gondoltok,rendes szalon.Pénzem a nyári munkákból amit össze szedtem abból fizettem ki.
2014. nov. 16. 19:57
 16/37 anonim ***** válasza:
90%
16-tól lehet hivatalosan diákmunkát vállalni. Tetoválás tpedig 18-tól.
2014. nov. 16. 20:00
 17/37 anonim ***** válasza:
87%

Itt vana tetoválásról szóló törvény:

[link]

A 12. pont az ami erre vonatkozik, de bemásolom:

"12. cikk. Kiskorúak és csökkent cselekvőképességű személyek védelme.

A jelen rendelet 1. cikkének a) pontjában meghatározott eljárásokat kiskorú és csökkent cselekvőképességű személyek esetében akkor lehet alkalmazni, ha ezt ők maguk kérik és rendelkeznek apjuk, anyjuk vagy gyámjuk írásos beleegyezésével. A törvényes képviselőnek kell felmérnie, hogy a kiskorú vagy csökkent cselekvőképességű személy mennyiben rendelkezik elégséges ítélőképességgel és érettséggel. A létesítmény felelősének minden esetben ügyelnie kell a kiskorú vagy csökkent cselekvőképességű személyek védelmére vonatkozó rendelkezések betartására. Mindez nem von le abból a kötelezettségből, hogy a vendégnek és az apának, anyának vagy gyámnak mindazt a tájékoztatást meg kell adni, amelyre az előbbi cikk hivatkozik!"

Ebböl egyértlemü, hogy kiskorú személynél CSAK SZÜLÖI BELEEGYEZÉSSEL lehet elvégezni.

2014. nov. 16. 20:01
 18/37 anonim ***** válasza:
74%
Elgondolkodnék, hogy mi az oka annak, hogy a gyerekem, nem bízik meg bennem annyira, hogy ezt elmondja. Mivel nekem is van, kettő is, így nem hiszem, hogy jogom lenne megtiltani neki. Az más tény, hogy én felnőtt fejjel, 23 évesen majd 27 évesen csináltattam, nem túl feltűnőt és takarhatót,de úgy gondolom, hogy ez mindenkinek a saját maga döntése. Még ha 15 éves akkor is. Majd szégyenkezik később. Mindenesetre az biztos, hogy velem valószínű nem fog ilyen előfordulni, mert úgy fogom nevelni a gyerekem, hogy ilyet a tudtomon kívül ne tegyen meg. És ha már minden áron akarja, akkor legyek ott és olyan tetoválást csináltasson, ami nem túlzás és olyat, amit később sem fog megbánni. Ez egy stílus, egy önkifejezés, amit azok az emberek sosem fognak megérteni, akik mindig ellene voltak. El kell fogadni az embereket olyannak amilyenek, ha tetováltak, ha nem. De, hogy a kérdésre válaszoljak konkrétan, biztos, hogy elbeszélgetnék a kicsi gyermekemmel, hogy ezt mégis hogy gondolta, majd elmennék elbeszélgetni az illetővel, aki fel is varrta. (persze ezt csak akkor ha ronda, gusztustalan, izléstelen vagy hasonló munkát végzett) ha szép, belenyugodnék, de biztos egy kis fejmosást kapna a gyerkőc
2014. nov. 16. 20:03
 19/37 anonim ***** válasza:
89%
Hát az ismerősöd engedélyét ez alapján elvehetik, aminek te lennél az oka, mert hazudtál neki, ő meg azt hitte, megbízhat benned. Szóval felelőtlen vagy
2014. nov. 16. 20:05
 20/37 A kérdező kommentje:
Nem "hivatalos diákmunka" volt.Kérdezgettem ismerősöket hogy kellene egy kis pénz és volt aki fizetett azért hogy ezt-azt megcsináljam.
2014. nov. 16. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!