Szülők! Mit szólnátok ha kiderülne hogy a 15 éves lányotoknak tetkója van?
Elgondolkoznék,hogy miért lennék olyan szar anya,hogy a saját gyerekem félt engedélyt kérni.
Aztán rájönnék,hogy mégse vagyok szar anya csak mivel a gyerek ide jár a sok szar " felnőttet" játszó közé olvasni ( akinek ugye nem inge) és mivel kivágatni nem fogom a bőréből ezért innentől rendesen kommunikálnék a gyerekemmel. ( de nem úgy mint az alárendeltemmel)
De ez én vagyok, a te anyád nem tudom mit csinálna, bár van sejtésem ha így félsz tőle.
Tipikus félelemre alapozott nevelés példája vagy.
Többet egy forint zsebpénzt nem kapna../ mivel nem kevés pénz egy ekkora munka, így valahol én asszisztáltam hozzá felelőtlenül)
Nem ellenzem amtetoválást, bár még nincs, de lesz nekem is.
16,5 évesen piercingem is volt, szülői engedéllyel, 2 évig tartott, míg elismerték nem fellángolás..
Ennyi idősen nem engednék tetoválást
Törvény Magyarországon nem tiltja, de azt a tetoválót, aki ennyi idős gyereknek ekkora volumenű képet felvarr sem értem, sőt kóklernek tartom.
Hiszen ő is tudja, hogy nem elég hogy gyerek, mennyit változik rövid idő alatt a teste egy ekkora gyereknek.
Magyarul garantálja,hogy szar lesz már bocs a munkája 2-3 éven belül.. Neki csak arra kellenek hogy gyakoroljon, mert úgysem mer semmit tenni,ha elrontja.
Egy igazi művész tudja, hogy érettség kell egy tetoválásoz, és főleg egy ekkora munkához, nem csak pénz.
Egy jó tetováló, még 3-szor hazaküld, eddig tervezi, és beszéltek, és átgondoltatja még egy felnőttel is, tapasztalat, a barátnőmmel végigcsináltam, pedig neki nem a fél oldalát tetoválták..
27/n
Miért nem bíztál meg a szüleidben annyira, hogy elmond nekik mire készülsz?
Nekem is van tetkom, és szerintem a gyerekeimnek is lesz ha felnönek, de én mindig azt mondogatom nekik, hogy várják meg a 18 éves kort. Addig ráérnek a tetkokkal.
Ha az én gyermekem csináltatna titkoba tetkót én azért lennék rá mérges, hogy engem kihagyott belöle!
változni fog a világképed pár év alatt. amit most magadhoz közel álló mintának találtál, idővel nem lesz aktuális vagy szégyellni fogod.
nem hiába mondják hogy várjon mindenki vele, hogy x idő múlva is úgy gondolja hogy érdemes felvarratni azt a mintát.
én is gondolkozok a tetoválásban. fehérrel íratnám fel a szerencseszámom és a párom monogramját.
sok minden igazolta, nekem ez a 2 dolog amiben biztos vagyok, hogy sosem múlik el.az én ötletemet még jobban ellenzik szerintem az emberek, hogy nevet sose írassak.
de ugye nem látunk bele egymás életében, hogy kinek mi mit jelent.
én azt javaslom várj pár évet amíg újra csináltatasz.
a szüleid előtt nem fogod tudni évekig titkolni. valld be, mást nem tudsz tenni.
Először is önvizsgálatot tartanék, hogy mit szúrtam el annyira a nevelésében, hogy a tudtom és a beleegyezésem nélkül tetováltatta magát 15 éves fejjel.
Mivel a hátunk mögött meghozott egy olyan döntést, amiről pontosan tudta, hogy - nem csak jogi értelemben - a szülői felelősségünk miatt nekünk is lett volna beleszólásunk, az apjával együtt megbeszélném vele, hogy innentől fogva magától értetődő módon olyan értelemben is "felnőttnek" tekintjük, hogy nem kap tőlünk zsebpénzt, és mindent, amire a létfenntartáson és a tanulmányain kívül szüksége van, innentől fogva a saját jövedelméből kell fedeznie.
Elmondanám neki, hogy - túl a fertőzésveszélyen - a tetováláshoz használt festékanyagoknak hosszabb távon milyen egészségügyi következményei lehetnek, és rábíznám, hogy hogyan dönt a további tetoválásait illetően.
Ilyen nem fordulna elő, mert az én lányom őszinte lenne (remélem) :)
Na de, szerintem más pénztárcájában turkálni nem illik. Kit érdekel, honnan volt rá pénze. Lehet, hogy tehetősebb családból van. Nem tök mindegy nektek?
Nekem nincs egy tetkóm sem, viszont mostanában egy csomó ismerősömnél, ismerősök ismerősinél látom, hogy tetoválnak akár csak hobbiból haverokat. Szerintem sokuknak engedélye sincsen. Ha a kérdezőnek is ilyen barátja van, akkor nagyon nem tudnak tőle mit elvenni. Ha meg olyan ügyes, engedély nélkül is fog tetoválni akár otthon. A szüleidnek mondd el, a lelkiismeretednek sem tesz jót és az őszinteséggel sok vitát el tudsz kerülni. Néhány kérdező szerintem túlreagálta, gondolom idősebb, konzervatív korosztály, de valószínűleg a szüleid is kb. ennyi idősek és készülj fel, hogy nem kapsz simit a buksidra ezért, de még egyszer mondom, LEGYÉL ŐSZINTE! Én eszerint az elv szerint élek és bámulatos, hogy mennyivel könnyebb így az élet. De komolyan! Egyszer túl kell ezen esned, és legyen minél hamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!