Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elmondjam apunak, ha 72 órás...

Elmondjam apunak, ha 72 órás tablettát kell bevennem? 19/l

Figyelt kérdés

Ma reggel kiszakadt a gumi, délelőtt megyek a nőgyógyászhoz. Sosem fordult elő eddig, mindig védekezünk. Ha az orvos felírja a 72 órás tablettát, akkor a barátom fizeti.

Csak nem tudom, apunak mondjam-e egyáltalán (édesanyám már nem él, így apuval szoktam megbeszélni a dolgaimat). Nem szeretném stresszelni, mivel mostanában a munkája miatt sokszor fáradt és ingerült.

Szerintetek elmondjam neki?

2014. nov. 14. 06:56
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
En is mindent elmondok otthon (27/L) pedig mar van sajat csaladom, de en max utolag mondanam el. Sztem az apukaink nagyon megertoek es gondoskodoak, de a sexualis eletunkrol a leheto legkevesebbet akarnak tudni:-)!
2014. nov. 14. 12:46
 22/28 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon jó a kapcsolatom a családommal, de sosem jutott volna eszembe ilyesmit elmondani. Ez nem érinti őket. Egyébként is felesleges, hogy ezen is stresszeljenek. A családtagok szexuális szokásai úgy gondolom magánügynek minősülnek, én legalábbis sosem voltam rá kíváncsi, hogy hogyan csinálják a szüleim. Ami az ágyban történik, az annak a két embernek a dolga, aki csinálja. Ha a 72 órás tabletta nem hat, akkor persze úgyis lesz miről beszámolni. De egyébként amiről te most beszélsz, az ugyanúgy védekezés, mint az óvszer vagy gyógyszer, csak utólag. A 72 órás tabletta nem megszakítja a terhességet, hanem a beágyazódást gátolja, mint bármely más fogamzásgátló eszköz, szóval ha már teherbe estél, azzal nem tudna mit kezdeni. Más fogamzásgátló tabletták is hatnak így, aki ritkán él szexuális életet, azok részére van olyan tabletta, amit az együttlét után kell bevenni, bár jóval kisebb a hatékonysága. Az, hogy ti most éppen milyen módszerrel védekeztek, szerintem felesleges a szülő orrára kötni. Ha egyszer feljön a téma, nem kell titkolni, mert ez is mutatja, hogy felelősséggel gondoltok a gyerekvállalásra (sokan csak reménykednek otthon egy hónapig, ha kiszakad a gumi), de nem hiszem, hogy ki kellene tenni a faliújságra.
2014. nov. 14. 13:07
 23/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. :)

Természetesen tudom, hogyan működnek ezek a tabletták, és amint észrevettük, hogy elszakadt a gumi, csak egymásra néztünk és egyszerre mondtuk, hogy elmegyek íratni. Bár fiatal vagyok, de azalatt a 3 év alatt, amióta nemi életet élek mindig is felelőségteljesen védekeztem.

Természetesen erről apukám is tud néhány dolgot, mivel orvosi okok miatt abba kellett hagynom a fogamzásgátlót, és akkor vele is átbeszéltük, mi lenne a legjobb megoldás.

Az egészségi dolgokra is rákérdeztem az orvosnál, nagyon rendes volt (pedig nem hozzá szoktam járni, az én orvosom csak hétfőn rendelne) és megnyugtatott, hogy semmi oka nincs, hogy ne vehetném be.

Még nem tudom, említsem-e apunak, de azt hiszem, egyelőre még nem fogom. A tesóm tud róla, ő viszont mindig is a támaszom volt és nincsenek titkaink egymás előtt. :)

2014. nov. 14. 13:34
 24/28 anonim ***** válasza:

Ne mondd el. Apukád is csak (remélhetőleg) feleslegesen idegeskedne.

Majd elmeséled neki később.

2014. nov. 14. 16:00
 25/28 anonim ***** válasza:
Miért van az, hogy a gyk alapján mindenkinek elszakad a gumi?
2014. nov. 22. 23:28
 26/28 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Vélhetően azért, mert akkor senki nem ír ki kérdést, amikor nem szakad ki (bár vicces lenne egy "Örültök velem, hogy ma sem szakadt ki a gumi?" kérdés), másrészt sokan kifogásnak használják, ha nem védekeztek. Velem pl. az előbbi volt.
2014. nov. 23. 02:51
 27/28 anonim ***** válasza:
Én leszek az első, aki kiírja, hogy NEM szakadt el a gumi! :D
2014. nov. 23. 11:56
 28/28 anonim ***** válasza:
19 éves vagy nagykorú amúgy magánügy . Minek idegesítenéd vele?
2014. nov. 23. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!