Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon vaskalapos vagyok,...

Nagyon vaskalapos vagyok, mert nem engedem a 2,5 éves lányom körmét lakkozni?

Figyelt kérdés

Rugalmasnak gondolom magam, szeretem ha "csajos" dolgokat csinálunk, vannak ékszerei, ha a nagyszülőkkel van azt csinál amit akar.

De ezt az egyet nem akarom engedni. Szerintem meg kell értenie, hogy ez nagylányos dolog, mint a miniszoknya, smink, kávé, bármi. Majd ha nagyobb lesz, nem fogom tiltani, de most még túl korainak érzem.

Mi a véleményetek?

2014. nov. 12. 08:49
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túl van ez az egész dimenzionálva.
2014. nov. 12. 15:16
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem játékosan, alkalmanként megengedhető egy ilyen pici lánynak is. Nekem is megvolt, nem oviban, nem a mindennapokon, de amikor esküvőre mentünk a kék ruhácskám mellé a körmöm is kék volt.

15-16 évesen vigyáztam is kisgyerekekre és volt olyan aki kérte, hogy fessem ki a körmét. Szülői engedély nélkül nem tettem meg, de miután anyuka rábólintott a kislány ujjaira is rákerült az a réteg lakk. Persze nem az éjsötét kékem, vagy pipacs pirosom, hanem egy olyan rózsaszín amiből gyakorlatilag csak annyi látszott, hogy megcsillan a fényben, de a kislány egésznap boldogan mutogatta mindenkinek. Most általános iskolás, de egy teljesen normális nem elzüllöt gyerek.

Óvodásként ünnepekre kaptam gyerekeknek való sminkkészletet, amivel volt, hogy az öcsémen gyakoroltam. Végül Ő is normális lett.

Nem ördögtől való dolgok ezek és bizonyos korlátok mellett engedni fogom az ilyesmit ha gyerekeim lesznek.

Mert nekem is megvoltak engedve, és emlékszem hihetetlenül jól éreztem magam amikor még a fogamra is felkentem a magenta színű rúzst, vagy épp Barbinak képzeltem magam pedig valójában úgy néztem ki, mint egy bohóc.

2014. nov. 12. 17:05
 33/34 anonim ***** válasza:

Kb. 3 éves koromban néha kilakkozta anyukám a körmöm, általában csak a kisujjakon. Gondolom mert láttam, hogy festi a saját körmét és kihisztiztem - erre a részre nem emlékszem, csak arra, hogy utána megbűvöltem csodáltam a kezem és baromi nagynak és szépnek éreztem magam. Sőt, sminkkészletem is volt, otthonra kipingálhattam magam, de utcára nem engedtek persze. :D

Most biztos azt gondolod, hogy anyukám egy felelőtlen alak és ripacsot nevelt, de elárulom, hogy a züllés a kamaszkoromból is kimaradt és normálisnak mondható felnőtt nővé váltam így is. :)

A gyerek nem fogja megérteni, hogy neked elveid vannak és nem érti, hogy miért lehet ékszere és miért nem lehet lakkozott körme. Attól, hogy egy-egy alkalommal kifested neki, nem történik tragédia, a mostani 3free meg 5free lakkok még csak nem is ártalmasak. Meg vannak gyerekeknek való vízbázisú "lakkok" is. Inkább a szabályokat fektesd le, hogy oké, de bölcsibe így nem mehet. Vagy ha elteszi a játékait előtte vagy a szülinapján. Néha érezze magát ettől kicsit különlegesnek. A tiltással sokszor többet árt az ember.

Persze azt nem támogatom én se, hogy hupilila meg neonzöld körmökkel mászkáljon állandóan, ilyen értelemben igazad van.

De persze te döntesz, a te gyereked és a nyafizást is neked kell hallgatnod. :D Nem hiszem, hogy másnak sok beleszólása van - már apukán kívül persze.

2014. nov. 12. 19:12
 34/34 anonim ***** válasza:

Van kifejezett gyerek-körömlakk, Claire's-ben lehet kapni, vizzel lejön,de nagyon szép. Az én hatévesem szilveszterkor,szülinapkor használhatja.

De őszintén szólva 2,5 évesen a kezét törtem volna le annak,aki csak közelít ilyesmivel a gyerekem felé.

2014. nov. 13. 18:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!