Nagyon vaskalapos vagyok, mert nem engedem a 2,5 éves lányom körmét lakkozni?
Rugalmasnak gondolom magam, szeretem ha "csajos" dolgokat csinálunk, vannak ékszerei, ha a nagyszülőkkel van azt csinál amit akar.
De ezt az egyet nem akarom engedni. Szerintem meg kell értenie, hogy ez nagylányos dolog, mint a miniszoknya, smink, kávé, bármi. Majd ha nagyobb lesz, nem fogom tiltani, de most még túl korainak érzem.
Mi a véleményetek?
Nem szabadna ilyet látnia.
A bölcsiben talán szólni kellene a vezetőnek, vagy a pedagógusoknak, hogy szóljanak a szülőknek, vagy nem tudom szokott-e ott lenni ilyen "szülői értekezlet", valahogyan a szülők tudtára kell adni.
Ha ilyen idősen elkezdenek érdeklődni, az kellemetlen lehet és igencsak rossz.
Nem mindegy hogy valaki 13-14 évesen fedezi ezt fel, vagy már fiatal szinte kisbabaként kezdi tapasztalni ezeket a "mű" dolgokat. Holott ők még olyan kis bársonyosak és törékenyek.
Egyszer egy ismerősömnek a kislánya amikor pár éves volt, 2-3, kivasalta valaki a kislány haját. Mondanom sem kell, azonnal leégett az egész, letört, hiszen egy vékony babahaj teljesen másként reagál ezekre a hőhatásokra, mint egy 20-30 éves hölgy haja, akinek ez meg se kottyant volna.
Tönkre is teheti a körmét.
Nem szabad!
Akad olyan is aki azzal orvosolja a kislány hajthatatlanságát, hogy halvány vagy színtelen lakkal festi ki, mert úgy gondolja a "kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad".
De ne folyamodj ezekhez, ne csak tiltsd neki, magyarázd meg neki hogy ezt nem szabad. Most kell meghúzni a határokat, különben 13-14 éves korára már hiába fogsz sírni hogy durvábbakat akar. Most kell ránevelni :)
Szerintem, ha néha-néha otthon egy csajos napon megengeded nem dől össze a világ! Nem oviba, meg játszóra, csak otthon egy fél órára. Ettől Ő is boldog lesz, és nem történik semmi tőle!
Kisfiam egyszer úgy jött haza, hogy igazi csajos illat lengte körül. Mikor kérdeztem honnan van, mondta, hogy a dadus indulás előtt befújta magát, és Ő is kért egy picit. A pulcsija ujjára kapot egy pöttyet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!