Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon vaskalapos vagyok,...

Nagyon vaskalapos vagyok, mert nem engedem a 2,5 éves lányom körmét lakkozni?

Figyelt kérdés

Rugalmasnak gondolom magam, szeretem ha "csajos" dolgokat csinálunk, vannak ékszerei, ha a nagyszülőkkel van azt csinál amit akar.

De ezt az egyet nem akarom engedni. Szerintem meg kell értenie, hogy ez nagylányos dolog, mint a miniszoknya, smink, kávé, bármi. Majd ha nagyobb lesz, nem fogom tiltani, de most még túl korainak érzem.

Mi a véleményetek?

2014. nov. 12. 08:49
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
59%

Nem szabadna ilyet látnia.

A bölcsiben talán szólni kellene a vezetőnek, vagy a pedagógusoknak, hogy szóljanak a szülőknek, vagy nem tudom szokott-e ott lenni ilyen "szülői értekezlet", valahogyan a szülők tudtára kell adni.

Ha ilyen idősen elkezdenek érdeklődni, az kellemetlen lehet és igencsak rossz.

Nem mindegy hogy valaki 13-14 évesen fedezi ezt fel, vagy már fiatal szinte kisbabaként kezdi tapasztalni ezeket a "mű" dolgokat. Holott ők még olyan kis bársonyosak és törékenyek.

Egyszer egy ismerősömnek a kislánya amikor pár éves volt, 2-3, kivasalta valaki a kislány haját. Mondanom sem kell, azonnal leégett az egész, letört, hiszen egy vékony babahaj teljesen másként reagál ezekre a hőhatásokra, mint egy 20-30 éves hölgy haja, akinek ez meg se kottyant volna.

Tönkre is teheti a körmét.

Nem szabad!

2014. nov. 12. 09:22
 12/34 anonim ***** válasza:
89%
Ja, jövőre meg elkezdik festeni a haját, amikor meg általános iskolába megy csináltat pár tetkót.
2014. nov. 12. 09:27
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Akad olyan is aki azzal orvosolja a kislány hajthatatlanságát, hogy halvány vagy színtelen lakkal festi ki, mert úgy gondolja a "kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad".

De ne folyamodj ezekhez, ne csak tiltsd neki, magyarázd meg neki hogy ezt nem szabad. Most kell meghúzni a határokat, különben 13-14 éves korára már hiába fogsz sírni hogy durvábbakat akar. Most kell ránevelni :)

2014. nov. 12. 09:31
 14/34 anonim ***** válasza:
84%
Az én lányaim 6 és 3 évesek. Néha néha kérik, hogy lakkozzam ki nekik, eddig kb 3x volt nekik festve. Mindig ezeket a szineket raktam ki eléjük: szintelen, fehér, világos rozsaszin. Általában a rozsaszint kérik :) Sztem semmi rossz nincs benne, persze nem feketére meg erős szinekkel kell. Vessetek meg nyugodtan :)
2014. nov. 12. 09:38
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én festem, ő is szeretné, választhat színt is. DE mindkét kezén egyetlen körmöt, és ovi előtt lemosandó. Simán belemegy. Nem tiltom, mindössze kompromisszumot kötök vele. A szülinapján mindet kifestettem neki, de azt is lemostuk ovi előtt.
2014. nov. 12. 09:51
 16/34 anonim ***** válasza:
94%
jaj ilyen nekem is volt, akkor már általános iskola alsó tagozatba jártam, egyetlen kezemen a kiskörmöt megengedte anyu, többit nem. mivel nem engedte a többit így elfogadtam az ajánlatot. próbáld meg ezt a módszert ha nagyon nagy a hiszti. de először ne engedd sehogyan, és magyarázd el hogy nem szabad.
2014. nov. 12. 09:55
 17/34 anonim ***** válasza:
96%
Az enyém 5 éves, és mivel én is festem szokta kérni, hogy neki is. Én a sajátomat is halvány színekkel festem, így neki is csak az opció. Oviba nem engedjük így, esetleg hétvégén lehet, de igazából két havonta jut eszébe. Nem tudom itthon lehet-e kapni, de a húgom hozott Írországból olyan gyerek körömlakkot, ami vízzel lejön. 2,5 évesen mondjuk én se engedtem neki, de sok ismerős kislánynak volt kifestve már akkor. Én azt vettem észre, hogy így hogy tudja hogy lehetne, már nem is érdekli annyira.
2014. nov. 12. 10:08
 18/34 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem, ha néha-néha otthon egy csajos napon megengeded nem dől össze a világ! Nem oviba, meg játszóra, csak otthon egy fél órára. Ettől Ő is boldog lesz, és nem történik semmi tőle!

Kisfiam egyszer úgy jött haza, hogy igazi csajos illat lengte körül. Mikor kérdeztem honnan van, mondta, hogy a dadus indulás előtt befújta magát, és Ő is kért egy picit. A pulcsija ujjára kapot egy pöttyet. :)

2014. nov. 12. 10:10
 19/34 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem max. úgy fér bele, ahogy írták, hogy egy-egy körmét kilakkozod, vagy esetleg ha hosszabb szünet van otthon lehet felkenni egy rózsaszín/színtelen lakkot (mondjuk ez is inkább már olyan 4 éves kor után). Természetesen utcára, óvodába, bölcsibe nem engedném így.
2014. nov. 12. 10:15
 20/34 anonim ***** válasza:
40%
igen meglehet néha engedni otthon, ha nagyobb. de kedves válaszolók, felfogtátok hogy 2,5 éves??
2014. nov. 12. 10:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!