Nagyon vaskalapos vagyok, mert nem engedem a 2,5 éves lányom körmét lakkozni?
Rugalmasnak gondolom magam, szeretem ha "csajos" dolgokat csinálunk, vannak ékszerei, ha a nagyszülőkkel van azt csinál amit akar.
De ezt az egyet nem akarom engedni. Szerintem meg kell értenie, hogy ez nagylányos dolog, mint a miniszoknya, smink, kávé, bármi. Majd ha nagyobb lesz, nem fogom tiltani, de most még túl korainak érzem.
Mi a véleményetek?
nekem is ennyi idős a lányom, teljesen egyetértek azzal aki azt mondja hogy korai. én sem engedtem meg amikor a nagyobb unokahug megkérdezte hogy kifestheti a körmét a lányomnak.
(fiam első osztályos, van olyan kislány az osztályàban akinek szőke tincsek vannak festve a hajába.)
Ha neked nem fér bele, akkor nyilván abba az irányba tereled a gyerkőcödet. És ez is ugyanolyan jó, mint az aki engedi a gyerekének. Szerintem.
MIndenki úgy neveli a saját gyerekét ahogy akarja.
Nekem 13 éves a lányom. Kicsi korában talán összesen 2-szer volt rózsaszínre kifestve a körme. Nyilván oviba nem engedtem, de én nem láttam ezt akkora bajnak hogy ne engedtem volna meg. Hatalmas örömmel és büszkén mutogatta a nagyiknak.
Aztán nem is érdekelte már utána a dolog.
ÉN sminkeltem is magam, a hajam is festve van, néha felveszek magas sarkút is, de őt ezek sosem érdekelték.
Ebben az évben nyáron volt ( tehát már 13 évesen) először hogy kisminkelte magát. Ezt nem engedem neki, lemosattam vele ehhez még bőven gyerek és nem engedem hogy egyrészt idősebbnek mutassa magát másrészt sokkal szebb t6ermészetesen, ráér ezzel még. A körömlakkozás most már nagyon téma. Ebbe nem szólok bele, csak a suliba nem engedem, egyébként olyanra pingálja a körmeit amilyenre akarja.
Valamelyik válaszoló írta hogy ha most engeded neki a körömfestést, akkor 13 évesen meg tetkót akar és hajat festeni.... Ugyan már! Mekkora badarság ez!!!!!
Nevelés kérdése az egész, a szülőn múlik minden mit enged és mit nem.
Az én gyerekem is nyüszített idén nyáron hogy had festesse be a haja alját kékre, vagy pinkre (!!!!!!!- azt hittem hanyatt vágódóm) mert most az a menő... Pár hétig meccseztünk, de aztán belátta hogy se hupilila se semmilyen más színű nem lesz a haja, marad szép természetes szőkésbarna. Kompromisszumra talán képes lettem volna, mert elvittem egy fodrászkellékes boltba ( már meguntam a napi hisztijét..) és megmutattam neki a színes póthaj csíkokat( amit csattal kell rögzíteni a hajhoz, 1-et kapott is volna de nem élt a lehetőséggel mondván hogy az ciki... Úgyhogy édes lányomnak bele kellett törődnie hogy ez van, de beletörődött és azóta nem téma.
tetkót hírből sem akarna, ezt tudom hogy neki soha az életben nem lesz mert retteg a tűtől és a fájdalomtól. ugyanez a piercing-el is, tudom hogy ez sem lesz neki soha :-) ez azért megnyugtat.
igazival én sem engedném
de anno volt olyan vízbázisú sminkészléte ami a fürdéssel lejött :-)
azt engedtem neki de csak otthon és a nagyinál imádta kenceficézni magát
oviba nem mehetett benne!
de otthon játszani miért ne ...
most 13 éves és utálja a sminket .... pedig most egy kis szempilla spirált és szolid lakkot simán engednék neki ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!