Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek rossz anya leszek,...

Szerintetek rossz anya leszek, ha már most nem hoz lázba a baba?

Figyelt kérdés

Még csak két hónapos terhes vagyok, de egyáltalán nem foglalkoztat a terhességem. Csak az jár a fejemben, hogy milyen rettenetes lesz a szülés.

Tervezve volt a baba, de nem most, így fel sem tudtam rá készülni. Párom és anyósomék örülnek nagyon. Mi lesz így a babával?

2014. nov. 11. 18:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Nem:) Hidd el, hogy még a leggyermekbarátibb ember is így gondolkodik ahogy te, egészen addig míg meg nem mozdul a babád, akkor változik meg a nő. Addig egy tőle idegen állapot.
2014. nov. 11. 18:23
 2/13 anonim ***** válasza:
76%
Azért ne tegyünk ilyet komoly, tényszerű kijelentéseket, mert aztán aki nem érzi így, azt hiszi, hogy nem normális.
2014. nov. 11. 18:26
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Még nagyon az elején vagy, később változni fognak az érzéseid. Ne aggódj! :)
2014. nov. 11. 18:28
 4/13 A kérdező kommentje:
Mi lesz akkor, ha nem? Sosem értettem a terhes nőket akik simogatják a hasukat stb.
2014. nov. 11. 18:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben vagyok én is, igaz, én még nem vagyok terhes, de próbálkozunk. Orvosnál is voltunk, épp ő mondta, hogy jó lenne ha elkezdenénk mert nem minden 100% és lehet később nehezebb lesz, ha szeretnénk ne várjunk.

Szeretnék gyereket, de most valahogy nem érzem azt amit talán kellene, szerintem a családban, még a sógornő gyerekeit is beleszámítva mindenki jobban akarja a babát, mint én.

Azt mondják, a terhesség alatt, ahogy nő a baba majd felkészülsz rá teljesen, ha már megszületik akkor Te is szeretnéd majd, ha most úgy érzed nehéz lesz vele foglalkozni és nem fogod kibírni, akkor is addigra fel leszel rá készülve.

Nekem nem is feltétlenül a szülés a rettenetes, hanem az, hogy mindig is szerettem egyedül lenni és senkitől se függeni, azt csinálni amit szeretnék - na ezt kisgyerekkel el is felejthetem - ráadásul más gyerekeivel se nagyon tudok bánni. Elvagyok velük ha muszáj, de nem szeretek különösebben gyerekekkel lenni.

2014. nov. 11. 18:34
 6/13 anonim ***** válasza:
90%

Nem kötelező hasat simogatni, dúdolgatni, meg a hasonló dolgokat...

Én is idegbajt kapok az olyan kismamától, aki csak a pocaklakókájával van elfoglalva, pedig már van 2 gyerekem.

Te majd úgy csinálod, ahogy neked jól esik, az anyai érzések is jönni fognak!

Nekem egy hónappal a szülés után jött el az érzés, hogy gyerekem van és anya lettem.

2014. nov. 11. 18:43
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
5-ös és kérdező- engem személy szerint megnyugtat, hogy nem csak nekem vannak ilyen gondolataim.
2014. nov. 11. 18:44
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Rosszabbat akkor tennél a babával, ha ezen stresszelsz, és mások elvárásainak akarsz megfelelni. Ha nem érzed így, akkor valószínűleg teszed a dolgodat ugyanúgy, mint előtte és lehet pont erre van szükséged egyelőre. Találkoztam már olyannal, aki az utolsó pillanatig nem érezte át, mert épp így volt, mint Te, akarta, de nem most. És képzeld, nagyon jó anya lett! :-)
2014. nov. 11. 18:48
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
En az 5.-ik,6.-ik hónap ban kezdtem érezni, hogy anya leszek.De ebben a szakban valami tigris anyai érzés jött rám.
2014. nov. 11. 18:55
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenkire száll le a rózsaszín köd a terhesség alatt, engem is kikerült. Sosem simogattam a hasamat és nem hívtam a magzatot pocaklakónak sem. De ettől függetlenül örültem a terhességnek és imádom a gyerekemet.

Olvass, informálódj, van még időd felkészülni. Engedd a dolgokat a saját útjukon menni, ne görcsölj rá semmire!

2014. nov. 11. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!