Szülők (Anyukák-Apukák)! Miért gondoljátok azt hogy a tinédzser lányotok csak ott alváskor tud szexelni?
"a 16-18 évesekről akik bár tinédzserek jóval érettebbek a koruknál (ez igenis jellemző a mai világra)"
Nem. Egy tinédzser meg pont honnan tudja?
Én is azt mondtam tinédzser koromban, hogy érettebb vagyok a koromnál. Szerintem nagyon kevés ember van, aki nem hitte azt tiniként, hogy érettebb. De nem is kell 10 évnek eltelnie, 3-4 év múlva visszanézel, és röhögsz majd, hogy nem, senki nem volt érettebb a koránál.
Különben sem a szex a fokmérője az érettségnek, jól is néznénk ki.
21!
ha azt állítod, "senki sem érettebb a koránál", azzal azt mondod, h minden ember egyenlő tudással és élettapasztalattal rendelkezik tinédzserként. Ez nem igaz, ilyen nincs.
Akinek mindent a segge alá raknak, az valószínű sokkal éretlenebb, mint aki esetleg rosszabb körülmények között él, már 16 évesen iskola mellett dolgoznia kell, rákényszerül a felelősség megtanulására, és arra, hogy magát ellássa, önálló legyen.
Akit ér egy trauma gyerekként vagy tinédzserként, azok is szintén a nehézségek miatt nagyon sokat komolyodnak, ellenben az egyszerűbb élettel rendelkezők valószínűleg még a tapasztalatok hiánya miatt nem igazán kezelnek sok mindent éretten.
Akikkel a szüleik hosszú órákat beszélgetnek, eszmét cserélnek, rálátást nyer sokkal több dologra, az érettebb lesz, mint akit elhanyagolnak, hozzá sem szólnak, csak "útnak eresztik".
Nincs olyan, hogy sztenderd érettség szint egy korban sem. Már kisbabakorban más és más, nemhogy egy kamasznál.
Annyi külső befolyás éri őket, hogy nagyon sok minden csiszol azon, mennyire érettek. A pofára esések, nehézségek, és hasonlók változtatnak a legtöbbet.
Nem lehet senkit egy kalap alá venni. Ez olyan, mint ha azt mondanám, hogy minden 25 éves egyformán érett. Ilyen nincs.
Előzőhöz egyébként, ismerek több tinédzsert, és van olyan, hogy a kettő ég és föld a különbség, mind érzelmi intelligencia, mind tájékozottság és tudás tekintetében.
Szegény okos lány miért mondaná három nyelvvizsgával, felelősségteljes élettel, jó jegyekkel, és mindemellett kulturált szórakozással azt, hogy ő nem érettebb az ostoba, nemtörődöm, drogozó és minden héten mással szexelő kortársánál?
Te a helyében azt mondanád, hogy nem vagy érettebb a másiknál?
21!
Elég összehasonlítni a 40 évvel ezelőtti 16 évesek és a mostani 16 évesek viselkedését. Ne mondjad már hogy ugyanaz. És nem azt mondom hogy egy tinédzser érettebb mint egy 25 éves, mert ez hazugság, ezért mondtam hogy a koruknál érettebbek, tehát nem úgy viselkednek mint amit egy 16 évestől elvár az ember. Azért van különbség... még ilyen 'tinédzser aggyal' is feltudom ezt fogni.
"Elég összehasonlítni a 40 évvel ezelőtti 16 évesek és a mostani 16 évesek viselkedését."
És ez neked PONT nem fog menni, mert nemhogy nem éltél 40 évvel ezelőtt, de még a szüleid sem feltétlenül.
40 éve egy 16 éves vállát még sokkal több felelősség nyomta. Jóval nagyobb arányban fejezték be közülük a tanulmányaikat és álltak munkába. Felnőttebbek voltak, mert annak kellett lenniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!