Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Emberek, miért gondoljátok...

Emberek, miért gondoljátok azt, hogy minden tinédzser iszik, cigizik, szexel?

Figyelt kérdés

Mindenhol ezt olvasom, de nemcsak a felnőttek, a korombeliek is ezt hangoztatják. Pedig például az én sulimban egy elzüllött gyerek sem jár, annak ellenére, hogy járunk oda vagy 700-an. És az utcán is csak egy-két kirívó esetet látok, akkor miért kell miattuk az összes tizenévest elítélni? Utálom az általánosítást!

16/L

2013. jan. 25. 14:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon az emberek nagy része általánosít. (Végülis ez a mondat is egy általánosítás. :D)
2013. jan. 25. 14:54
 2/15 A kérdező kommentje:
Eszembe jutott egy közmondás, ami nagyon illik ide: Nem látja a fától az erdőt. Annyi normális tinit látok egy nap, miért nem veszitek őket észre?
2013. jan. 25. 14:55
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként honnan látod, valakin, hogy szokott-e szexelni? Vagy inni? Sok dolog van, amit nem látsz, mégis létezik.

A normális tinik normálisak, de a különös mindig "érdekesebb". Egy "normális tinik" műsort senki sem nézne meg, de a "terhes, drogos, alkoholista tizenévesek" adását mindenki árgus szemekkel figyelné.

Olyan, mint az otthonszülésről szóló hírek... azok alapján az ember azt gondolja, hogy minden otthon szülő nő hülye, mert meghal a gyereke vagy ő is... mert arról nem szólnak a hírek, hogy hány baba hal meg a kórházban, vagy hogy hány egészséges gyerek születik otthon.

De ha vigasztal, itthon mindenkit elítélnek valamiért. Most azért, mert tini vagy, később "alkoholista egyetemista" leszel, stb. stb. :D

2013. jan. 25. 15:27
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én észreveszem a normálisakat, sőt keresem is őket, hogy lássam, hogy azért még van aki jó irányba halad. Itt a környéken nagyon vegyes a társaság... akik kemény gimit választottak, azok inkább otthon vannak és rendesen tanulnak, de akik a szakiskolákba mentek, azok igenis isznak, cigiznek. Persze ott is van kivétel, de kevés. Én ezt látom felnőtt fejjel. A szexről meg annyit, hogy a rendesek is szexelnek, addig nincs is vele gond, amíg nem az utcán csinálják :-)
2013. jan. 25. 15:28
 5/15 senior24 ***** válasza:
32%
Nos nekem meg az a véleményem h minden okkal történik,nekem ne mondja egy tini sem h nem csinál ilyeneket,csak tagadnak mert fáj h felszinre tör az igazság.
2013. jan. 25. 17:29
 6/15 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy ismered mind a 700 diákot, aki a sulidba jár. :)

Írásodból ítélve szórakozni sem jársz, tehát ebből adódóan nem tudhatod, hogy mi folyik a hátad mögött.

Visszatérve a sulira, attól, még, hogy valaki a fent említett 3 dolgot műveli, egyébként lehet egy okos, aranyos, intelligens fiatal.

Nézz körül, hány felnőtt dohányzik a környezetedben. Szerinted ők mikor kezdték? Hát elárulom, nem 30akárhány évesen!

Itt gyakorin is rákereshetsz hasonló témájú kérdésekre, most épp nem találok egy normálisat sem.

Annak is utána olvashatsz, hogy hány szülő engedné meg, hogy a 16-17 éves gyereke nemi életet éljen, szerintem ők sem hülyék.

Az alkoholra épp nem tudok mondani egy elfogadható érvet sem, de hogy ha valakinek nem válik rendszeressé, akkor szerintem néha nem árt meg. :)

2013. jan. 25. 18:48
 7/15 anonim ***** válasza:
Mert valahogy akik ezeket csinálják, kitűnnek a tömegből, és többet is vannak tömegben. Ezért hiába van pl. 100-ból 10 elzüllőt, ha őket mindig látni, míg a többi otthon van.
2013. jan. 25. 20:30
 8/15 anonim ***** válasza:
59%

Én felvállalom, hogy minden nap cigizik szünetben, és hétvégente szoktam inni is, meg ha bepasizok akkor szexelek is. Szerintem ez tök természetes dolog.

16/L

2013. jan. 25. 23:51
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem természetes, de ez télleg így zajlik!
2013. jan. 26. 11:59
 10/15 anonim ***** válasza:
34%
a sex nem termeszetes?:D:Damugy ha tehetne minden tini sexelne.csak a rondak tobben vannak esnem kellenek senkinek.:Dmeg miaz hogy normalis?:Dszoval en aki cigizem meg iszom nem vagyok normalis?meg mert van egy baratnom es szoktam vele szeretkezni?ez olyan szornyu lenne?:D
2013. jan. 27. 01:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!