Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 17 éves lányom romák bűvkörébe...

17 éves lányom romák bűvkörébe került. Van itt olyan szülő, aki hasonló cipőben jár (t)?

Figyelt kérdés

2014. nov. 10. 18:29
1 2 3 4
 31/35 Holdviola29 válasza:
60%
Az a legnagyobb probléma itt, hogy a nagy többség előítélet alapján dönt pedig én mind2 okdalonn jártam már sajnos.Roma lányként olyan középiskolába kerültem ahol az osztályom 90%-a rasszista volt aminek az oka vagy kiváltója otthonról hozott volt(tudjátik ezt hozták otthobrók,bezzeg az én apám ha magyaroztam gyerekként akjir lekevert egy pofont,azért remélem érzékelitek a különbséget.Nem Szabolcs vagy Borsod megyéből származom.....szóval azért megbéllyegezni valakit mert a bőre színe más mint a többieké szánalmasnak tartom.....nem hinném,hogy 15 évesen azt érdemeltem,hogy az osztálytársaim a testnevelés óra után a sportcsarnok előtt megrugdossanak...( válasz neked kedves 30-as én is ítéljelek el mert fehér a bőröd színe és mert fehér bőrű osztálytársaim a földön fekve össze rúgdostak?Van jó és rosdz mind2oldalon és ezért nem hiszem ,hogy meg kell vessem a fajtámat mert jobb nevelést maptam mint az átlag ...) Az osztályfőnököm a felbújtót védte amikor az apám vert neki egy fülest,mert még a szülei sem bírtak vele anno???Sajnálom,hogy egyes embereknek más dolguk sincs mint mások felett ítélkezni.Mellesleg nem ítélkezem a fajtám felett nagyon sok roma barátom /barátnőm van,nem értem miért jobb ember az a roma a mádiktól amelyik megtagadja a származását??? Hol a mùltja annak az enbernek aki megtagadja a származását???!!!Miért ér többet???" Aki pedig így gonfolkodik az szégyellje magát,nézzen tükörbe és le is köpheti a tükörképétét büszke lehet magára gratulálok!!!.).Kapjunk már a fejünkhöz gyerekek mielőtt válaszokat ìrkálunk....jah mellkékesen szakmunkás után érettségit szereztem és szociális munkás diplomával családsegìtőben dolgozom ahol eléggé megoszlóak a problémák és sokmindennel találkozom.Jah a vőlegényem 8.kerületi "MAGYAR" férfi,aki tisztelnek és becsülnek a szüleim a legjobb barátnőm pedig egy Szőke hajú magyar lány,kapjunk a fejünkhöz gyerekek,nem minden a bőrszín....ki mit hozott otthonról???"?tükör...én ezt mondom....Te pedig kedves kérdező,nincs "BŰVKÖR" csak ember az arc mögött...ismerd meg ha azt látod,hogy a lányod rossz irányba halad illetve rossz a társaság akkor beszélgess el vele,ha pedig nincs baj hagyd,ha igazi barátok ők maguk sem engedik majd rossz irányba menni hidd el,nem mindenki rossz....nekem sokat segített anno a barátnőm mint tanulás mint pedig az "életben" való eligazodásban.Ne feledjétek válaszadók,mind2 oldalon van jó és rossz egyaránt. ;) :)
2014. nov. 13. 09:31
 32/35 anonim válasza:
100%
Jó sok baromságot írnak itt, de van bennük itt ott igazság. Lényeg, ha egy tinilánynak azt mondod,hogy rossz irányba halad, kiakad és csak rosszabb lesz a helyzet, megy szépen a cigó haverjaihoz akik ki is használják a sértődöttségét, és már a karjaiban is van.. Megpróbálhatod a fordítot pszichológiát is, és "összebarátkozhatsz" a cigókkal, mond lányodnak hogy jöjjenek át, sütsz valamit érezzék jól magukat stb.. Érd el, hogy a lányod zavarban legyen de nagyon, ha elég ideig csinálod talán hanyagolja őket.. Rizikós ez, de értelmesebb megoldás mint a liberális baromságok amiket a többiek írnak..
2014. nov. 14. 13:27
 33/35 anonim válasza:
100%
T 31-es HAllottál Bándi Katáról, vagy a gyereke szeme láttára agyonvert tanárról? Láttál már cigánytelepet? Vajon miért van az, hogy ingyen házakat , lakásokat kapnak. Pécsett egy fél városrészt kaptak. Miért van az ha végigmész egy falun, azonnal ki lehet szúrni melyik házban ki lakik.
2014. nov. 15. 12:41
 34/35 anonim válasza:
100%
Ismerek és ismertem is cigány embert. Ettől még vannak előítéleteim, és lesznek is, és ők emiatt nem ítélnek el. Tudják és megértik ezt. Nem a bőrszín alapján ítélek, és nem csoportokat. Egyénileg ítélek és tapasztalat alapján. Amikor meglátok egy cigány embert a villamoson, aki csak úgy van és semmi rosszat nem csinál, úgy tekintek rá, mint bárki másra. Azonban ilyet nagyon ritkán látok. Többnyire azt látom, hogy egymással kiabálnak (akkor is ha nem veszekszenek), 5 féle káromkodást eresztenek meg egy mondaton belül a gyereküknek (akikből 3-4 van), több gyereket szülnek a semmibe, úgy, hogy nem képesek eltartani őket. Azt látom, hogy képesek mindenbe belekötni ami nekik nem tetszik. Azt látom, hogy az autók tükrébe nézve lövik be magukat. Azt látom, hogy hajnalban, amikor én munkába megyek, ők a kocsmába, amikor munkából jövök, ők a kocsmából. Természetesen sok fehér emberre is igaz pár dolog, de túlnyomó többségük nem magyar akiket látok. Sajnálom, de én így látom. Ettől még, ha egy cigány ember hozzámszól normálisan (és nem pénzt kér meg cigit és füvet meg piát), akkor nem szoktam elküldeni a pi**ába. De amikor pénzt kér, úgy, hogy látszólag be van nyomva vagy ivott elég rendesen, akkor közel állok hozzá, hogy megüssem, teljesen mindegy, hogy cigány vagy magyar.
2014. nov. 15. 14:31
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha már így feljött ez a kocsma téma, hadd fűzzek hozzá én is valamit. Kocsmában dolgozom, a főnököm 15 éven át harcolt a cigányokkal, hogy ne járjanak be, így hálistennek mire én ide kerültem, nekem nem kellett. De azért betévednek néha. Fogyasztani nem nagyon akarnak, csak melegedni jönnek be. Nem tetszik nekik ha megkérdezem fogyasztanak-e, nem tetszik nekik a kínálat, sem az ár, nem a kiszolgálás. Nem lehet a szemükbe nézni, mert mint egy rühes kutya, azonnal rámförmednek: "Mi a f*. szt nézel te k*. rva?!" Nem merek kijönni a pultból mert úgy nézik a fenekem, mintha sose láttak volna nőt. Feleségül akar venni mindegyik, hiába mondom hogy van párom, egy magyar pasi a erre azt mondja oké bocs, a cigány nem, az azt mondja: engem az nem zavar, elverem a pasidat és akkor az enyém leszel.

Nagyon sokat tudnék még írni erről, ha felfele pontoztok, lehet írok még majd.

2014. nov. 15. 23:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!