Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 17 éves lányom romák bűvkörébe...

17 éves lányom romák bűvkörébe került. Van itt olyan szülő, aki hasonló cipőben jár (t)?

Figyelt kérdés

2014. nov. 10. 18:29
1 2 3 4
 21/35 Bence_ ***** válasza:
77%
Mit kap ott amit otthon nem?
2014. nov. 11. 10:37
 22/35 anonim ***** válasza:
27%
undorito ez az egesz ugy ahogy van! a romak es a nem romak kozott is van jo es rossz ugyan ugy! csak annyi h a mai vilagban sajnos a ciganyokat egykalap ala veszik hol ott vannak koztuk normalis civilizalt emberek!es persze h vannak olyan romak akik nem turik azt hogy ilyen emberek mint egy paran itt akik azert mert o ciganynak szulettet ezert elhordjak mindennek, az nem turi sot nem is fogja hagyni magat senkinek soha. de ha titeket nem romak igy ilyen szavakkal es banas moddal illetnenek akkor bezzeg ti sem hagynatok magatokat! szerintem ha meg a kerdezo nem szeretne h a lanya romakkal foglalkozzon akkor kosse a szoknyaja melle a lanyat,vagy ismerje mar meg a sajat lanyanak a barati koret koreit! mert egy nem roma tarsasag is ugyan ugy bele viszi a rosszba ha kislany ennyire befolyasolhato.
2014. nov. 11. 13:08
 23/35 anonim ***** válasza:
51%
Miért, hol_viola1, mégis ki vagy te, hogy bárki felett ítélkezz? Te talán választottad a társadalmi besorolásodat, bőrszínedet, szociális kultúrádat? Minden a te érdemed? Születtél volna putriba, megnézném a viselkedésedet.
2014. nov. 11. 18:52
 24/35 anonim ***** válasza:
81%
mutasd már meg, hogy hol ítélkeztem??? Példákkal alátámasztható tényeket közöltem, valamint azt, hogy VISELKEDÉS alapján ítélek. Az meg had legyen már a saját vállalkozásom, hogy kiről mi a véleményem...
2014. nov. 11. 22:13
 25/35 anonim ***** válasza:
38%

ma 09:47

"Nem bőrszín, hanem viselkedés alapján ítélünk."

Itt pl. Neked nem véleményed van. Ez nem vélemény. Te nem tényeket közölsz, hanem egy elbutult társadalom elfojtott frusztrációit vetíted ki másokra. Mert hibásokat keresel. Mindegy, hogy ki, csak utálni lehessen. Legyen cigány, aki lop, bűnöz, akármit csinál. Mintha ezt nem tenné meg a magyar is. Na jó, akkor legyen a magyar, a fehérgalléros. Vagy legyen a politikus. Vagy a bankok. Vagy Bin Laden. Mindegy, csak ítélhessünk el valakit, addig se kell a saját nyomorunkkal törődnünk, igaz-e?

2014. nov. 11. 22:32
 26/35 anonim ***** válasza:
84%

#22: "a romak es a nem romak kozott is van jo es rossz ugyan ugy!"

Egyáltalán nem UGYANÚGY.

A romák között SOKKAL TÖBB az erőszakos bűnöző, mint a fehér emberek között.

Nem láttál még filmet, nem olvastál még riportkönyvet magyar börtönről soha? Az elítéltek kb. 90%-a cigány.

2014. nov. 12. 00:21
 27/35 anonim ***** válasza:
76%
Buta az, aki úgy gondolja, amiért nem vesz tudomást egy problémáról (vagy hagyja magát etetni az eltussolással), akkor egy probléma már nem is létezik. A romák óriási százaléka nem olyan értékrend szerint él, mint a magyar. Ismerek egyet-kettőt, akik normálisak, pl van a rokonságomban egy 50-es üzletember, volt egy félcigány osztálytársnőm, aki azóta divattervező külföldön, és egy másik, aki szintén külföldön van és egy nagyobb szállodában tölt be vezető beosztást. Ez a típus azonban láthatóan nem alkot összefüggő csoportot, hogy bandákat alkotva járják az éjszakákat. Engem, a családomat és a barátaimat eddig KIZÁRÓLAG romák részéről ért atrocitás, minden ok nélkül, nagyon sokszor. Nagyon durva esetek is történtek a szemünk előtt. A magyarok között is vannak lecsúszott, agresszív alakok, de ameddig ez csak pár százalékot tesz ki, addig a romák között szinte mindenkire jellemző. Akire nem, az is elismeri, hogy mi a tipikus, és igyekszik távolságot tartani a züllött elemektől. Normális értékrenddel bíró romának általában nincsenek roma barátai. Az előítélet nem véletlenül szokott kialakulni, ugyanis feltétele a túlélésnek. Szóval semmi értelme a szépítésnek, akit valahol betaláltak ezek a dolgok, azok nyugodtan húzódjanak vissza az életükbe, és éljenek azokkal, akikkel jónak látják. Ugyanakkor egy szülő hadd tudja már, hogy milyen helyzetben akarja óvni a gyerekét, még ha csak 90% is az esélye, hogy baj lesz. A romák mesteriek a manipulálásban, sokuknak az egész élete erre épül. Egy tizenéves gyereket nagyon könnyen a "bűvkörükbe" vonnak, befogadják, a gyerek pedig örül, hogy tartozik valahova. Csak éppen ez a kapcsolat őt lerántja, ha olyan az a társaság. Ameddig egy darab barátnőről van szó, addig nincs baj, de ha egy egész bandáról, akkor már jobb az óvatosság.
2014. nov. 12. 00:59
 28/35 anonim ***** válasza:

tegnap 22:32

hát te nagyon buta vagy, ha nem jut el a buksidig, amit írtam...

2014. nov. 12. 08:05
 29/35 anonim ***** válasza:
40%
kepzeljetek enis roma vagyok! es megis kulturalt civilizalt lany no vagyok! akkor en is azert mert roma vagyok akkor engem is kerulni kell mert rossz ember vagyok ugyan haggyuk mar! nem drogozom nem vagyok lopos es nemvagyok buntetett. normalis eletet elek!! nem tudom nektek ha ti is romanak szulettetek volna hogy esne az amikor ezekkel a szavakkal illetnenek titeket??!! ja mert tinektek van allasotok es penzetek akkor ti vagytok a felsobb renduek..ti is ugyan olyan emberek vagytok mint mi csak annyi h nektek feher a borotok. koztetek is van rossz aki lop csal hazudik fuvezik vagy eppen alkoholizal es ez legyen felnott vagy tizen eves.titeket is lehetne mas szoval illetni az helyett h magyar lehete. csak tudjatok nem vagytok arra venni a faradtsagot h megismerjetek a romakat. igen vannak koztuk normalis emberek akiknek eretsegi vagy szakma ott van a kezukben tisztesegessen meg dolgozva erte. ugyhogy gondolkodjunk mar el h valojaban mit is mondontok amikor ciganyzotok! nem kell am mindenkit egy gykalap ala venni!amugy meg tudjatok amikor irjatok a valszt a kis negyzet alatt ottvan h tragarkodasert,RASSZISTA irasokert TILTAS JAR! valoszinu nem itt kellene ilyenrol beszelni.
2014. nov. 12. 21:30
 30/35 anonim ***** válasza:
Akkor miért lehet ilyen kérdést feltenni, ha tiltás jár a válaszért? Kedves roma hozzászóló, senki nem vonta kétségbe, hogy te civilizált és kulturált vagy, viszont veled nem találkoztam, akivel pedig igen, az 95%-ban negatív élmény volt. Azért mert neked rosszul esik, én mégis a tapasztalataim alapján élem az életem. Nem, nem mondhatnám, hogy bőrszín alapján ítélem el az embereket.. semmi bajom, az ázsiaiakkal, feketékkel, törökökkel.. sosem bántottak engem. Amikor viszont csordában jönnek felém magyarozva, mikor nyilvánvalóan egyedül vagyok és gyenge vagyok, az nem kelt bennem tiszteletet az elkövetők iránt. Ha ez többször megtörténik velem és más ismerőseimmel, családtagommal is, akkor pedig levonom a következtetést. Miért gondolod, hogy veled ugyanúgy viselkedik a többi roma, mint egy nem romával? Te azt tudod, milyen a probléma egyik végén lenni, de fogalmad sincs, milyen a másikon. Gondolom áldozatnak érzed magad, amikor negatív megkülönböztetésben van részed, én pedig áldozatnak érzem magam, ahányszor végigmegyek az utcán. A te helyzeted változhat, ha tanulsz, állást szerzel vagy pusztán normális életet élsz: az emberek elfelejtik a származásod. Én viszont bármit csinálok, sosem leszek nagyobb biztonságban az utcán.
2014. nov. 12. 23:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!