Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy rosszul döntöttem?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, egyetemre járok. És ez lenne az egyik problémám.. nem érzem magam késznek az egyetemre, és nem is érdekel amit tanulok. Biológia szakos hallgató vagyok. Anyu úgy kezel mintha 20éves lennék és teljesen egyértelmű lenne, hogy nekem ezt kell csinálnom. A gimnáziumom is azért választottam, mert biológiát akartam tanulni. 10-ben át akartam menni művészetire, de végül maradtam a gimiben mert "művészetből nem lehet megélni" és mivel ezen kívül a biológia az egyetlen ami érdekel, ezzel felvételiztem.Végig úgy gondoltam, hogy nem baj ha nem szeretem annyira, majd végig csinálom valahogy, de most, hogy már tényleg élesben megy az egész, kezdek besokallni és úgy érzem nagyon nem állok készen erre az egészre. 2évig még a gimiben kéne ülnöm a korom szerint, ráadásul olyasmit tanulok, amivel nem szeretnék foglalkozni az életemben. Mindig is valamilyen gyakorlatias foglalkozást képzeltem el magamnak, még az asztalosság is közelebb állna hozzám mint az hogy egész nap egy laborban üljek. Úgy érzem már 5 évesen el lett b***a ez az egész, amiért előbb mentem oviba, és most jött el az a pont hogy ez a korkülönbség érződik is. A szaktársaim közül mindenki ezzel szeretne foglalkozni, lelkes, én meg nem tudok örülni, nem érzem magam odavalónak.

A családban mindenki diplomás, és ha elmondom ezt a szüleimnek, akkor tudom, hogy azt fogják reagálni, hogy csak azért mondom mert sokat kell tanulni és lusta vagyok, meg hogy mások bezzeg hogy örülhetnének ha azt tanulhatnák amit én, én viszont minden hétvégén bőgve utazok vissza a koliba, annyira gyűlölöm ezt az egészet. Szívesen elvégeznék valamilyen okj-s művészeti képzést, mint amilyet a nővérem is csinál, de egyszerűen félek ezt az egészet elmondani, mert rohadtul csalódni fognak bennem. Lehet hogy pár év múlva máshogy fogok erről gondolkodni, és még egyszer nekifutok majd az egyetemnek, de most még nem állok rá készen és mielőbb abba kéne hagynom, mert nem szeretném a támogatott féléveim pazarolni.

2014. nov. 9. 20:09
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

nekem rögtön az jutott eszembe, hogy valaki hogy megy 17 évesen egyetemre.

Nos, nálunk is így volt, azért nem mehettem Zeneművészetire, mert abból nem lehet megélni.

Nagyon fiatal vagy, az egyetemről ne tegyél le, de kérj egy kis időt a szüleidtől. Ha jól látom, ennek anyagi problémája nincs.

Amúgy csak az én meglátásom, de rengetegen örülnének, ha lenne ilyen lehetőségük.

2014. nov. 9. 20:50
 22/39 anonim ***** válasza:
12%

Azért 3 helyett 1 évesen oviba menni nem semmi. Elég idióta szüleid vannak, hasonló óvónővel, ha ezt engedték (ha két évvel a korod előtt jársz, akkor ez a helyzet, nem?)

Aki ezt megengedte, azt fel kéne pofozni, már bocs.

2014. nov. 9. 20:50
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a szüleid magasról tesznek rád és az igényeidre.
2014. nov. 9. 20:51
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. És komolyan gondoltam,hogy 17 évesen szar egyetemre járni. :D
2014. nov. 9. 21:00
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Senki se tud számolni? 96 végén született, akkor most lesz 18, vagyis 2.5, majdnem 3 évesen ment oviba. ez azért nem tragédia.
2014. nov. 9. 21:11
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, én például gimi után egy évig inkább okj-s képzésre jártam, mert érettségi környékén rájöttem, hogy nem akarom azt csinálni, amire egész gimi alatt készültem. A következő évben egy teljesen más szakra kezdtem el járni, amit utána otthagytam, mert nem tetszett, és elkezdtem egy harmadikat, ami viszont már bejött annyira, hogy végig is csináljam. Azt nem mondom, hogy olyan területen dolgozom, mint amin végeztem, de ha valaki elég intelligens és életrevaló, úgyis lesz munkája.

Fiatal vagy még, nyugodtan hagyd ott a bioszt és menj el művészeti képzésre, a te szüleidnek is meg kell érteniük, hogy valami mást szeretnél. És ha azzal végeztél, még mindig csak húsz körül leszel. Mások ennyi idősen kezdik az egyetemet, nem fogsz kilógni közülük, viszont néhány évvel több tapasztalatod lesz abban, hogy mit is szeretnél pontosan kezdeni az életeddel. Ha maradsz, csak veszíthetsz, mert rosszul fogod magad érezni és elköteleződsz egész életedre (a következő egyetemi képzésért már fizetned kéne), a váltással viszont csak jól járhatsz, és ha úgy érzed, még mindig felvételizhetsz pár év kihagyás után is megint bioszra.

2014. nov. 9. 21:12
 27/39 anonim ***** válasza:
30%

még csak 11.-be kellene járnia, de már egyetemista, akkor két évvel jár a kortársai előtt (egyébként 12-be járna, a lányom 97 márciusi, most végzős)

Szóval számolni tuti nem tud, bárhol tanul is.

2014. nov. 9. 21:17
 28/39 A kérdező kommentje:
#22 2 évesen mentem oviba..
2014. nov. 9. 21:19
 29/39 A kérdező kommentje:
az oviból is elmentem egy évvel hamarabb suliba. 1 évvel előbb mentem + év vesztes is lennék.
2014. nov. 9. 21:21
 30/39 A kérdező kommentje:
lehet ezt ragozni, de még mindig nem ez a lényeg..
2014. nov. 9. 21:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!