Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy rosszul döntöttem?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, egyetemre járok. És ez lenne az egyik problémám.. nem érzem magam késznek az egyetemre, és nem is érdekel amit tanulok. Biológia szakos hallgató vagyok. Anyu úgy kezel mintha 20éves lennék és teljesen egyértelmű lenne, hogy nekem ezt kell csinálnom. A gimnáziumom is azért választottam, mert biológiát akartam tanulni. 10-ben át akartam menni művészetire, de végül maradtam a gimiben mert "művészetből nem lehet megélni" és mivel ezen kívül a biológia az egyetlen ami érdekel, ezzel felvételiztem.Végig úgy gondoltam, hogy nem baj ha nem szeretem annyira, majd végig csinálom valahogy, de most, hogy már tényleg élesben megy az egész, kezdek besokallni és úgy érzem nagyon nem állok készen erre az egészre. 2évig még a gimiben kéne ülnöm a korom szerint, ráadásul olyasmit tanulok, amivel nem szeretnék foglalkozni az életemben. Mindig is valamilyen gyakorlatias foglalkozást képzeltem el magamnak, még az asztalosság is közelebb állna hozzám mint az hogy egész nap egy laborban üljek. Úgy érzem már 5 évesen el lett b***a ez az egész, amiért előbb mentem oviba, és most jött el az a pont hogy ez a korkülönbség érződik is. A szaktársaim közül mindenki ezzel szeretne foglalkozni, lelkes, én meg nem tudok örülni, nem érzem magam odavalónak.

A családban mindenki diplomás, és ha elmondom ezt a szüleimnek, akkor tudom, hogy azt fogják reagálni, hogy csak azért mondom mert sokat kell tanulni és lusta vagyok, meg hogy mások bezzeg hogy örülhetnének ha azt tanulhatnák amit én, én viszont minden hétvégén bőgve utazok vissza a koliba, annyira gyűlölöm ezt az egészet. Szívesen elvégeznék valamilyen okj-s művészeti képzést, mint amilyet a nővérem is csinál, de egyszerűen félek ezt az egészet elmondani, mert rohadtul csalódni fognak bennem. Lehet hogy pár év múlva máshogy fogok erről gondolkodni, és még egyszer nekifutok majd az egyetemnek, de most még nem állok rá készen és mielőbb abba kéne hagynom, mert nem szeretném a támogatott féléveim pazarolni.

2014. nov. 9. 20:09
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Egyetem elején rengetegen 17 évesek.

Még véletlenül se... nálunk pl egyedül én voltam, aki nem írhattam alá semmit beiratkozáskor, mert nem töltöttem még be a 18-at (nem voltam hat, mikor általánosba mentem).

2014. nov. 9. 20:35
 12/39 anonim ***** válasza:
29%
bocs, de mi az, hogy majdnem 97-es vagy????
2014. nov. 9. 20:36
 13/39 A kérdező kommentje:
#7 igazából nem érdekel igazán, hogy milyen fizetésem lesz, csak éljek meg belőle. Az orvosihoz viszont tényleg hülye vagyok, és nem is szeretnék ilyen nagy felelősséggel járó munkát majd, mert tudom hogy nem bírnám idegileg.
2014. nov. 9. 20:36
 14/39 A kérdező kommentje:
December végén születtem, ami azt jelenti, hogy ebben az évben kellett volna kezdenem a 11. osztályt.
2014. nov. 9. 20:37
 15/39 anonim ***** válasza:
14%
Hehe, ez a legújabb, hogy mindenki zseni, aki 17 évesen egyetemre megy? :D Nálunk még természetes volt. Persze akkor még nem húzták-vonták a középiskolát a végtelenségig, mint ahogy ez most divat...
2014. nov. 9. 20:38
 16/39 anonim ***** válasza:
11%
magyarul 96-os vagy. (teszem hozzá, két egyetemen tuti nem tanulhatsz, mert van két bioszos ismerősöm, és azért ők tudnának ilyen fiatalról az évfolyamukon).
2014. nov. 9. 20:39
 17/39 A kérdező kommentje:

Úr isten pont az a bajom hogy krvára nem vagyok se zseni se semmi, és nem akarok egyetemre járni még, mert 2évet elvettek az életemből.

Bocsánat a kirohanásért, de tényleg nem gondolom hogy bárki zseni lenen aki ilyen idősen kezdi az egyetemet, én viszont még rohadtul nem vagyok elég érett hozzá.

2014. nov. 9. 20:41
 18/39 A kérdező kommentje:
Melyik egyetemen nem tanulhatok? Szerintem tökmindegy, hogy melyiken nem tanulhatok, az a lényeg hogy melyiken tanulok. Ez viszont a kérdés szempontjából teljesen felesleges információ.
2014. nov. 9. 20:43
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Csináld meg a félévet, aztán passziválj a következőben, és lesz fél éved eldönteni, mit akarsz. Addig meg elkezdesz valami okj-t. Szüleidnek mondd, hogy fiatalnak, éretlenek érzed magad, nagyon leterhel, de nem szeretnéd végleg otthagyni, csak mást csinálni egy kicsit, gondolkodni.
2014. nov. 9. 20:45
 20/39 A kérdező kommentje:
Am nagyon sok a hallgató és nekem nagyon kevés az ismerősöm, a születési dátumom meg nincs a homlokomra írva, szóval simán járhatok az ismerőseiddel egy egyetemre. :/
2014. nov. 9. 20:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!