Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A páromnak van egy 5 éves...

Kicca kérdése:

A páromnak van egy 5 éves kislánya, az exével csak a kislány miatt próbált együtt lenni, nem házasodtak össze, lenyeg, hogy az ex nem engedi, hogy lássam a kislányt, pszichiáterhez cipeli, hogy ne találkozhassunk. Ti mit tennetek?

Figyelt kérdés

A kislány meg könyörög, hogy láthasson, rajzol, üzeneteket küld stb. Azt mondja az ex hogy ha több gyerektartast fizet a párom akkor találkozhatunk a kislánnyal, de ezt nem tudjuk sajnos megengedni magunknak. A birosag a pszichologus miatt azt döntötte, hogy nem találkozhatunk és csak a pár közösen aláirt papírja valtoztathatna a dolgon. De ez a nö elvezi hogy a páromnak vagy a kislanyatol vagy tolem tavol kell lennie, csak a penz erdekli ami Meg ugye nincs. Ui: ö bezzeg felallasban dolgozik es a maradekot tudjuk kitol varja.

Nagyon szeretném látni a kislány, hisz a kozos jovonk resze lesz...remelem!

2014. nov. 9. 11:04
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
A gyermeket ebben az orszagban sajnos (nem Magyarorszagon elunk) minden esetben az Anya kapja Meg ha drogos akkor is.
2014. nov. 9. 13:46
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo ez a gyerek meg nincs tul a dolgokon,befolyasolhato. Miert nem tudtok türelmesek lenni? Ha igazan szereted tudsz varni. A vizsgalatokkal,vitakkal csak rontotok a lelki allapotan. Miert nem ertik meg ezt a felnöttek? Mindenki azt szajkozza hogy a gyerek az elso megis csak a sajat erdek szamit. Akarod a gyereket most azonnal ez a lenyeg. Akkor is ha ezzel összezavarjatok megjobban?
2014. nov. 9. 13:51
 23/37 A kérdező kommentje:

Koszi 12-es azt hittem elszabadul a pokol! Tenyleg nem akarok semmi rosszat :(

Koszonom az utolso ertelmes hozzaszolast is, tobb lappal ez elott irtam, hogy varok akkor termeszetesen. A pszichologus gondolom ugy is jelezni fogja amikor már minden oke.

2014. nov. 9. 13:58
 24/37 A kérdező kommentje:
Jah es ugye azt is irtam, hogy a vizsgalatokra az anyja viszi rendszeresen. Aki amugy hivatalosan es tok komolyan azt hiszi hogy boszorkany...szoval szereny velemenyem szerint lehet nem a gyermeknek kellene pszichologus.
2014. nov. 9. 14:02
 25/37 anonim ***** válasza:
79%

Na várjunk. Ez azért nem egészen úgy van, ahogy elképzeled.

Akkor először: Nem a te gyerekedről van szó, tehát TE semmilyen körülmények között nem kérhetsz láthatást. Az kizárólag az apa joga lenne és rá vonatkozik.

Másodszor: Nem hinném hogy csak a pénz érdekli. Nagyon sokan ezt mondják azok közül, akiknek gyerektartást kell fizetniük - érdekes módon. :) Mennyit fizet a párod? 20 körül? Azt hiszem valahol 19-20 körül van az alap, aztán lehet hogy rosszul tudom. Van fogalmad róla, hogy milyen kevés az? Egy gyereket sokkal többe kerül eltartani, tehát az a nő ezerszer inkább kiveszi belőle a részét, mint a párod. Nincs hát okotok ezen felháborodni. Ha nem megy több, hát nem megy - viszont nem alaptalan a kérése és nem kell automatikusan pénzéhségre asszociálni.

Összességében nem szép dolog tőle, hogy eltiltja az apjától, de nem az a tragédia a dologban, hogy TE nem láthatod. Ráadásul könnyen szidod az anyát, nem vagy a helyében. Ne feledd: Ő AZ ANYJA, NEM TE. Akármi is történik, ez igazából csak hármunkra tartozik. Te egyszerűen csak magadat akarod beállítani a szenvedőnek, a másik nőt szapulva. A történet viszont nem rólad szól, hangsúlyozom. Te maradj ki az ő dolgukból. Ha a párod láthatást akar magának szerezni, szerezzen - de ez kizárólag az Ő joga lesz. Pontosan ezzel az önző viselkedéssel ártasz a gyereknek a legtöbbet. Nem csodálom hogy az anyja félti tőled. A gyerekek befolyásolhatóak és ha ennyire jogot szeretnél a gyerekhez... Hm. Itt inkább kihagyok egy gondolatot. Könnyen lehet, hogy a gyerek a viszálykodás miatt őrlődik. Az én szüleim eljátszották ugyanezt amikor elváltak.

2014. nov. 9. 15:06
 26/37 anonim ***** válasza:
55%
Egyszer azt mondják, hogy a gyerekek eszméletlen okosak, máskor azt, hogy hülyék, mint a tök. Egyszer az a baj, ha az új nő utálja a gyereket, máskor az, ha szereti.
2014. nov. 9. 15:45
 27/37 anonim ***** válasza:
89%

A gyerekek nem hülyék, csak gyerekek. Az viszont tény, hogy erősen befolyásolhatóak.

Ha a mostoha szereti a gyereket, az egy szuper dolog - de ne akarjon szülői jogokat. Lehet jó a viszonya a gyerekkel, de döntési joga továbbra is csak az anyának és az apának van és ez maradjon is így.

2014. nov. 9. 15:56
 28/37 anonim ***** válasza:
43%
Teljesen mindegy, hogy a gyereknek mi a jó, mert itt minden a pénz körül forog. Ezért van az, hogy a tökéletes, szerető anyuka szerint csak addig árt a "mostoha" a gyerek lelki fejlődésének, ameddig nem fizet több gyerektartást. Nem tudom, mennyit fizettek, és kinek milyen kapcsolata van a gyerekkel, de ezek után egy percig nem hiszem, hogy a vér szerinti anya szeretetből akar a gyerek és a nő közé állni. Számára pénzforrás a gyerek. Vannak ilyen szülők. Talán nem véletlen, ha tényleg jobban szeret az apjánál és az új nőnél lenni, mint otthon. De persze ezek egy buta gyerektől nyilván eretnek gondolatok, úgyhogy pszichológushoz kell hordani, és lenevelni a gondolkodásról és érzésről. (Legalábbis ameddig az apa nem fizet több pénzt..)
2014. nov. 9. 16:04
 29/37 anonim ***** válasza:
52%
ez nem a pénzről szól én se hagynám hogy apuka aktuális barátnője az én gyerekkemel babázgason
2014. nov. 9. 19:33
 30/37 anonim ***** válasza:
47%
No igen, utolsó, de te biztos nem helyeznéd kilátásba, hogy akkor babázhat, ha többet fizet érte az apja.
2014. nov. 9. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!